Russerne bomber flyplasser i Ukraina som skal huse NATOs F-16 fly

De russiske forsvarsstyrkene har det siste døgnet gjennomført flere målrettede bombeangrep mot flyplasser i Ukraina som var tiltenkt brukt til NATOs F-16 jagerfly som er donert til Kiev regimet. Dette i følge det russiske forsvarsdepartementet som skriver dette: «Det russiske militæret startet en gruppeangrep torsdag morgen, ved å bruke langdistanse sjøbaserte våpen, Kinzhal hypersoniske missil og ubemannede luftfartøyer for å angripe «flyplassinfrastrukturen i Ukraina, planlagt for å ta imot fly fra vestlige land,» Ukraina har foreløpig ikke fått levert de lovede F-16 flyene men etter hva NATO land sier vil de første F-16 fly bli levert om 3-5 uker.

– Målet med angrepet er oppnådd. Alle utpekte mål er truffet», la den til, uten å spesifisere antall eller plassering av flyplassene som ble truffet. Rapporten kommer ettersom Kievs vestlige støttespillere, inkludert USA, Belgia, Danmark, Norge og Nederland, har lovet å gi Ukraina så mange som 60 F-16 innen utgangen av året. Imidlertid er ingen av jetflyene ennå levert. Russland har lenge advart om av F-16 fly vil være en opptrapping av konflikten Russland ikke vil akseptere. Rent formelt og tilsynelatende vil disse kampflyene bli operert av ukrainske flygere. Imidlertid vil det mest sannsynlig være trente og erfarne kampflypiloter fra ulike NATO land som vil bli å finne bak spakene i flyene.

2 tanker om “Russerne bomber flyplasser i Ukraina som skal huse NATOs F-16 fly

  1. Kinzhal-missilet kan bære både atomstridshode og konvensjonelt stridshode . Dette går med en fart på opptil 10 ganger lydhastigheten . Således har Vesten ikke noe missil eller raketter som går fort nok til å skyte det ned .
    Det er tydelig at Russland sikter seg inn på ukrainsk infrastruktur : De nøytraliserer stadig strømforsyningen i Ukraina slik at det fører til strømutkoplinger i lengre perioder .
    Uten elektrisk strøm så faller et moderne samfunn sammen . Det fortelles at det kan bli en flyktningestrøm fra Ukraina når vinteren nærmer seg . Folk vil ikke fryse i hjel !

Det er stengt for kommentarer.