To døde i palestinsk knivangrep i den israelske byen Holon

En mann og en kvinne på henholdsvis 66 og 70 år ble drept i det som var et palestinsk angrep med kniv. Gjerningsmannen, en palestinsk terrorist fra Vestbredden, ble skutt og drept av israelsk politi etter angrepet. I tillegg til de to drepte ble tre sivile skadd i det palestinske terrorangrepet. Den palestinske mannen knivstakk folk på tre forskjellige lokalasjoner før han selv ble tatt ut. To av de skadde, begge eldre menn over 68 år skal være i alvorlig tilstand.

Et tredje offer, en 26 år gammel mann skal være moderat skadd. Terrorangrepet kommer samtidig som Israel stålsetter seg for et større iransk angrep. Amerikanske etterretning anslår at dette angrepet kan komme til å finne sted i løpet av de neste 24 til 48 timer. Dramatiske tider i Midtøsten. Be for Israel!

2 tanker om “To døde i palestinsk knivangrep i den israelske byen Holon

    • Morsomt og interessant å lese om voksne som faktisk tror på fortellingene om usynlige ånder og overnaturlige krefter i en endetid.

      Men akk og ve. De religiøse forklaringsmodellene for det vi opplever i virkeligheten, bygger dessverre bare på fantasi og følelser. Ingen kan vite sikkert og ingen kan bevise noe.

      Tvert om bryter overtroen svært ofte med det vi har undersøkt grundigere og funnet ut av, altså med forklaringer og løsninger som faktisk virker. Gamle gåter har fått nye og bedre svar. Og vi har forstått at det er bedre å innrømme uvitenhet enn å besvare med flere mysterier og fantasifulle gjetninger.

      Lenge trodde man også at solen gikk rundt jorden fordi det vitterlig så slik ut. Og at gudene i det høyeste sørget for lyn og torden. Men dengang ei. Selv om de kloke gamle hadde påstått det i generasjoner.

      Men det er heldigvis lov å tro og håpe.

      Sann kunnskap har ikke egenverdi for alle alltid. Vi trenger trøst i livets små og store situasjoner. Og da kan det være trygt å håpe på litt guddommelig magi og dødsriker som skal gjøre all urett rett igjen. Mange trenger også følelsen av en himmelsk politimann som kontrollerer og passer på.

      Men overtroen leder ut i fortapelse når man godtar overgrep mot medmennesker og mot natur, og når man forsvarer unødvendige livsbegrensinger bare fordi en fantasivenn har bestemt det.

      Som sagt.

      God ny uke til alle! Både til de uheldige, de heldige og til alle oss som er begge deler.

      😘😘😘

      5
      1

Det er stengt for kommentarer.