Ture Andersen: Den sårbare norske økonomien

Dette er foto av de såkalte Globus-radarene i byen Vardø i Finnmark . Herfra overvåkes hva russerne foretar seg og er således en del av NATOs varslingskjede . To ganger de siste årene har russiske jagerfly simulert angrep på dette radaranlegget . Den ene gangen virket det som de virkelig ville angripe : Men snudde brått ved grensen . Det ble scramblet to F-16 jagerfly fra Bodø – men da de kom frem ; var de tomme for drivstoff og ingen tankanlegg var å finne på denne flyplassen . Da innså man alvoret og fly-drivstoff ble så lagret der . Et av de fremste bombemålene i Norge er utvilsomt Vardø – om det kommer til krig mot Russland
Av Ture Andersen

Vår viktigste eksportvare er olje og gass . Om disse inntektene forsvinner : Så er Norge blitt et fattig land . Med en selvforsyningsgrad for matvarer på bare 37 % : Så kan det fort bli matmangel i Norge om Europa blir satt på krigsfot . Et hvert land vil først og fremst sørge for forsyninger til egen befolkning . Oljeplattformer , rørsystem og landanlegg er enkle mål for en fiende å ødelegge . Det skal ikke mye TNT til for å sprenge ett av beina på våre plattformer . Vi husker hva som hendte med plattformen Alexander L. Kielland for mange år siden . Rørledninger som transporterer olje og gass til England og kontinentet er meget enkle mål for de russiske ubåtene . Vi vet at den nye russiske ubåten » Belgorod » har spesialutstyr for å kunne kutte både kabler og annet . Det ble gjort en test på slikt da kabler til og fra Shetland ble kuttet på to steder for et par år siden – trolig av russiske ubåter .

De nye russiske gassrørledningene i Østersjøen ble sprengt i stykker for få år tilbake . Hvem som utførte denne sabotasjen mot Russland ; vites ikke av meg . Trolig var det ett eller flere vestlige land som gjennomførte sprengningen på to ulike steder på havbunnen . Således har russerne en uoppgjort sak mot Vesten – og hva er da mer naturlig enn å sprenge rørledninger som går fra norsk sokkel og ned til kontinentet .

F-16 jagerflyene som er gitt til Ukraina : Blir snart satt inn i krigen mot Russland . Det blir hevdet at piloter fra NATO-land skal bemanne disse jagerflyene . Da har man passert den siste røde streken som russerne har tegnet – og vi er i starten på 3. verdenskrig – tror jeg . Russiske ubåter vil nok utføre » hevn » over sprengningen i Østersjøen ved å sprenge norske rørledninger på havbunnen og således stoppe leveranser av olje og gass til europeiske land . Da har gamle Norge et meget stort problem . Kan hende kutter russerne også kraftkablene på havbunnen som går til England , Danmark , Nederland og Tyskland . Da er det bare kablene som går til Sverige via luft som er intakt – og vi har den norske elektriske strømmen stort sett til eget bruk .

2 tanker om “Ture Andersen: Den sårbare norske økonomien

  1. Litt ironi, men da har vi om ikke annet strømmen for oss igjen. Mon tro om prisene da går ned igjen.
    Takk igjen for tanker Ture.
    Etter spenningen av gassrørene i Nordsjøen så kom det sakte men sikkert frem at Norge har og har hatt noen jern i ilden militært helt tilbake til Korea-krigen.
    Både båtleveranser og bidrag til div. operasjoner.
    Kjenner selv en som har vært ute en vinternatt og han forteller at Norge driver med mye som aldri ser dagens lys.
    Bidraget til Libya-krigen kom dog godt frem og barten har jo uttalt noe om den saken.
    Mon tro Norges staus om/når ww3 skulle bryte ut ja. Samholdet som nasjon er jo nesten utradert…..

Det er stengt for kommentarer.