Nedtelling til krigen i Midtøsten -Iran utplasserer S-300PMU2 vest i landet for å forsvare seg mot et israelsk motangrep

Midtøsten kan gå inn i en dramatisk helg ettersom et større iransk angrep på Israel syntes nært forestående. Drønn av hovslag høres nå sterkere og sterkere fra regionen som er en viktig del  av det bibelske verdensbildet. Apokalypsens andre rytter galopperer nå over Midtøsten og tenner opp krigens flamme i en region som lenge har vært en kruttønne. Terroraksjonen mot Israel den 7. oktober og den påfølgende krigen i Gaza har utløst en kjedereaksjon som har ført til død og lidelser i en region hvor hatets religion, islam, står svært sterkt. Iran skal i kveld ha varslet FN om at landet vil komme til å angripe Israel militært. Dermed er det bare snakk om tid før det bryter løs.

Rakettangrep, likvideringer, bombing av sivile områder, døde kropper og ødeleggelse er noe vi er blitt vant med fra Midtøsten. Krigen i Gaza, rakett-terror og Israels likvideringer av ledende figurerer blant sine fiender har skapt et voldsomt sinne både i Libanon og Iran. Israels fiender konspirerer for å ta henne ut og vi står foran en alvorlig opptrapping av en krig som kan komme til å sette fyr på hele regionen. Mange røster har i de siste årene advart om tredje verdenskrig og kanhende det er nettopp denne som nå banker på døren for oss alle. Vi har krigen i øst mellom Vesten og Russland, vi har en flammende konflikt i Midtøsten og i Afrika raser krigen i Sudan og Jemen. Fra Asia hører vi rykter om mulig krig mellom Kina og Taiwan -USA -så Torah-kodene om at Joe Biden og Kamala Harris indikerte «ødeleggelse og dom» har vært svært så treffende. De siste nyhetene fra krigens teater i Midtøsten er ikke godt nytt for verden. Alliansen Iran, Hizbollah, Hamas, Jemen og deres proxyer i Irak og Syria samtaler nå hvordan de mest effektivt skal gjengjelde de israelske likvidasjonene av flere toppledere i Hamas og Hizbollah og Irans øverste leder har beordret en militær gjengjeldelse mot Israel. Også en sortkledd Hizbollah-leder lover nå å hevne det israelske angrepet mot en toppsjef i Libanon. Alt dette borger for at Israel kan gå noen vanskelige tider i møte. Noe også statsminister Netanyahu i sin tale onsdag forberedte sin egen befolkning for.

Iran utplasserer luftforsvarsmissiler for å stanse israelske motangrep

Iran har begynt å utplassere arrays av det russiskproduserte S-300 langtrekkende luftvernsystemet vest i landet, med sikte på å styrke forsvarsevnen mot mulige luft- og missilangrep fra Israel. Irans beslutning om å utplassere S-300 PMU-2-systemet (fire artillerienheter ble levert i 2016) vest i landet er knyttet til aggressiv retorikk og trusler fra Israel. Iran og deres proxyer vil besvare de israelske likvideringene og landets forsvar gjør seg nå rede for eventuelle gjengjeldelser fra Israel. Og fra Russlands tidligere president Dmitry Medvedev kommer det nå alvorlige signaler. Russland er forberedt på at krigen i Midtøsten også kan komme til å innvolvere dem. For skal vi tro Dmitry Medvedev er «krig den eneste veien til fred i Midtøsten». Et tydelig signal om at Moskva ikke lenger har tro på at diplomati vil kunne løse krisen mellom Israel og deres fiender.

Én tanke om “Nedtelling til krigen i Midtøsten -Iran utplasserer S-300PMU2 vest i landet for å forsvare seg mot et israelsk motangrep

  1. Kan noen si hvilken rolle Damaskus vil spille i krigsteateret som er i ferd med å utvikle seg ? hvilken strategisk militær rolle vil denne byen ha ?
    Ture har du noen formeninger om dette ?

Det er stengt for kommentarer.