Italia avviser Jens Stoltenbergs anmodning om å la Ukraina bruke vestlige våpen for angrep mot Russland

NATO landene er splittet over Jens Stoltenbergs anmodning om å tillate Ukraina å bruke NATO våpen til å angripe mål inne i Russland. Ungarn har forlengst satt foten ned for dette, og nå følger Italia etter. «» – Jeg skjønner ikke hvorfor Stoltenberg sier slike
ting. Jeg synes vi skal være veldig forsiktige, sa statsminister Meloni på italiensk TV søndag, i følge MSN.com. Søndag kveld ble det kjent at NATO generalsekretær også har avvist en forespørsel fra Zelensky om at NATOs fly og luftvernsystem skal bli brukt til å beskytte ukrainsk luftrom.

NATO står ikke så samlet som enkelte syntes å tro. Flere land har reservasjoner mot Stoltenbergs krigshissing, og bra er det. Det er tydelig at de russiske advarslene mot at NATO skal innvolvere seg direkte militært i krigen har skremt en rekke NATO land, i hvertfall foreløpig. Men, vi skjønner nok alle at det er en ting hva NATO sier i offentlighet og noe helt annet hva de medvirker til i hemmelighet eller uformelt. NATOs ønske er at proxykrigen som de sier de ikke er part i, skal fortsette uten at det resulterer i full krig med Russland.