Minst ti raketter avfyrt mot Israel fra Rafah, flere skadd og Israel nøler

Mist ti raketter ble søndag avfyrt fra Rafah i Gaza mot Israel søndag. I følge israelske media ble flere israelere skadd i det palestinske rakettangrepet som rammet Kerem Shalom. Angrepet kommer samtidig som det pågår forhandlinger om våpenhvile og et dypt splittet Israel med en nølende Netanyahu ved roret som er hardt presset av USA. Det er neppe noe tvil om at Netanyahu ønsker å oppfylle sitt løftet om å knuse Hamas, men det er også tydelig at Joe Biden og demokratene ikke ønsker å se en eskalering av krigen pga høstens valg i USA.

USA har sett voldsomme studentdemonstrasjoner pga USAs støtte til Israel og Biden frykter at dette kan skade hans muligheter til å blin gjenvalgt ved høstens presidentvalg. Studentdemonstrasjonene som er pro-Hamas og anti-Israel legger press på det sittende amerikanske regimet som igjen legger press på Netanyahu og Israel. For Netanyahu er situasjonen vanskelig. Han er under internt press fra israelere som krever nyvalg og ønsker å se statsminister Netanyahu stilt for domstolen for korrupsjon. Den internasjonale straffedomstolen vurderer ennå å utstede en arrestordre på Netanyahu og den israelske forsvarsminsteren for krigsforbrytelser -så det er ikke tvil om at Israel er under hardt press. Alt dette har gitt Hamas et handlingsrom som har satt dem i den posisjon de ønsker å være. Å ha kontroll på utviklingen av krigen. Hamas holder ennå mer enn 130 israelske borgere som gisler og hvor mange av disse som ennå er i live vites ikke. Familiene og vennene til disse ønsker selvsagt at disse skal komme hjem, selv om det skulle bety at Hamas overlever og kan gjenoppta terror mot Israel.

Én tanke om “Minst ti raketter avfyrt mot Israel fra Rafah, flere skadd og Israel nøler

  1. Hamas er dei same. Hatet mot Israel gjennomsyrer heile deira kvardag. I Tanakh er det Amalek. Det var ikkje noko håp for desse folka. Israel hadde mange fiendar som vart straffa på ymse måtar. Herren Gud sa til Israel at dei ikkje skulle levna ein levande. Det høyrer brutalt ut, men desse folkeslaga ville kun skapa problem for Israel i framtida.
    Hamas ser ut til å forkasta fredsavtalen i Egypt. Alt ligg til rette for at Israel med knallhard hand undersøkjer heile Rafah. Stakkars leiarane i Hamas.

Det er stengt for kommentarer.