Dødelig israelsk angrep mot sivile i Rafah, minst 42 drept -Norge fordømmer sterkt Israel

Det strammer seg til for Israel på den internasjonale arena. Norge fordømmer de israelske angrepene mot Rafah på Gaza søndag, hvor minst 42  mennesker ble drept. Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) sier at det er opp til FNs sikkerhetsråd å reagere. Israel ser ut til neglisjere den internasjonale domstolen ordre og bomber nådeløst sivile. De palestinske selvstyremyndighetene fordømmer kraftig det israelske angrepet og anklager Israel for målrettet å gå etter sivile.

Nå har den internasjonale domstolen sagt at det er brudd på folkeretten hvis Israel går inn i Rafah. Det har de nå gjort, derfor er det et brudd på folkeretten, sier utenriksministeren til VG i Brussel. Han frykter at andre land også kan bryte folkeretten dersom den ikke blir respektert, og brudd ikke blir påtalt.– Videre angrep fra Israel mot Rafah vil være i klart budd med internasjonal lov, legger han til. Den spanske utenriksministeren J​osé Manuel Albares sier til VG at han vil ta Israels brudd på domstolens ordre med seg til EUs utenriksministermøte mandag. Vi er nødt til å heve stemmen nå, for å gjenopprette respekten for den den internasjonale domstolen og for FN-pakten, sier Albares. Irlands utenriksminister Micheál Martin kaller angrepet «barbarisk» Det er avisen VG som melder dette. Det er økende vrede mot Israel blant europeiske ledere. Israel neglisjerer suverent alt det internasjonale samfunnet oppfordrer til og Israel anklages for å bryte krigens regler. Israel har fått noen hardnakkede fiender i Norge, Spania og Irland. Israels krigføring i Gaza og mot Rafah lar seg ikke lenger rettferdiggjøre,» sier representanter for EU. NATO landet Tyrkia fordømmer kraftig det de kaller «israelske krigsforbrytelser» mot kvinner og barn i Gaza og president Erdogan sier at statsminister Netanyahu må bli holdt personlig ansvarlig. Det vil etter alt å dømme foreligge en godkjent arrestordre på Netanyahu innen få dager, sier kilder i ICC.

3 tanker om “Dødelig israelsk angrep mot sivile i Rafah, minst 42 drept -Norge fordømmer sterkt Israel

  1. Det må være ytterst pinlig for kristen-sionistene å se hva slags blodbad deres jødiske venner har utløst. De palestinske tap av sivile er enorme, og disse 125 gislene Hamas ennå holder er ubetydelige i det store bildet.
    Når man ser lidelsene Israel nå påfører barn i Gaza forstår man godt at stadig flere vil ha boikott og våpenembargo mot Israel.
    Israel vil snart være historie. Folk over hele verden ser hvilke beist den jødiske staten er blitt. Putin og Russland fører en svært human krig i Ukraina sett i forhold til hva Israel gjør.

    2
    6
    • Det må være yterst pinlig for deg «fritt palestina » og ikke forstå at Hammas vennene dine ikke er noe annet en blodige sadistiske terrorister som bruker sine egne sim skjold , men det sier litt om deg når du presterer å si at enhver jøde/israeler er et legetimt mål og forsvarer 7 oktober terroren .

      Palestina er en oppdiktet stat , som blir brukt som ett middel for å prøve og utrydde jødene og utslette Guds eiendoms folk . Islamister skyr ingen ting , for å nå dette målet og det ofrer uten problemer egen befolkning og bruker dem som skjold , dersom de kan klare å vende verdens opinionen mot Israel, og dessverre så klarer dem det , for deg » fritt palestina » og sånne som deg går rett på islamistenes lim pine , om du da faktisk ikke er en islamist, men da skal du vite at vi skal finne deg hvor en du skjuler deg, vi skal jage deg ned og røyke deg ut av hvilket som helst rotte hull du skjuler deg og du skal ikke slippe unna , ditt jøde hat og din jøde forfølgelse, skal en dag komme over dit eget hode .

      4
      3
  2. Fritt Palestina.
    «Israel vil snart være historie.»
    Kor dum går det an å bli?
    Herren Gud skal visa alle nasjonane på kloden kven som er Sjefen. Han ler av dei og dei stupide planane dei legg mot Folket Hans.

    3
    3

Det er stengt for kommentarer.