Jens Stoltenberg oppfordrer alliansen til å oppheve restriksjoner om at Ukraina ikke kan angripe russisk jord med NATO våpen

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg oppfordret alliansen til å oppheve restriksjoner på ukrainske angrep med vestlige våpen mot mål i Russland, uttalte han i et intervju med The Economist.
«Det er på tide for de allierte å vurdere om de bør oppheve noen av restriksjonene de har lagt på bruken av våpen de donerte til Ukraina. Spesielt nå som det pågår mange kamper i Kharkov , nær grensen, pga. At Ukraina ikke har evnen til å bruke disse våpnene mot legitime militære mål på russisk territorium, vil det være svært vanskelig for landet å forsvare seg, sa han. Dette i følge RIA Novosti.

Krigshisser Jens Stoltenberg ser dermed ut til å ønske en eskalering av krigen. Russland har vært tydelig på at nettopp her går en av Russlands viktige røde linjer. Russland har truet med å angripe britiske, amerikanske og franske militære mål dersom vestlige våpen blir brukt for å angripe mål inne i Russland. Det vi er vitne til fra partene nå er et livsfarlig spill og en nervekrig mellom NATO og Russland. Vesten er i ferd med å ta krigen dypere inn på russisk territorium og NATO alliansen søker åpenbart om Putin og Russland bløffer med sine trusler. Det vi er vitne til et at Vesten nå presser Russland hardt i håp om at Putin skal bøye av. Også Russland har i de siste ukene rent retorisk økt presset på Vesten i håp om å unngå en eskalering. Så langt ser det ut som om NATO og Ukraina ikke vil akseptere en annen løsning enn at Russland trekker seg ut av Ukraina og Krim. Dette vil bety et strategisk nederlag for Putin så det vil neppe skje. Det store spørsmål er om dette vil utvikle seg til en større krig mellom NATO og Russland. Selv om partene tilsynelatende ikke kommuniserer og de vanlige kommunikasjonsplattformer mellom Russland og NATO er ødelagt, finnes det nok likevel ennå åpne bak kanaler for dialog og kommunikasjon mellom Moskva og Washington. Vi får håpe at partene bruker disse og finner et kompromiss før Europa blir kastet inn i en storkrig. Akkurat nå ser det helsvart ut.

Professor og statsviter Glenn Diesen ved universietet i Sør-Øst Norge skriver på X at den tynne linjen mellom proxykrig og direkte krig nå nesten er borte. Stoltenbergs krigshissing sammen med NATOs ukritiske støtte til Ukraina er i ferd med å sende verden på randen av storkrig.

11 tanker om “Jens Stoltenberg oppfordrer alliansen til å oppheve restriksjoner om at Ukraina ikke kan angripe russisk jord med NATO våpen

  1. Denne forbryteren og massemorderen burde fått en arrestordre mot seg fra ICC. Ikke Netanyahu som er en demokratisk folkevalgt statsminster som forsvarer sitt land og befolkningen for palestinsk terrorisme.
    Jens Stoltenberg skulle ha blitt ettersøkt og pågrepet for sine krigsforbrytelser i Libya og Afghanistan. Han skulle også hatt en tiltale mot seg for medvirkning til folkemordet i Donbass i Ukraina. Øynene er sjelens speil heter det. Ta en grundig kikk på Jens Stoltenbergs øyne og du vil se en kaldblodig massemorder som burde ende sitt liv i en kald og guffen celle i total isolasjon.
    At denne onde mannen ønsker å skape tredje verdenskrig er det ingen tvil om.
    NATO skulle stå opp for Israel og ikke støtte Azov og lignende nazistiske grupper i Ukraina.

    3
    3
  2. Nato og USA har ikkje noko anna val enn å gå med Ukraina og bekjempa dette udyret frå Russland.
    Dei har lenge prøvd å unngå det, men dei ser at Ukraina må ha hjelp.
    Stoltenberg har verkeleg vore flink.
    Han har prøvd å halda Nato utanfor krigen. Realitetane gjer det no umogeleg, diverre.
    Putin sine løgner for å forsvara invasjonen av Ukraina må tas på alvor. Skulle han vinna i Ukraina vert det ny kamp om neste land han får lyst på.

    1
    3
    • Stoltenberg er verkelig flink til å ta proxykrigen et steg lengre og ser ut til å ønske å kaste Europa inn i en blodig krig med Russland.
      En krig som kan føre til enorme lidelser for også oss i Norge.
      Heldigvis finnes det ennå voksne og kalde hoder i den russiske ledelsen.
      NATO bør slutte å tirre bjørnen.

      4
      2
  3. Jeg så et sted her at Kikki undrer seg og forstår ikke hva som går av Birgir. Det er vel det siste jeg ventet av Kikki , det er mye hun ikke forstår.

    Opptatt av å belære andre. Seg selv er hun helt totalt blind for.

    Pinsevennen har heller ikke kommet seg et eneste skritt videre. Er ikke overrasket i det hele tatt. Beskylder Birgir for å angripe. Evner ikke å se sin egen bjelke.

    Siri likedan. «Det er mye anklager i deg, Birgir» sier hun.

    Hva de kan få seg til å si… Der de sitter på sin høye hest. Vi ser Ingen frukter av deres «såkalte» kristenliv.

    Disse 3 pluss Tore m.fl. kunne bare kalt meg Nazisvin, hore, naiv eller hva de vil. Kunne ikke brydd meg mindre. De har avskrevet meg som frelst. Jeg er ikke medregnet som en søster i Herren av dem. Det er de mest merkelige «kristne» jeg noen gang har «møtt på». Også faktisk en del ond-sinnet. De drepte Hannah. Hun synes bare synd på dem. Hun lever i vissheten, gleden og fullstendig trygghet hver en dag og natt om at Jesus har frelst henne.

    HAN er klippen. HAN er Mesteren. HAN Ja den som elsket henne så høyt at han døde for henne. HAN er den som tenker hun er DYREBAR . HAN er den som snart møter henne i sky.

    Birgir, det gjør meg inderlig inderlig vondt å se hvordan du angriper Kjell.

    • Jeg kan være kritisk til mye av det Birgir står for, men jeg har til gode å kalle andre personer for nazisvin.
      Vi får håpe at Birgir beklager slike utsagn.

      1
      1
    • Simone. Kikki
      Birgir Hermansen er ikke blant dem som tar formaninger fra noen.
      Han er den eneste her inne som har sunket til det lavmål og omtale kristne brødre og søstre som «nazisvin»
      Hans siste kommentar fra i dag
      26/05/2024, kl. 15:49 sa
      Birgir Hermansen.
      :Rediger
      Det jag skemrev til nazisvinet Kjell Zverre Anderzen, gjelder også for djevelens evangelist, nazisvinet Gjermund Klamme.
      -Når et menneske som engang hadde smakt Guds godhet og den kommende verdens krefter velger ondskapens vei -og vet det -finnes det ingen nåde å få hos Gud.
      Birgir lever i fastholdt hat og den som hater sin bror har ikke livet i seg. Guds ord sier:
      1 Joh 3,15 Hver den som hater sin bror, er en manndraper, og I vet at ingen manndraper har evig liv blivende i sig.

      Det er jo så at Guds nåde er stor, men den varer ikke nødvendigvis en hel livslengde.
      En mann eller kvinne som velger forherdelse fremfor omvendelse vil etterhvert komme i en posisjon da vedkommende ikke er i stand til å angre. Slik virker forherdelsens demon.
      Jeg har lenge følt at Birgir Hermansen nettopp er i den posisjon.
      Og man skal kjenne treet på fruktene. Så lenge Birgir lever i fastholdt hat som er synd, kan han umulig være frelst og et ekte Guds barn. Guds ord er da klinkende klart.

      7
      1
    • Legg Birgir Hermansens utsagn bak dere. Han må gjerne mene hva han skriver.
      Slike utskjellinger blir man vant med. Vi lever i profetiske tider.
      Jesu komme nærmer seg og Jesu kjærlighet bærer gjennom alle ting.
      Motgang, motstand, falske anklager, alt dette opplevde både vår frelser selv og hans apostler.
      Gud er fremdeles god og en stor Gud. Hans omsorg varer ved i gode og tunge dager.
      Ta dere tid til å lytte til denne sangen og hvile i den trygghet bare Jesus kan gi.
      Når man hviler i dette blir det likegyldig om man blir kalt både det ene og det andre.
      https://www.youtube.com/watch?v=hv_pM3kxe5A

      2
      1
    • RT, min kommentar handlet IKKE om Birgir. (jeg skrev en setning TIL ham) Jeg har intet behov for å høre noe fra deg ang. Birgir. Vi andre vet selv hva som står i Romerne 6:1-2.
      Du har tydeligvis gjort deg opp en mening om at nåden er større for de andre -enn for Birgir. Det lyser gjennom lang vei. «Birgir er eneste som har sunket så lavt…» (Å ??)
      Du skriver om å kjenne treet på fruktene. Og om ting du «føler» på deg…
      Merkelig da at du ikke «føler» noe angående andre her. Kanskje best å legge bort disse følelsene og heller bruke Guds Ord. Alltid. Ikke bare når det passer seg best.
      «Birgir Hermansen er ikke blant dem som tar formaninger fra noen»
      Som om det liksom skulle være andre her som gjør det…(unntatt et fåtall)

  4. Det er ikkje Stoltenberg Søkelys bør fokusera på.
    Det er Putin som har alt ansvaret for at det heile kan utvikla seg til storkonflikt.
    Før Putin gjekk til invasjon av Ukraina fungerte forholdet til Russland ganske bra.

    Putin laug og sa han IKKJE skulle gå inn i Ukraina.
    Å framstilla konflikten som om Nato ynskjer å gå til krig mot Russland er heilt på trynet dumt.
    Nato ser at Putins erobringstrong ikkje vil vera ferdig med Ukraina.

    • Det er meget god grunn til å være kritisk til Stoltenberg og hans holdninger. Han har både som NATO sjef og statsminister fordømt Israel flere ganger og stiller i samme klasse med Espen Barth Eide og Jonas Gahr Støre.
      Som kristne og venner av Israel har vi god grunn til å advare mot Stoltenberg og hans virke.

      3
      1
    • Torstein:
      Leste i stad om hvem som som dras inn i en evnt. krig om nato skulle gjøre sjakktrekket å angripe Russland.
      Da er alle nato-land og usa på den ene siden mens Russland, Kina, Hviterussland, Nord-Korea m.fl. på andre siden. Tenker du at Jens, hvis søster er oppdratt som eugenetist, gjør verden en tjeneste?
      Som søkelys påpeker et annet sted er at den som vinner den krigen er globalisten som ønsker 95% av befolkningen utryddet da de tror at satan er den høyeste Gud og at mennesket er en pest for moder jord, også kalt gaja.
      Hvem tror du er vinner ved en slik avgjørelse fra jensemann?
      Da går åpenbaringen i oopfyllelse og det som vi tror er et forferdelig sted å leve for øyeblikket blir et ureverserbart helvete….

Det er stengt for kommentarer.