Espen Barth Eide maner Israel til å ikke eskalere krigen med Hizbollah

Norges jødefiendtlige utenriksminister, Espen Barth Eide maner Israel til å avstå fra å eskalere krigen med Hizbollah. Også USAs utenriksminister Antonio Blinken oppfordrer Israel til å avstå fra å gå til fullskala krig mot Hizbollah. Blant israelere er det stor vrede over at Hizbollah syntes å rette sine raketter mot barn og tenåringer og dersom Netanyahu avstår fra å slå alvorlig tilbake, vil det tolkes som en åpenbar svakhet for Israel. «Det første Israel bør gjøre overfor Hizbollah må være å fremsette et ultimatum til terrormillitsen om våpenhvile og full tilbaketrekking av Hizbollah styrker fra det sørlige Libanon. Dersom Hizbollah leder Hassan Nasrallah ikke bøyer seg, må disse selv bære konsekvensene av sitt valg.

Dette skriver Ben-Dror Yemini i en kommentar i den israelske avisen Yedioth Ahronoth. Den israelske regjeringen står overfor et tungt og vanskelig valg. De kan lytte til verdenssamfunnet som vil at Israel ikke slå tilbake slik at det eskalerer til full krig, eller de kan gjøre det de på et eller annet tidspunkt vil bli tvunget til å gjøre. Nemlig ta en skikkelig konfrontasjon med Hizbollah og Iran som finansierer de våpen og raketter Hizbollah bruker. For en ting er sikkert. Hizbollah vil forbli en livsfarlig militær trussel for Israel helt frem til et oppgjør kommer. Og dersom trusselen ikke ødelegges vil Israel igjen komme til å oppleve tilsvarende og kanskje ennå mer dødelige angrep fra Hizbollah.

Én tanke om “Espen Barth Eide maner Israel til å ikke eskalere krigen med Hizbollah

  1. Denne tullebukken EIDE har mista all r truverde i Israel.
    Han er uønska i Israel. Iran og Hizbollah er same djevelskapen. Kor lenge skal Eide og Støre snakka om ein fred som ikkje kan koma, så lenge Iran ikkje aksepterer jødestaten.

    4
    3

Det er stengt for kommentarer.