Sinne i Russland etter at Ukraina har gått inn i Kursk -Moskva sender Wagner soldater

Rundt ett tusen ukrainske styrker har trengt dypt inn i den russiske Kursk regionen og okkuperer flere landsbyer og bosettinger på russisk jord. Moskva har sendt store militære styrker til området for å drive ukrainerne tilbake og det pågår harde kamper inne i Russland. Et titalls sivile russere skal være drept eller skadd i det ukrainske angrepet som ennå pågår. Russlands øverste militære ledelse ble tatt fullstendig på senga og det som først ble tolket som en «mindre grenseoverskridende terrorhendelse» var langt større enn man forestilte seg i Moskva.

President Putin skal ha vært rasende da han fikk oppdaterte rapporter av sine toppgeneraler om hendelsen. Den vellykkede ukrainske operasjonen er en ydmykelse for Moskva og Putin. Moskva har nå svart på angrepet med tung bombing av ukrainske posisjoner inne i Russland. Spesielstyrker tilknyttet den tidligere Wagner bataljonen er sendt til Kursk da disse har bred erfaring i kamphandlinger i urbane områder. Tidligere president Dmitry Medvedev tar nå til orde for at Russland må ta over hele Ukraina. «Terroristaksjonen» i Kursk-regionen rettferdiggjør å gå «til Kiev og videre», mener den tidligere presidenten. Russland bør svare på Kievs forsøk på inntrenging i Kursk-regionen ved å overta land som Moskva i dag anerkjenner som Ukraina, har tidligere president Dmitrij Medvedev foreslått. Det ukrainske militæret satte i gang et grenseoverskridende raid som involverte rundt 1000 soldater denne uken, som så langt har krevd fem sivile liv og etterlatt over 30 andre såret i Russland. Operasjonen har i

stor grad blitt hindret av den russiske hæren og grensevaktene, rapporterte generalstabssjef Valery Gerasimov onsdag. Han estimerte ukrainske tap til 315, inkludert 100 drepte i aksjon.  «Fra dette øyeblikket bør den spesielle militæroperasjonen bli åpent eksterritoriell,» sa Medvedev, som fungerer som nestleder i det russiske sikkerhetsrådet, i et innlegg torsdag. «Vi kan og bør gå videre inn i det som fortsatt eksisterer som Ukraina. Til Odessa, Kharkov, Dnepropetrovsk, Nikolaev. Til Kiev og videre. Det bør ikke være noen restriksjoner når det gjelder anerkjente grenser,» forklarte han.

I russiske kommentarfelt får Medvedev stor støtte av russiske lesere som vet at det likevel er Putin som styrer showet. Hvor er egentlig Putins røde linjer i denne krigen? Er Putin troverdig som leder eller burde han bli byttet ut med en virkelig hauk ala Medvedev, er blant spørsmålene som stilles i russiske kommentarfelt i disse dager.

2 tanker om “Sinne i Russland etter at Ukraina har gått inn i Kursk -Moskva sender Wagner soldater

  1. Trolig var dette et veldig vellykket spark i Putins tryne. Russerne synes det var veldig kult å sitte trygt i russland mens tusenvis av ukrainere ble drept og byer og bygder ble bombet til ruiner. Ødeleggelsene i Ukraina er voldsome men det var bare sååå kult og Putin ble sååå populær. Men nå begynner ting å skje. Dette kan bli en blåkopi av det som skjedde i nazityskland. Folk jublet så lenge wehrmacht seiret på alle fronter og Hitler ble forgudet. Trolig fordi tyskland var akkurat like avkristnet som russland. Men til slutt måtte de betale prisen for sin ondskap.

    Ukrainerne har trengt langt inn i russland og store millitære resursser må omfordeles for å stoppe dem. Enten må de redusere bemanningen på fronten eller så må Putin mobilisere. Begge deler vil bli et stort problem for Putin som gav ordre om at soldatene som innvaderte Ukraina skulle ta med seg paradeuniformer slik at de etter noen dager kunne paradere i Kievs gater.

    Men det er en forskjell på putlers og hitlers politikk. Russernes propaganda er så latterlig at de fremstår som klovner. Spesiellt alkoholikeren Medvedevs tussler. Russerne er nå så presset at de sender folk fra flyvåpnet ned i skyttergravene. Det var også grunnen til at ukrainerne så lett kunne bryte gjennom forsvarslinjene på grensen til russland. De fleste av de få som var der flyktet eller overgav seg.

    Resurssene som ukraina har satt inn i denne operasjonen er ikke større enn det russerne taper i løpet av noen få dager på fronten. Og det vil koste russeren mye før de får ryddet opp. Det blir ikke så morsomt å sende enorme glidingbombs inn i sine egne byer.

    3
    2
    • Hva sier du når Russerne kommer veltende inn over Norge ?
      Russland forsvarer seg mot vestlig imperialisme , dette er utdypet gang på gang her på Søkelys, det er virkelig synd å se hvordan USA bidro til å kuppe den demokratisk valgt regjeringen i Ukraina i 2014 , det er synd og se hvordan USA har klart å sette ett broder folk opp imot hverandre , bare pga egen grådighet , det er synd å se hvor hjerne vasket de fleste nordmenn er og hvor lite de evner å ta til seg real informasjon , hvor lite de evner å ta ett oppgjør med sine egne falske forestillinger som de er blitt indoktrinert med fra USA /Babylon sitt propaganda maskineri , vi ser det når det gjelder homo bevegelsen, vi ser det når det gjelder russer hat , viser det når det gjelder covid scamen og gift vaksinen , vi ser det over alt i det vestlige samfunnet, vi ser at det vestlige samfunnet er i ferd med å kollapse, eliten vet dette og de velger heller en selvmords krig mot Russland og Kina , Valdres profetien sier hvordan det vil gå, bibelen sier hvordan det vil gå, men du » koerad igorin» er både blind og døv.

      4
      3

Det er stengt for kommentarer.