IDF beordret til strategisk seier over Hizbollah: Libanon angrepets operative planer godkjent – tungt angrep på USA

Skjermfoto fra den israelske avisen Times Of Israel

Amerikanske forsøk på å forhindre en generalisert krig i Midtøsten har blitt vraket. For en stund siden kunngjorde de israelske væpnede styrkene (IDF) at de hadde godkjent de operative planene for angrepet på Libanon. Israel har denne gangen ikke rom for uavgjort i Libanon. Han ønsker snarest en strategisk seier over Hizbollah, av flere grunner. Ethvert annet utfall vil være et nederlag for Israel. USA og Joe Biden har mistet kontrollen på Netanyahu og en Netanyahu i fri dressur angrep Biden-administrasjonen offentlig og sa: «Jeg fortalte sekretær Blinken at det er utenkelig de siste månedene at administrasjonen ikke ville levere våpen og ammunisjon til Israel.» En større israelsk militæroperasjon for å knuse Hizbollah er nå rett rundt hjørnet

USAs desperate forsøk på å forhindre nok en storkrig i Midtøsten ser ut til å feile. I sammenheng med «vurderingen av situasjonen», som fant sted i dag i nærvær av generalløytnant Ori Gordin, sjef for den nordlige militærregionen og sjefen for operasjonsdirektoratet, generalløytnant Oded Basiuk, «operativt Planer for et angrep på Libanon ble godkjent og ratifisert, og det ble tatt beslutninger om å fortsette å øke beredskapen til troppene i felten, kunngjorde IDF.

I Washington kunngjorde Pentagon at USA ikke ønsker å se en bredere regional krig i Midtøsten. «Jeg kommer ikke til å gå inn på antagelser og spekulere i hva som kan skje, bare for å si at ingen ønsker å se en større regional krig,» sa Pentagon-talsmann Patrick Ryder til journalister da han ble spurt om det. En rekke europeiske land og statsledere, deriblant Frankrikes Emmanuel Macron har advart Israel og Netanyahu mot å starte et nytt militært eventyr i Midtøsten. Merkelig nok, den samme presidenten som nå forsøker å presse Israel til å avstå fra å slå ut Hizbollah, er selv villig til å sende franske soldater til Ukraina for å krige mot Russland.

Drønn av hovslag fra apokalypsens fire ryttere

Vi hører nå stadig tydeligere lyden av drønn av hovslag. Apokalypsens fire ryttere har fått sitt mandat og både rytterne på den hvite og røde hest galopperer nå over jorden og tenner opp krigens og motsetningenes flamme. Johannes Åpenbaring kapittel 6 oppfylles nå for våre øyne og mange ser ikke ut til å forstå tiden vi er inne i.  Vi ser det på slagmarken hvordan kampene raser og vi ser fra våre politiske ledere som stadig oftere advarer og hinter om at krig kommer. «Det israelske militærets kunngjøring kommer midt i et besøk i regionen av USAs president Joe Bidens spesialutsending, Amos Hochstein, med sikte på å redusere spenningen på grensen mellom Israel og Libanon, der nesten daglige sammenstøt mellom den israelske hæren og Hizbollah etter at de 7. oktober har blitt verre i en uke. «Vi er veldig nær øyeblikket da vi vil bestemme oss for å endre spillereglene mot Hizbollah og Libanon. I en fullstendig krig vil Hizbollah bli ødelagt og Libanon rammes hardt. Med en sterk og samlet nasjon, og med IDFs fulle styrke, vil vi gjenopprette sikkerheten til folket i nord», sa Israels omstridte  utenriksminister Israel Katz. Det er vel bare et spørsmål om tid før det hele bryter løs med omfattende israelske angrep mot Hizbollah som er en betydelig sterkere militærmakt enn det Hamas er.

Den israelske forsvarsanalytikeren Ron Ben-Yisai understreket at IDF må oppnå en klar strategisk seier over Hizbollah i denne krigen, ellers vil Irans akse fortsette å starte angrep i de kommende årene for å slite ned Israel militært og psykologisk. Israels toppprioritet må flyttes fra Gaza til Libanon-Iran-fronten. IDF bør starte et fullstendig angrep på hele Libanon hvis IDF tror at Hizbollah kan bli beseiret i løpet av relativt kort tid. Ellers bør Israel søke en diplomatisk avtale for å avslutte den nåværende konflikten, forberede krig mot den iranske aksen innen få år. Fullskala krig mot Hizbollah vil kreve en IDF-bakkeinvasjon dypt inn i Libanon for å treffe de mest sårbare elementene på den sjiamuslimske aksen, avslutter Ben-Yishai.