Barth Eide ut mot Israel: – Virker ikke lenger å kalle noen «antisemitt»

«Benjamin Netanyahu er blant de som har anklaget kritikerne for jødehat. Arrestordrer på ham fra ICC påsto han blant annet ville være «en handling av antisemittisk hat». Nå har Norges utenriksminister Espen Barth Eide vært ute i NRK Politisk kvarter med påstander om at tidligere har vært effektivt for Israel å svare kritikk med anklager om antisemittisme. Nå virker ikke antisemitt-anklagen lengre for Israel, skriver redaktør Helge Lurås i en kommentar i «Inyheter». Israel har nå brukt opp alle «frikort» de har fått etter holocaust og Norge og de andre NATO landene som også er medlemmer av EU blir stadig mer og mer fordømmende og kritiske til Israel

Helge Lurås er redaktør for nyhetssiden «Inyheter.no»

Helge Lurås skriver videre: «Han får støtte fra Hilde Henriksen Waage, som seniorforsker ved PRIO og professor ved Universitetet i Oslo. Hun mener Israel har brukt «antisemittisme-kortet» siden 1948, skriver NRK. – Tidligere har dette hatt en veldig stor virkning, det har vært en veldig klam hånd. Men i dag er det helt nye tider, og det kortet er faktisk brukt opp, sier hun. Det samme mener Barth Eide. Og Helge Lurås gjengir videre: » – Den eksepsjonalismen til Israel er i ferd med å bli borte. Og det må jeg si, etter møtene jeg har hatt med EU-ledere i Brussel de siste dagene, tyder på at det er en rask bevegelse bort fra at det hjelper å si «antisemitt», hvis vi sier du må slutte å drepe barn, sa Eide. Israel blir nå sett på som et normalt land som fortjener den samme kritikk og eventuelt respekt som andre land, analyserer utenriksministeren. – Israel er i ferd med å miste kraften i det, for de aller fleste skjønner at det å ta avstand fra at barn blir brent til forkullede lik i Gaza ikke er et uttrykk for antisemittisme, sa han til på Politisk kvarter onsdag morgen.» Gjengitt fra Inyheter og hele artikkelen kan leses her: https://inyheter.no/29/05/2024/barth-eide-ut-mot-israel-virker-ikke-lenger-a-kalle-noen-antisemitt/

Sjuende oktober og krigen i ettertid har ført til et voksende jødehat i Europa og USA

Antisemittisme og jødehat er noe vi har sett i Europa tidligere. Europa og også Norge har en mørk fortid og i etterkant av holocaust og tragedien jødene opplevde under Adolf Hitlers nazisme -forsvant det inngrodde europeiske jødehatet for en tid. En følelse av en kollektiv dårlig samvittighet la seg over befolkningen i Europa og etter Israels gjenfødelse i 1948 var det stor sympati for Israel og jøder i Europa. Imidlertid har anti-israelsk propaganda servert av NRK og vestlige politiske ledere i kombinasjon med grusomme bilder og film fra Gazastripen fått sympatien for Israel til å fordufte og den kollektive «dårlige samvittighet» for holocaust er erstattet med et brennende Israel og jødehat i store deler av befolkningen. Jødehatet vi ser i Norge og Europa er dårlig nytt for Israel. Det faktum at Norges fremste diplomat mener og uttrykker at Israel har brukt opp «antisemitt-kortet» og stadig uttrykker fordømmelse mot Israel viser hvor mørkt det er blitt i regjeringskontorene og stortingets mørke avkroker.

4 tanker om “Barth Eide ut mot Israel: – Virker ikke lenger å kalle noen «antisemitt»

  1. På radio i dag brukte utenriksministeren det arabiske ordet nakba . Dette betyr katastrofe og viser til FNs beslutning om opprettelsen av Israel i 1948 . Så nå går det over stokk og stein mht det offentlige jødehatet . Slikt har vi aldri sett før blant statsråder . Det kommer nok en Herrens rekyl mot Norge – og den kan bli voldsom .

    8
    2
  2. Barth Eide beveger seg på et meget farlig område. Å stå imot Israel slik han gjør og samtidig være blant de øverste representantene og røst for Norge er en farlig sak.
    Bli ikke overrasket om noe alvorlig skjer med Barthen, rett og slett fordi han trår på et område som hører Herren til, et område som vil ha alvorlige konsekvenser før eller siden.

    4
    2
    • Ja , vi husker hva som skjedde med Johan Jørgen Holst som også var utenriksminister . Han ga erke-terroristen Yasser Arafat et kyss . Få timer senere var Holst død .

      4
      2
  3. Å tro at en wef’er av hans kaliber skulle komme med noe annet mener jeg er naivt.
    Han (E.B.E) har, etter at han dukket opp på den globale scenen, fremvist en i kulissene , en anonym form for arroganse og distanse til «de som har valgt han frem» som er særs sjelden i politikken.
    Beskrivelse «sleip ål» dekker ikke personligheten til knærne en gang.
    Det er ikke respektabelt med personangrep, men hans fremtoning gjør at det er vanskelig å unngå da alt han tar i blir uhåndgripelig og vanskelig å håndtere…..
    Han er en meget spesiell person på alle måter og passer vel derfor inn i gutteklubben som har lagt den generelle menneskeheten for hat. Sammen med Børge Brende som,tilhører prøv å forstå,det motsatte partiet.
    Igjen at noen tror det er forskjell på partiene på Stortinget i dag skjønner jeg virkelig ikke…

Det er stengt for kommentarer.