Pride -den nye folkereligionen i Norge -statskanalen følger Pride markeringen

 

En rosa «gullkalv» i Sodoma paraden i år

«Så sier Herren, Israels Gud: Slå dine hender sammen og stamp med din fot og rop akk og ve over alle de onde vederstyggeligheter i Israels hus; for de skal falle for sverdet, for hunger og for pest.» Esek 6,11 -Dette var ordet mine øyne falt på da jeg i dag tilfeldig åpnet min Bibel og fikk et ord for dagen. Herrens Ord er det som betyr noe for Guds folk og ikke hva biskoper, statskanaler og msm medier spytter ut. For i de kretser har man forlengst bøyd kne for den nye gullkalven og folkereligionen Pride er blitt. Dagens Pride «folkefest» i Oslo som har samlet innpå hundretusen mennesker er en massiv demonstrasjon av frafallets makt i Norge. En ideologi som nå krever underkastelse under Sodomas ånd er i ferd med å ta over vårt land og folk som «modnes» for den Hellige Guds dom.

Juni og Pride er blitt en del av den norske virkelighet. Som et slags sekulært svar på den muslimske fastemåneden Ramadan -er juni blitt en folkereligiøs høytidsmåned i Norge -og selv statskanalen NRK 2 følger homoparaden «live» denne lørdagen. Det syndige menneskets opprør mot Gud, mot hans bud og ord blir promotert åpent på TV. Det er ikke annet enn en folkefest i Sodoma og Gomorra vi er vitne til. Og et land som har vendt Gud og Kristi kors ryggen. For fremtredende politiske ledere og prelater fra den norske folkekirke tar del i Sodoma paraden. Paraden viser struttende «sodomitter» med frekke og stolte ansiktsutrykk som spytter på Guds bud og Guds hellighet. Profeten Jesaja skrev: «Uttrykket i deres ansikter vidner mot dem, og om sin synd taler de åpent som folket i Sodoma, de dølger den ikke; ve deres sjeler, for de volder sig selv ulykke!»  Jes 3,9. Apostelen Paulus beskrev denne menneskemassen med disse ordene sitert fra Romerbrevet:

For Guds vrede åpenbares fra himmelen over all ugudelighet og urettferdighet hos mennesker som holder sannheten nede i urettferdighet; for det som en kan vite om Gud, ligger åpent for dem, for Gud har åpenbaret dem det. For hans usynlige vesen, både hans evige kraft og hans guddommelighet, er synlig fra verdens skapelse av, idet det kjennes av hans gjerninger, forat de skal være uten undskyldning, fordi de, enda de kjente Gud, dog ikke æret eller takket ham som Gud, men blev dårlige i sine tanker, og deres uforstandige hjerte blev formørket.  Mens de gjorde sig til av å være vise, blev de dårer, og byttet den uforgjengelige Guds herlighet bort mot et billede, en avbildning av et forgjengelig menneske og av fugler og av firføtte dyr og av krypdyr. Derfor overgav også Gud dem i deres hjerters lyster til urenhet, til å vanære sine legemer sig imellem,  de som byttet Guds sannhet bort mot løgn og æret og dyrket skapningen fremfor skaperen, han som er velsignet i evighet. Amen. Derfor overgav Gud dem til skammelige lyster; for både deres kvinner forvendte den naturlige bruk til den unaturlige, og på samme vis forlot også mennene den naturlige bruk av kvinnen og brente i sin lyst efter hverandre, så at menn drev skjenselsverk med menn, og fikk på sig selv det vederlag for sin forvillelse som rett var. Og likesom de ikke brydde sig om å eie Gud i kunnskap, så overgav Gud dem til et sinn som intet duer, så de gjorde det usømmelige: fulle av all urettferdighet, vanart, havesyke, ondskap; fulle av avind, mord, trette, svik, list; øretutere, baktalere, gudsforhatte, voldsmenn, overmodige, storskrytere, opfinnsomme til ondt; ulydige mot foreldre, uforstandige, upålitelige, ukjærlige, ubarmhjertige;  slike som godt kjenner Guds dom at de som gjør sådant, fortjener døden, og dog ikke bare gjør det, men endog holder med dem som gjør det.

La oss som Guds folk, Jesu Kristi representanter stå på utsiden av dette og ikke ta del i den nye folkereligionen i Norge. La oss ikke bøye kne for den nye «Gullkalven» de har stilt opp. Hebreerbrevets forfatter oppfordret: Hebr 13,13 La oss da gå ut til ham utenfor leiren og bære hans vanære! Hold oss Herre tett til deg i vår vandring mot Livet, det evige som vi har i Kristus Jesus, vår frelser og Messias. La oss fly fra synden og forherligelsen av urene lyster og vederstyggeligheter som i dag pågår i Oslos gater.  La oss holde våre øyne rettet mot Han som er Livets kilde og stå sammen med de krefter som ikke bøyer seg for LGBTQ agendaen.

La oss stå sammen med våre konservative søsken i troen i Russland og Hviterussland og synge sammen med dem

VERS 1:
Ifølge legenden om fedrene voktet mannen
På tavlene er din åpenbaring.
År etter år gjorde vinden det til støv,
Så den skapelsen glemmer Gud.

VERS 2:
Men Herren ga ikke lovens bokstav,
Ingen kan ødelegge nåden
En som oppriktig tjente Gud av hele sitt hjerte,
De skrev ikke på stein, men i sjeler.

KOR:
Skriv på hjertetavlene
Skarlagensrødt blod for min sjel
Å huske din kjærlighet
Husker neglesår.

VERS 3:
Herregud, gjør troen hard som stein
Slik at jeg med livet mitt kan fortelle om deg
Styr meg innenfra med både sjel og hender
Slik at jeg i rett øyeblikk kan gi alt jeg har

VERS 4:
Ingen problemer vil slette håndskriften din
Selv om forfølgelsen kommer tilbake
Sjelen vil finne livets vann selv i ørkenen
Og han vil drikke inn din kjærlighet.

51 tanker om “Pride -den nye folkereligionen i Norge -statskanalen følger Pride markeringen

  1. For en tid siden la jeg merke til dette ordet:
    Rom 1:18 Guds vredesdom åpenbarer seg fra himmelen over all ugudelighet og urett hos mennesker som holder sannheten nede i urett.

    Altså: hos mennesker som holder sannheten nede i urett.

    Hvilke mennesker er det som holder sannheten nede i urett?

    Det må være de som kjenner til sannheten. De kristne er de som først og fremst kjenner til sannheten.

    Hvordan holder de kristne sannheten ned i utett?

    Jo, ved å ikke tale om sannheten, Ved å stilltiende godta denne, eller andre sannheter.

    Du skal jo ikke krenke, og fornærme noen, derfor velger de kristne og ikke si noe.
    For det kan jo skape dårlig stemning, og de er redd for å bli hetset for sannheten.

    Hva skjer med de kristne som av feighet ikke taler ugudeligheten mitt imot?

    Det står i første del av verset.

    6
    2
  2. Takk for tydelighet Kjell. Ikke mange av oss som er igjen på murene. Tidligere kristne aviser som Dagen er for det meste opptatt av å forfølge kristne.
    Nylig ble indremisjonen fordømt og de siste dagene personforfølgelse av pastor Frank Søgard. Tenk å finne frem grums fra 40 år tilbake som forlengst er oppgjort og sonet.
    Redaktør Sæle kaller avisen Dagens karakterdrap på pastor Søgård for gapestokk journalisme på sitt verste.
    https://idag.no/kristenliv/kommentarer/kun-pa-nett/gapestokkjournalistikk-pa-sitt-verste/19.46253
    Avisen Dagen står ikke på murene, men jobber sammen med de ugudelige på å rive ned Guds menighet og står i den ondes tjeneste.
    Vebjørn Selbekk har ødelagt Dagen som kristen avis. Dagen er sekulære, utydelige og drevet av en Jesabel ånd som hater kristne og som er ute av stand til å praktisere det kristne evangeliet om nåde og tilgivelse.
    Dagen var en gang i tiden en tydelig røst og basun, men nå. Fullstendig hengitt til mørket og de er blitt satans tjenere.

    10
    7
    • Vebjørn i Dagen er Satans tjener. Mange av satans tjenere har baller. Ille er det når falske «brødre» trekker frem førti år gamle hendelser som forlengst er sonet og oppgjort for å lage skandale og tjene penger på gammelt nytt.
      Selbekk har tatt kristenforfølgelsen til et nytt nivå.
      Jeg er skremt over hvor dypt søppelavisen Dagen har falt og Vebjørn som redaktør bærer ansvaret for å ødelegge arven etter Arthur Berg.
      Kanskje noen burde begynne å bedrive gravejournalistikk mot Selbekks tidligere liv. Det er nok mye å finne der også vil jeg tro.
      Nå så jeg at advokat Elden er på saken og vi får håpe Selbekk og Dagen får en skikkelig smell.
      Og Vebjørn er ingen kristen bror. Han er kanskje din bror, men ikke min. Du minner meg om lunken Lot som satt i porten til Sodoma og omtalte folkene som Gud skulle utslette for «mine brødre».

      9
      5
    • Forlot ikke Selbekk Livets Ord og meldte seg og barna inn i Sodomakirken når han ble redaktør for Dagen??
      Han lot til og med ungene bli barnedøpt i statskirka..
      Han kjente engang lyset, hadde fått livet og forkastet det for en maktposisjon i frafallsmedia. Han er på fullstendig ville veier med sin vaksinekristenplikt. Fullstendig villfaren. Han tåler ikke sannheten.

      6
      5
    • Det gjør meg stor sorg å lese hva du skriver om Selbekk. Dette skal du stå framfor Jesus med.

      Hva gjelder for å være frelst Geir?

      6
      4
    • Jeg regner ikke med å få svar fra Geir.

      Jeg har registrert at slikt blir alltid litt vanskelig for ham. Dessverre.

      Aravna, jeg ser heller ikke noe her fra deg om flisen i sin brors øye. Det er kanskje ikke så viktig når det gjaldt andre enn Simone?

      Jeg synes heller ikke noe om å slenge ut dette verset slik du og andre gjør.

      Bibelen og DHÅ taler tydelig til oss om dette vers.

      Aravna , du fortsetter å spørre flere… Men virker egentlig ikke opptatt av svarene du får… Og at jeg må «holde meg til saken». (Du skriver selv ikke om selve saken) Gjør det du😉 Så skriver jeg kanskje litt om Jesus og himmelen -og kanskje litt om saken også…

      Ta en titt her, -de siste kommentarene, når jeg først gadd svare deg.
      Nok for denne gang fra meg hvertfall:

      https://www.sokelys.com/warnews-nord-korea-sender-soldater-for-a-slass-for-russland-i-ukraina/

      2
      6
    • Geir
      Selbekk var i mange år aktiv i Livets Ord før han lot seg kjøpe for å bli redaktør i Dagen. Prisen han betalte var å bli medlem av folkekirken og han lot sine barn bli barnedøpt i kirka.
      Vi ser konsekvensene av hva Selbekk valgte. Han og Dagen er blitt kristenforfølgere, de henger stadig ut mennesker på det groveste i avisen sin. I tilfelle Frank Søgaard har de gravd frem en sak fra 1980 tallet for å henge ham ut på det groveste.
      Det er en ting å kritisere pågående ting et menneske eller organisasjon gjør, men å grave frem gammel synd som er oppgjort og sonet for, er slik Satan opererer. Satan prøver hele tiden å påminne deg om gammel synd for å skape usikkerhet. Dagen er blitt øretutere for den onde.

      4
      4
    • Jeg er indelig lei Dagens heksejakt på kristne i Norge nå. Selv om Dagen og Selbekk ennå ikke bøyer seg for Pride, er det bare et tidsspørsmål før de gjør det. Den Dagen jeg vokste opp med var en røst for evangeliet og støttet kristne som ble forfulgt. Den Dagen vi har nå er blitt verre enn de vertslige avisene i forfølgelsen.
      Dagen og Selbekk ser ut til å ha funnet ut at det er penger å hente på å dra ned buksa til folk de ikke liker.
      I forhold til Frank Søgaard ser vi en manglende evne og vilje til å kunne la fortid som er oppgjort være fortid. Tenk om Gud var som Dagen og fastholdt den synd og feiltrinn vi alle har begått?
      Selbekk har virkelig kjørt Dagen skuta i total havari. Det er ukristelig og uverdig og jeg kunne ikke tenke meg å bruke ei krone på Dagen. Vi som er Guds barn støtter opp om Norge i Dag som kristenfolkets avis. Anstendige kristne støtter ikke Dagen.

      6
      3
    • Man kan lure på hvilken verden flere her inne lever i 😵‍💫

      Kristne aviser er ikke noe menighetsblad.

      På tide for flere her å snart våkne opp fra dømmesyken dere har hatt i tiår. Og innse at folk som leser den ene eller andre avisen skal sitte til bords SAMMEN i himmelen . Viktigst for deg selv å vite at du virkelig kommer dit.

      Avisen Norge I dag står med Israel ja, men reklamerer stadig for falske profeter. Selbekk avslører dem gjerne.

      Hva sier Gud i sitt Ord om disse som forfører ? Kan det bli klarere enn det som står?

      Hanvold har skrytt i tiår av «Vi taler der andre tier». Ja, noen ganger gjør han det.

      Men svært mange ganger har Selbekk talt -der Hanvold har tiet.

      Og giverne til Hanvold gjentar stadig det samme som ham, mens de rakker ned på avisen Dagen (For det gjør jo sjefen deres)

      Dette er motbydelig oppførsel. Kommer ikke fra Gud slikt nei. (Gjenta en løgn mange nok ganger…)

      Selbekk har sett hvor galt mye kan bli, Og forstår det bra. Hanvold /Sæle m.fl. BURDE ha sett det for lenge siden, men gjør det ikke.

      For eksempel så er Howard Browne i følge Hanvold « Den mest salvede person i to sko. Hanvold «MÅ dit en gang i året for å få «påfyll»og være sammen med denne personen.
      Skremmende….

      Vi HAR Guds Ord som tydelig viser vei i alt .

      4
      3
  3. Dødehavsregionen, der Siddimdalen lå, var en gang et svært fruktbart sletteland. Det kunne sammenlignes med Edens hage. Ikke rart Lot valgte nettopp dette området til å bosette seg med sin eiendom (1. Mos.13:10,11). Byene her var også svært rike. Lot ble fristet til å bosette seg i en av dem, Sodoma, sammen med sin familie. Han kunne se at folket der levde et liv i forlystelse, nytelse, stolthet og egoisme (Esek. 16:49,50). Men omsorg for de fattige hadde de ikke. I dag er jordsmonnet her dekket av mange lag med aske og utallige svovelkuler (inneholdende over 95 % svovel, det høyeste som er målt på jorden) og jordsmonnet er dermed helt ufruktbart. Selv om Lot overlevde denne katastrofen med et nødrop hadde han mistet all eiendom og endte opp som huleboer.

    3
    2
    • Nick
      Mange er kalt, få er utvalgt…
      Ta det opp med Ham som sa ordene.
      Jeg leser de ordene slik jeg gjør og tror slik det står.
      Du får nesten ta det opp med Jesus om han sier det han mener, eller om han mener noe annet enn det han sier.

      Kloke mennesker har debattert disse spørsmålene i mange år og har kommet til forskjellige forståelser.
      Kan vi ikke la det være med det?

      1
      1
  4. Pride i kristenNorge.
    Satt å så litt på nyhetene i kveld og så noen minutter fra Oslo Pride.
    Vi så politiske partier delta i pride og Erna Solberg satt der som selveste lesbedronningen bak på en doning.
    Vi så også kirker og trossamfunn deltok i marsjen.
    Det som slår meg er at vi her ser motsetningene mellom bruden og skjøgen.
    Skjøgen er av verden, følger verden og har sin lyst i verden. Bruden derimot, står i mot og flykter unna Sodoma og Gomorra.
    Det er trist å se at enkelte av troens folk ikke tar Guds krav på alvor.
    Det er nettopp derfor menigheten skal gå gjennom den store trengsel slik at det urene kan bli skilt ut.. Gud skal lutre sin brud ffør himmelfarten kjem.
    Vi er nå i det store frafall og dette frafall vil vedvare under den store trengsel.
    Det er kun de utvalgte som vil nå frem til endemålet. Kun de som Gud har utvalgt.

    6
    5
    • Kikki:
      Jeg ser du bruker ordet «utvalgt» ganske ofte, og lurer bare på om du kan forklare meg betydningen bak ordet? (regner med du vet det ja?)

      3
      1
    • Denne sangen gjelder ikke Kikki? Tar jeg feil, eller har Kikki ikke forstått det? https://youtu.be/PKYUGtQGdUQ?si=gSGCrNdAJLlbgNEw
      Bra det finnes slike som Nick, Gransker, Simone og noen få andre på dette ugudelige nettstedet, som har fått hjertets åpnede øyne. (Kjell Zverre Anderzen er dessverre IKKE blant dem)

      2
      6
    • Jo Birgir, Kjell er blant dem.
      Vær god og vennlig Birgir.
      Lov meg det🙏💛✝️

      3
      1
    • Nei, han er IKKE blant dem. De øynene har han lukket, og satt segl over dem.

    • Hei Nick
      Her er hva Guds ord sier om det du spør om

      Matt 20,16 Således skal de siste bli de første, og de første de siste; for mange er kalt, men få utvalgt.
      Matt 22,14 For mange er kalt, men få er utvalgt.
      Mark 13,20 Og dersom ikke Herren forkortet de dager, da blev intet kjød frelst; men for de utvalgtes skyld, for deres skyld som han har utvalgt, har han forkortet de dager.
      Joh 15,16 I har ikke utvalgt mig, men jeg har utvalgt eder, og jeg har satt eder til å gå ut og bære frukt, frukt som varer, forat Faderen skal gi eder alt det I beder ham om i mitt navn.
      Joh 15,19 Var I av verden, da vilde verden elske sitt eget; men fordi I ikke er av verden, men jeg har utvalgt eder av verden, derfor hater verden eder.
      Jak 2,5 Hør dog, mine elskede brødre: Har ikke Gud utvalgt dem som er fattige på verdens gods, til å være rike i troen og arvinger til det rike han har lovt dem som elsker ham?
      1 Pet 2,9 Men I er en utvalgt ætt, et kongelig presteskap, et hellig folk, et folk til eiendom, forat I skal forkynne hans dyder som kalte eder fra mørke til sitt underfulle lys,
      Rom 8,29 For dem som han forut kjente, dem har han også forut bestemt til å bli likedannet med hans Sønns billede, forat han skulde være den førstefødte blandt mange brødre;
      Joh 17,24 Fader! jeg vil at hvor jeg er, der skal også de som du har gitt mig, være hos mig, forat de skal se min herlighet, som du har gitt mig, fordi du har elsket mig før verdens grunnvoll blev lagt.
      Ef 1,4 likesom han utvalgte oss i ham før verdens grunnvoll blev lagt, forat vi skulde være hellige og ulastelige for hans åsyn,

      De utvalgte er de Gud utvelger og utvelgelsen er basert på Guds suverenitet og allvitenhet.

      5
      3
    • Simone.
      Birgir har et annet frelsesgrunnlag enn Messias Jesus.
      For Birgir er det stillingstagen til «messias Zelensky» som er avgjørende for om en person er frelst eller ikke.
      Selv om Birgir viser til en religiøs sang hjelper det han intet.
      Hans vitnesbyrd har mistet all troverdighet når han stempler folk som «ruzzernazi-svin»
      Det er slik verdens barn omtaler dem de hater.
      Vi har hørt det før: «Jødesvin-homosvin-pedosvin» osv osv.
      Det er på dette nivået Birgir Hermansen befinner seg, og som du ser av hans egne ord. Han mener det og forandrer seg ikke.
      Han har plassert Kjell i fortapelsen som ikkekristen, et ruzzernazisvin.
      Et menneske som er utvalgt i Kristus skriver ikke slik og derfor har Hermansens vitnesbyrd null verdi.

      6
      1
    • Det samma har nazisvinet djevelen og satans evangelist og krigshisseren Gjermund. Han som var SÅ glag over at naziruzzland invaderte Ukraina, at han gikk til det skritt å lovprise ruzzernaziene med ruzzizke nazikrigssanger på facebooknazinettsiden sin.

    • Jeg tror ikke at Gud har utvalgt seg alle som kaller seg kristne.
      Kun dem som er forutbestemt av den allmektige fra evighet av.
      Noen her inne bærer navnet, men er ikke bruden.
      De sier de er kristne, men er fulle av verdens ånd, av anklager, skjellsord, klander og nag og hardnakkethet.

      2 Tim 3,1-5 Men dette skal du vite at i de siste dager skal det komme vanskelige tider. 2 For menneskene skal da være egenkjærlige, pengekjære, stortalende, overmodige, spottende, ulydige mot foreldre, utakknemlige, vanhellige, 3 ukjærlige, upålitelige, baktalende, umåtelige, umilde, uten kjærlighet til det gode, 4 svikefulle, fremfusende, opblåste, slike som elsker sine lyster høiere enn Gud, 5 som har gudfryktighets skinn, men fornekter dens kraft – og disse skal du vende dig fra.

      2:Tim 3,1-5 beskriver store deler av gjengen som skriver og krangler på Søkelys. Noen av de navn Birgir Hermansen nevner i sin kommentar tilhører gruppen Paulus beskriver. Dette er mennesker som hevder de er Guds barn, men deres hjertes bekjennelse og vitnesbyrd her inne, viser at de ikke er det. De er ikke født av Ånden og har ikke vendt ryggen til mørkets makt.

      Drevet av Jesabel ånden er de. De kritiserer og angriper fordi det er en del av deres menneskenatur.

      3
      3
    • Kikki,
      Jeg kan ikke se at ett eneste vers av de du siterer som taler for at Herren velger ut hvem som skal bli frelst. Men ved første øyekast; ja, det ser slik ut pga selve ordet «utvalgt» – og i noen tilfeller er der en viss form for utvelgelse.

      Jeg tror ikke Bibelen støtter teorien om at Herren forutbestemmer at den og den personen skal bli frelst, og at veldig, veldig mange skal gå fortapt, – det betyr i bunn og grunn at Herren ledet Adam og Eva til fall, mens Jakob 1:13 sier: «For Gud blir ikke fristet av det onde, og selv frister han ingen.»
      Det er ikke i Guds natur å lede mennesker til fall og fortapelse.

      I GT så ser vi bl.a at «Herren så at menneskenes ondskap var stor på jorden, og at alle tanker og hensikter i hjertene deres var onde hele dagen lang.
      Da angret Herren at han hadde skapt mennesket på jorden, og han var full av sorg i sitt hjerte.» (1. Mosebok 6:5-6)

      Noe forteller meg her at den frie viljen har gått langt over styr og «ute av kontroll». I 1. Samuel 15:11 sier Herren at «Jeg angrer at jeg har gjort Saul til konge, for han har vendt seg bort fra meg og har ikke gjort det jeg har befalt ham.»
      Igjen; «han har vendt seg bort fra meg». Han hadde muligheten til å velge en langt bedre vei, men han vendte seg bort fra Herren.

      I Romerne 1 ser vi at mennesket skal være uten unnskyldning, «For enda de kjente Gud, æret eller takket de ham ikke som Gud. I stedet ble de tomme i sine tanker, og deres uforstandige hjerter ble formørket.»
      Ville det ikke vært en unnskyldning å si til Herren at «-jeg var ikke utvalgt, så hva kunne vel jeg gjøre? Jeg hadde aldri en sjans allikevel».

      Jesus døde for hele verdens synder: Joh. 3:16: For så har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at HVER DEM SOM TROR på ham, ikke skal fortapes, men ha evig liv.

      Joh. 1:12: Men ALLE DEM SOM TOK IMOT HAM, dem ga han rett til å bli Guds barn, de som tror på hans navn.

      Heb. 2:9: …for at han ved Guds nåde skulle smake døden for ALLE.

      1. Joh 2:2 …og han er en soning for våre synder, dog ikke bare for våre, men og for HELE VERDENS.

      Og ikke minst 1 Timoteus 2:4 «han som vil at alle mennesker skal bli frelst og komme til sannhets erkjennelse»
      Dette bibelverset er vanskelig å komme rundt for en kalvinist, finnes det noen vers som er klarere enn dette? Jeg tror det «slår ihjel» alle argumenter.
      Kan også legge til 2 Peter 3:9: «Herren er ikke sen med løftet, slik noen holder det for senhet. Men han har tålmodighet med dere, for han vil IKKE AT NOEN skal gå fortapt, men at ALLE skal komme til omvendelse.»

      Jeg vil prøve å kommentere kort versene du siterer, og vi kan begynne med Matt 20:16: …mange er kalt, men få er utvalgt.
      Hvis du leser sammenhengen, så er dette snakk om tjeneste, ikke frelse.

      I Matt 22:16 er det en interessant sak. De som i utgangspunktet var «utvalgt» og invitert til bryllupet takket nei. Deretter ble det sendt ut ny invitasjon til «hvem som helst», disse takket ja, og ble på den måten «de utvalgte». Altså, de som ikke var utvalgt til å begynne med, ble de utvalgte fordi de frivillig takket ja til invitasjonen. Slik som med oss i dag.

      Og her er selve poenget. Ingen av oss er utvalgt til frelse, men den dagen vi takker ja til Jesus Kristus som vår Herre og Frelser, da får vi tittelen «utvalgt» fordi vi tok imot.
      Utvalgt til hva? Ikke til frelse, men de frelste er utvalgt «til å bli likedannet med hans Sønns bilde», «..for at dere skal forkynne hans storhet» «….til å gå ut og bære frukt».

      Og til slutt; Hvorfor gråt Jesus over Jerusalem? Fordi han ikke ville at de skulle gå fortapt. «Jerusalem! Jerusalem! Du som slår i hjel profetene og steiner dem som blir sendt til deg. Hvor ofte jeg ville samle dine barn, som en høne samler kyllingene under vingene sine. Men dere ville ikke.»

      Jeg måtte prøve å korte ned litt, men håper du ser hva jeg vil frem til. Det er ikke tvil om at flere vers peker i retning kalvinismen, men en nærmere titt på ordet «utvalgt» gir fort en annen betydning enn utvalgt til frelse.
      Om noe er utydelig i Skriften, da se på hva som er tydelig. Guds Ord er veldig tydelig på at Herren vil at alle skal bli frelst.

    • Glem ikke heller, at dette ynkelige kreket av et nazisvin, og kokainsniffende dophuet, som også er djevelen og satans evangelist, hadde ruzzernazisvinterroristleder Vladolf Putler som profilbilde på facebooksiden sin.

    • Nick
      Jeg ser du begår deg inn på tolkning av Skriften om et tema hvor reformatorene skilte lag.
      Disse, både Luther, Calvin og Zwingli var langt mer lærde, kunnskapsrike og dyktige i Skriften og kom til forskjellig synspunkter her. Jeg tror som sagt at den allvitende og allmektige Gud har utvalgt dem som blir frelst fra før verdens grunnvoll ble lagt.
      Kallet til frelse gjelder alle, likevel er det bare den lille gruppen av utvalgte som blir frelst. Du siterer mange skriftsteder og vi leser og forstår disse forskjellig. Når reformatorene kom til forskjellige syn og ståsteder her og kristne over hele jorden har latt seg overbevise om forskjellige syn på dette spørsmålet er det den spenningen vi lever i.
      Jeg tror slik jeg er overbevist om, og du tror det du er overbevist om. Endelig fasit får vi først i evigheten.

    • Birgir skriver:
      «…. ynkelige kreket av et nazisvin, og kokainsniffende dophuet, som også er djevelen og satans evangelist, hadde ruzzernazisvinterroristleder Vladolf Putler som profilbilde på facebooksiden sin.»

      Blir du aldri lei?? De mennesker Gud har utvalgt skriver ikke slik om troende brødre, uansett om de er uenige om forskjellige tema.
      «Ynkelig kreket»
      «Nazisvin»
      «Kokainsniffende dophue
      «Djevelens og Satans evangelist» -minner om når ugudelige omtaler andre som «satans djevel» eller tilsvarende.
      Ikke mye godt flommer ut av deg Birgir.
      Det er ikke akkurat Guds ord du formidler -og å linke til en kristen sang gjør ikke tingene bedre.
      Jeg tror folk kan summere!

      1
      2
    • Nick:
      Det var et veldig godt innlegg.
      Takk for oppmuntrende lesing.
      Setter pris på slikt🙂👍🏻
      …og til Kikki for å dra igang tankevekkende diskusjoner. 👍🏻

    • Kikki,
      Jeg synes det er bare noe som ikke rimer hvis «mange er kalt, men få er utvalgt» slik du legger det frem. Ligger det ikke i ordene (og sammenhengen) at noen responderte på kallet? Eller kalte Gud dem bare «på tull» for så å skuffe dem?

      Og nå mens jeg skriver dette, så kom disse ord til meg:
      Hun som jeg er gift med, hun ble min «utvalgte» da hun takket ja til min forespørsel (eller «kall»), noe undertegnede ble veldig glad for, hehe. Jeg tror selve ekteskapet lærer oss veldig mye om det åndelige liv og Guds prinsipper.

      Og som nevnt, er det ikke riktig at Gud vil at alle skal bli frelst? Bibelen sier det flere ganger også.. Hva gjør du med disse versene? Du skal slippe å svare, men det er verdt å reflektere over.

      Men uansett, vi ser ting ulikt og jeg har ikke noe ønske om å tvinge deg til å tro det samme som meg. Jeg håper bare at du (og jeg) alltid spør Herren om å overbevise våre hjerter hva som er riktig og at DHÅ åpner opp Skriften for oss.

      At du personlig tror at Herren velger ut de frelste «før verdens grunnvoll ble lagt» har liten betydning, så lenge det ikke kommer i tillegg til evangeliet. Jeg synes det bare er merkelig at utvelgelsen er mer på dine lepper (eller tastatur) enn evangeliet.

      Men har du tatt imot Jesus Kristus som din Herre og Frelser og er født på ny, så er du uansett «utvalgt». Jeg også, selv om den tittelen er lite interessant. Det er kun hva Jesus har gjort for meg på Golgata som betyr noe.

      Aravana: takk for hyggelig og oppmuntrende tilbakemelding!

    • Nick
      Mange er kalt, få er utvalgt…
      Ta det opp med Ham som sa ordene.
      Jeg leser de ordene slik jeg gjør og tror slik det står.
      Du får nesten ta det opp med Jesus om han sier det han mener, eller om han mener noe annet enn det han sier.

      Kloke mennesker har debattert disse spørsmålene i mange år og har kommet til forskjellige forståelser.
      Kan vi ikke la det være med det?

    • Kikki,
      Dette viste Herren meg i dag (jeg tuller ikke): hvorfor ble kongen harm i Matt 22:7 da de innbudte takket nei til invitasjonen, hvis det var han selv som hadde gjort det slik at de takket nei? Det faller på sin egen urimelighet.

      Les alltid hele avsnittet, så finner du svaret Kikki. Jeg tror du innerst inne sliter med å fornekte at Herren vil at alle skal bli frelst.
      Ordet er så klart og tydelig at du er fullstendig blindet om du ikke vil tro det.

      Anbefaler deg helt til slutt å høre vitnesbyrd fra folk som har blitt fridd ut fra kalvinismen.
      Håper det kan være en tankevekker for deg, jeg ønsker deg kun det beste, Kikki.

  5. Simone:
    Jeg tar av meg hatten at du drar meg inn i debatten ved to anledninger uten at jeg har ytret meg her.
    Men om du må vite noe så tenker jeg at jeg ser flisen og bjelken flere steder her.
    Forøvrig er det mye gode tanker rundt temaet her og det er en viktig artikkel Søkelys legger frem her.
    Du får skyte tilbake og parkere meg ved anledning.
    Og jeg ønsker ingen lenger en solfylt dag. Det kan brått misforstås skjønte jeg.

    2
    1
    • Nei Aravna, ingen har misforstått noe her😊 Ditt forsøk på å virke stakkarslig vitner om noe.

      Når noen ønsker meg en god solfylt dag så blir jeg takknemlig.
      Men det var ikke hva du gjorde.

      Du brukte sol-tullet for å belære meg om flisen er min brors øyne.

      Skriv gjerne om flisen i Bibelen👍 Det er alvorlig og viktig. (Jeg har selv skrevet om det )

      Om du synes det er viktig å minne meg om flisen, så er det helt OK , da forventet jeg også at du minner andre her om flisen. Ikke gjør som ingenting når du ser det. Ser at du sliter litt med å se deg selv…

      «Jeg tar av meg hatten at du drar meg inn i debatten ved to anledninger uten at jeg har ytret meg her.»

      Når du ikke klarer å se dette så står det på viljen din. Den kan ødelegge mye for deg.

      Jeg tror ikke jeg når fram med dette. Jeg ser deg bedre enn du forstår. Jeg ser også at du kommer med mye bra her inne.

      2
      1
    • Du kan også se deg selv (om du vil da) hvordan du starter andre avsnitt med «Men OM du MÅ vite noe».

      Jeg må ikke vite noe. Det var du som startet debatten😃 Og DU som ville vite hva jeg mente om noe. Jeg tok meg tid til å svare deg. Om Israel/terrorister m.m. Dumsnill. Det angrer jeg faktisk på. Det brakte lite med seg.

      Du unngår å tenke over hva jeg har skrevet til deg. Rett ovenfor her strever du litt med å få det til å handle om meg.

      Du trenger ikke skrive mer om dette. Jeg ønsker kun at du skal ta det til deg.

      1
      2
    • Nå er denne Hannah med nytt dekknavn Simone i gang med sine personangrep som før . Dette er meget trist og bedrøvelig for denne gode nettsiden .

      7
      5
    • Ture. Det er så trist og unødvendig med personangrep. Dessverre er det mye av slikt blant kristne. Selv om vi skulle være uenige om tingene som har med troen å gjøre, er det viktig og forholde seg til tema og ikke gå på person.
      Jesus og apostlene og de gammeltestamentlige profetene opplevde også mange personangrep. Vi ser det samme hos Facebookgruppen Hanvoldkanalen. Det er en åndsmakt som har besmittet mange og denne åndmakten har også sine tjenere blant kristne. De sår ut splid, spott, hån, mistenksomhet og vantro.
      Sjeliske kristne som ikke er åndsdøpt eller har en ekte tro på Herren blir revet med.

      4
      4
    • Dette må jo være denne trådens beste kommentar 🙂

      Randi: «Det er så trist og unødvendig med personangrep. Dessverre er det mye av slikt blant kristne. Selv om vi skulle være uenige om tingene som har med troen å gjøre, er det viktig og forholde seg til tema og ikke gå på person.»

      …og vi er i faktisk helt enige!!!

      3
      2
    • Randi:
      Vel skrevet.
      Det var spikeren midt på hodet…
      Og det sprer seg som ild i tørt gress.
      Det må som du sier være mulig å debattere eller diskutere uten å bli personlig slaktet. Man har alle et perspektiv på livet og troen utifra personlige referanser, opplevelser, åpenbaringer og oppdagelser. Noen har kommet lenger på noen området, andre på andre områder. Så et det vår bibelske oppfording å bygge hverandre opp. Dog er det lov å være uenig, men da må det gå på sak/tema og ikke person. Jeg er ingen verdensmester på noen områder, men jeg er bra på noen få ting. Er jeg på villspor så tilpasser jeg meg om det er noe jeg har misforstått eller tatt feil på. Dog i kjærlig veiledning, ikke et slag i tryne…🙂

      3
      2
  6. Det er natt . Er på sykehus. Har kun ên ting å si; kan noen få den sutrekoppen til å holde kjeft snart? Han har mast og sutret og skrytt siden han kom til Søkelys. Ture, DETTE er IKKE en debatt. NÅ holder du skravla! Og BLI voksen snart! Ferdig snakket! Prat aldri TIL meg eller OM meg før du blir det!

    Og til alle som nå skal forsvare ham; HVOR var dere da andre her fikk gjennomgå?
    (Det er altså forskjell på folk?? ) HVOR var dere da f.eks. Gransker på det verste fikk gjennomgå? ENDA skjer det! Det er SYKT. Det er MYE sykt her inne. Gransker har aldri fått en unnskyldning.

    Tror ikke folk her er riktig vettuge. Dømme-Randi og alle andre lignende kjerringer har ingenting å komme med.

    En som kaller seg Gjermund;
    skriv aldri til meg før du vasker kjeften din.
    Hele deg. Vil ikke ha med deg å gjøre.

    3
    6
    • Du bør beklage overfor Ture Andersen.
      Han er en hedersmann som elsker Jesus Kristus.
      Dine svar til Randi, Gjermund og Aravna forteller oss mye.

      Men du overgår ikke Birgir Hermansen. Hans personangrep og stygge «svin» anklager overgår alt jeg har sett. Han har mer til felles med avskummet som samler seg rundt Hanvoldkanalen eller av samme ånd som pro-Hamas aktivstene som stod og ropte «Sionist-svin» til troende som viste støtte til Israel .
      For meg viser det bare at jeg ikke har samme Gud og samme Ånd som Birgir. Jeg har troen på Jesus og Guds Ord som frelsesgrunnlag. For Birgir er det stillingstaken til Ukraina og Zelenskyj som er frelsesgrunnlaget. Det går ikke an å lese noe annet ut av skriveriene til Birgir. Og om han linker til en kristen sang. Hva så? Det kan alle gjøre. Det religiøse vitnesbyrd du har etterlatt deg her inne får meg til å tenke grøss og gru.

      .

      4
      5
    • Dette var jo voksent.
      Det er vel frivillig å lese her inne og å kommentere.
      Gjerne en mening om hva Ture sier feil her. Og hva har dette med pride-artikkelen å gjøre?????
      Det er i tillegg opp til hver enkelt å ta et annet nick/navn og utgi seg for å være en annen….så det et fult mulig å gjøre identitetstyveri for å sverte de man ikke liker….
      Litt det du gjorde under Hannah….

      3
      2
    • God bedring til deg på sykehuset Simone.
      Sykehus er ikke det artigste stedet å være, men må man så må man.
      Ønsker deg en god og solskinnsfylt dag og håper du snart er frisk og hjemme igjen.

    • Ja. God bedring til Simone. Håper du snart blir bra. Vi får huske på deg i bønn.

    • Takker så mye!😊
      Noe er bedre…Fått kommet meg hjem og sovet et par timer. Vi holder ut😉

      God undervisning av deg lenger oppe her.

  7. Simone/Hannah:

    Hva er det du ønsker å formidle med det du skriver her?
    Er det relevant til artikkelen? Eller er det kun personangrep du er ute etter?
    Jeg finner ingen vettug argumentasjon i noe som helst av hva du skriver.
    Kun stråmannsargumentasjon.
    Hvilken ånd er det du har med en slik tilnærming du har til andre plattform?
    Du kaster bare drit og du dine her inne har et menneskesyn jeg ikke finner Jesus rettferdiggjort.
    Så om du ikke kan holde deg til sak, kun personangrep, så finn en annen plattform å utøve ditt hat på. Det er mange andre steder der ute som elsker slikt med tilsvarende likesinnede…..
    Det er dårlig folkeskikk selv fra et jordisk ståsted….
    Ta det sammen…..

    4
    5

Det er stengt for kommentarer.