Israel klargjør seg angrep fra Iran og dets proxy-millitser ved å kansellere permisjoner og kalle inn reservesoldater

Forsvarsminister Yoav Gallant Foto: Ariel Hermoni

Israel er i ekstrem høy beredeskap mens de venter på at Iran vil gjengjelde angrepet mot et konsulat i Damaskus. Aktive soldater som er i tjeneste har fått kansellert sine permisjoner og Israel kaller opp stadig flere reservesoldater som nå strømmer til forlegninger. Det israelske krigskabinettet er samlet og tilfluktsrom og bunkere klargjøres til å kunne huse befolkningen i tilfelle det blir en virkelig alvorlig krig.

IDF sa at de kaller opp reserver for å styrke luftforsvaret, og forsvarsminister Yoav Gallant ga en sterk advarsel til Hizbollah og sa at en krig ville være en utfordring for Israel, men katastrofal for den iranske proxy-millitsen og for Libanon.
Sikkerhetsstyrker var også bekymret for at vold kunne bryte ut fredag, den siste i den muslimske hellige måneden Ramadan, mens iranske ledere inkludert president Ebrahim Raisi sa at hevn for drapet på Quds-styrkens sjef Mohammad Reza Zahedi og andre i Damaskus var på vei.
I et innlegg på hebraisk den X sa Irans øverste leder Ali Khamenei at «sionistene» vil angre på sin aggressive kriminalitet. Temperaturen er høy i Midtøsten er høy ettersom det er stor vrede mot Israel i hele den arabiske verden.

Én tanke om “Israel klargjør seg angrep fra Iran og dets proxy-millitser ved å kansellere permisjoner og kalle inn reservesoldater

  1. Det er ikkje mykje forandring på det som skjer idag kontra de me les i GT eller Tanakh.
    Israel møter fiendar rundt seg på alle kantar. Enno har dei ikkje lært leksa.
    Så lenge Herren Gud har Israel som SITT utvalgte folk så er det ikkje noko håp om triump.
    Herren Gud er suveren. Han ler av desse stupide folka.
    Farao måtte gje opp etter alle plagene Herren Gud sendte over Egypt.
    Då israelittane var reist angra han seg og sette etter dei. Det vitnar om dårskap.
    Slik held muslimane på. Hamas har brukt mesteparten av pengane vesten har gitt dei på å laga tunnelar og våpen for å kunna tilintetgjera Israel.
    Iran har lenge uttrykt sitt hat til jødestaten.
    Her heime har erstatningsteologien teke over. Israel er ikkje lenger det bokstavlege landet med Jerusalem som hovudstad. Nei, det er kyrkja og dei kristne som er det sanne Israel. Rett jøde er ikkje den som er omskoren fysisk. Å omskjerast på lekamen er ei stor skam skriv Paulus.
    Martin Luther som er far til protestantane syntest det var like godt å kasta jødane over rekkverket på brua med ein stein rundt halsen. Han meinte me skulle setja fyr på synagogane slik at jødane kunne tilbe avguden Jesus.
    Jødehatet skal ein gong forsvinna. Nasjonane skal innsjå at Herren Gud har velsigna dei. Det skjer fyrst ved Herren Guds inngripen.

Det er stengt for kommentarer.