Israel ber sivile evakuere fra Rafah i forkant av israelsk invasjon

Israel vil mest sannsynligvis vente til rett etter MGP finalen før de iverksetter sin planlagte invasjon i Rafah. Et slikt angrep vil føre til en ny og ennå større bølge av internasjonal fordømmelse og protester i gatene med anklager om krigsforbrytelser og folkemord. I følge Times Of Israel har det israelske forsvaret nå begynt å spre løpesedler, bruke tekstmeldinger hvor de oppfordrer palestinere i Rafah til å komme seg vekk før bombene begynner å falle. Israel håper at mange sivile rømmer til andre deler av Gaza slik at det blir begrensede sivile ofre når Israel starter sin militæroperasjon for å utslette de resterende Hamas styrkene i Gaza.

En rekke land, deriblant Norge advarer Israel mot å gjennomføre et slikt angrep og Hamas truer med å drepe de siste gjenlevende gislene om dette skulle skje. Dersom Israel iverksetter sitt angrep har Hamas intet å tape på å skjære over halsen til gjenværende gisler fordi det vil bety full utslettelse av Hamas kapasitet i Gaza. Hamas er en dødskult og når de selv blir utslettet ønsker de å ta med seg flest mulig israelere men også palestinske sivile med seg i døden, fordi de vet at det vil skape sterke anti-israelske følelser i Europa og USA. Netanyahu og hans regjering har vært og er under knallhardt press fra både EU og Washington om å avstå fra å gå inn i Rafah. Alle vet at det vil bli et blodbad og masseslakt av mennesker og anklagene om folkemord og krigsforbrytelser vil komme til å florere i vestlige nyhetssendinger og presse. Men Israel har egentlig få valgmuligheter. De kan avstå fra en slik operasjon, noe som vil  bety at Hamas kan pårope seg seier fordi de har overlevd og kan gjenoppbygge seg med nye krigere senere. For Netanyahu og Israel vil dette være et dårlig resultat fordi det betyr at landet har mislykkes i å utslette Hamas og landet vil fortsatt måtte leve med trusselen fra Hamas.

6 tanker om “Israel ber sivile evakuere fra Rafah i forkant av israelsk invasjon

  1. Måtte Israel gjera det grundig med desse hamasfolka.
    Me håpar å sjå spesielt SINWAR trygt under torva.
    Israel vil verta hata nesten uansett kva dei gjer. Denne lettvektaren Bart Eide forstår ikkje kven Israel kjempar mot.
    Det er Hamas og dei har null vilje til å la Israel få behalda landet sitt. Kampen deira er ikkje over før den siste jøden er sparka ut.

    • Verden vil aldri tilgi dere sionistiske massemordere. Må alle gode krefter stå sammen for å avvikle denne morderiske og blodtørstige sioniststaten.
      Må Hamas modige krigere få utryddet flest mulig sionistiske beist de bare kan. Dersom Israel går inn i Rafah som er det siste friområde palestinske kvinner og barn har, bør det føre til at den internasjonale straffedomstolen legger alle kluter til for å få pågrepet Netanyahu og de israelske ledere. Fra elva til sjøen, Palestina skal bli fritt.
      Må nordmenn stå sammen med oss i ropet «Ingen sionister i våre gater. Vi må støtte palestinerne og Hamas som er det palestinske folks demokratisk valgte ledere.

    • Nei, fritt palestina; verden (satans nyttige idioter) vil aldri tilgi Israel at de forsvarer seg mot satans løpegutter. Om så var, så var satans rike i konflikt med seg selv. Men ta det med ro (uro for din del) Gud Herren, Israels Gud vokter over sitt land og folk. Han kommer til knuse satans løpegutter når det behagen Han.

    • «I det falske forslaget til fred lå det at kun 33 av gislene skulle frigis. Og at Israel måtte trekke seg helt ut av Gaza. Dermed skulle Israel godta at 100 av deres kjære fortsatt skulle sitte innesperret i Gaza, uten tilgang til luft, mat og vann, bli utsatt for vold og plaget.

      Dette visste alle parter at Israel måtte si nei til . det var altså et rent PR-stunt. Og et forsøk på å hindre Israels operasjon i Rafah.

      Og verden lot seg bedra – igjen.

      Men det hele viser at Israel har rett. Det er kun maktspråk Hamas forstår. For det er første gang på lenge at Hamas har vært i nærheten av å gå Israel i møte. Og derfor ble også forslaget tatt på alvor av israelerne. De sendte også en delegasjon for å se om det var noen vei videre».

    • Fritt Palestina.
      Om dere er så tøffe i tryne som dere gir uttrykk for så kunne kanskje tanken deres være å selv gå til kilden og ikke utøve vold, drap og tortur i alle deler av verden.
      Dra ned og gjør nytte for dere der dere mener problemet er.
      Ikke sutre over hvor lite kunnskap dere befatter.
      Dere sprer jæ…skap over hele kloden om dagen, i alle kriker og kroker mens demokratiet dere hater klarer å holde seg til der problemene faktisk er.
      Dere er virkelig lavmål….

  2. Guds rike for Israel skal snart opprettast.
    Daniel 2 og 7 beskriv verdshistorien. Nebukadnesar hadde denne draumen ca 530 år f kr.
    I dag er med berre få år til den endelege oppfyllinga.
    Herren Gud valgde seg en person – Abraham og sa at han skulle få overta eit spesielt område på denne kloden.
    Abraham vart fødd 292 år etter syndefloda og fekk undervisning av Noah som døydde 350 år etter syndefloda.
    Historien kjenner me. Abraham, Isak og Jakob sin GUD står alltid med Israel. Gud har straffa folket sitt fleire gonger pga dei følgde avgudar. Men dagen kjem då Israel ikkje lenger skal måtta kriga mot nabostatane. Det skal bli fred og Israel vil få desse landområda som Gud lova dei.
    ——————–
    Israel er klar for Rafah-oppryddinga. Dei vil ikkje la nokon av hamasfolka sleppa unna. Verdsamfunnet vil sjølvsagt skrika høgt og forbanna Israel, men til ingen nytte.

Det er stengt for kommentarer.