Kraftig israelsk reaksjon på at ICC vil arrestere Netanyahu: En domstol uten legitimitet

Israelske politikere reagerer kraftig på at den internasjonale straffedomstolen vil utstede arrestordre på Benyamin Netanyahu og Yoav Gallant som er landets forsvarsminister. Under åpningen av mandagens møte i Knesset uttalte Speaker eller ordstyrer  Amir Ohana at Den internasjonale straffedomstolen i Haag har bevist for verden at den ikke er legitim.» «Dette betyr i realiteten at Straffedomstolen ikke tillater Israel i å forsvare seg selv og egne innbyggere og det er skandaløst å sammenligne Israels lovlig valgte og demokratiske myndigheter med terroristene i Hamas som voldtar, dreper og skjærer over halsen på spedbarn, heter det fra israelske ledere.

Det har lenge vært klart at den internasjonale straffedomstolen ville komme til å gå for en slik avgjørelse. Dette vil klart svekke ytterligere Israels posisjon i den vestlige verden og betyr en skikkelig «boost» for de krefter som søker Israels undergang. For Netanyahu betyr denne arrestordren at han ikke kan sette sine ben i de fleste NATO land uten risiko for å bli arrestert og buret inne. Med unntak av USA som ikke anerkjenner den internasjonale straffedomstolen, vil alle land i NATO alliansen kunne pågripe Netanyahu og utlevere ham til domstolen i Haag. Netanyahu kan imidlertid fortsatt trygt reise til USA, Kina eller Russland som ikke anerkjenner ICCs autoritet. Israel har nå få venner igjen blant nasjonene og det å være Israel venn i et stadig mer anti-israelsk klima blir nok ikke lettere etter dette. Det som skjer i den internasjonale straffedomstolen er en skam og burde vise oss profetigranskere at det er langt langt på natt. Det vi har sett fra ICC de siste årene er at domstolen er blitt mer og mer politisert og tilpasset den antirussiske og anti-israelske agendaen som preger EU landene og den vestlige verden. Arrestordene både på Putin og Netanyahu vitner om at ICC ikke lenger har legitimitet og er styrt av agendaer vi ikke kan stille oss bak.

3 tanker om “Kraftig israelsk reaksjon på at ICC vil arrestere Netanyahu: En domstol uten legitimitet

  1. Dette betyr at Ukraina vil kunne arrestere Netanyahu og Gallant dersom de skulle komme til Kiev. Ukraina støttet fullt og helt arrestordren på Putin og de vil nok applaudere dersom Netanyahu blir arrestert.

    2
    1
    • Ja, Birgir og Torstein vil digge det.
      Uten tvil.
      Har mistet all respekt for de to

      2
      2
    • Ukraina er som Norge pliktig til å arrestere Netanyahu og den israelske forsvarsministeren. Norge har ratifisert avtalen med den internasjonale straffedomstolen og er pliktig til å følge opp arrestordrer. Det samme er Ukraina og samtlige NATO land utenom USA.

Det er stengt for kommentarer.