Israel tilbakekaller akkreditering for norske diplomater som jobber med palestinske myndigheter

Israel tilbakekaller den diplomatiske akkrediteringen av åtte norske diplomater med base i Tel Aviv som samhandler med de palestinske myndighetene. En uttalelse fra Utenriksdepartementet sier at grepet er et svar på «en mengde nylige anti-israelske og ensidige skritt tatt av regjeringen i Norge», inkludert anerkjennelse av en palestinsk stat og nylige «alvorlige kommentarer fra høytstående norske tjenestemenn». Den norske ambassadøren ble innkalt til UD i Jerusalem og informert om at diplomatene ville få tilbakekalt akkrediteringen om sju dager og visumet om tre måneder.

Israel ga dem muligheten til å søke om ny akkreditering til ambassaden i Israel. «Det er en pris for anti-israelsk oppførsel. I stedet for å bekjempe palestinsk terrorisme etter 7. oktober og støtte Israels kamp mot den iranske ondskapens akse – valgte Norge å tildele morderne og voldtektsmennene til Hamas i form av anerkjennelse av en palestinsk stat, sier utenriksminister Israel Katz. Oslo «blir også med i det ubegrunnede søksmålet mot oss ved ICC,» sier Katz. «Norge fører en ensidig politikk i palestinsk spørsmål – derfor beordret jeg oppsigelse av enhver representasjon overfor de palestinske myndighetene på vegne av den norske ambassaden i Israel. De som angriper oss og fører en ensidig politikk mot oss vil betale en pris, sier han. Fra før er det kjent at den norske utenriksministeren er uønsket i Israel og forholdet mellom Norge og Israel er nå på frysepunktet. Aldri har Norge hatt et så Israel fiendtlig regime som vi har under Jonas Gahr Støre.

Espen Barth Eide kaller Israels handlinger «ekstreme» og Norge vil svare

– Dette er en ekstrem handling som først og fremst rammer vår evne til å hjelpe den palestinske befolkningen. Det viser nok en gang at Netanyahu-regjeringen aktivt motarbeider arbeidet for en tostatsløsning, sier utenriksministeren. Han understreker at Norges hovedprioritet fortsatt er arbeidet for fred og en diplomatisk løsning på konflikten i Midtøsten. Han kaller beslutningen for alvorlig. – Dagens beslutning vil få konsekvenser for vårt forhold til Netanyahu-regjeringen. Vi vurderer hvilke tiltak Norge vil treffe for å svare på den situasjonen som Netanyahu-regjeringen nå har skapt,» sier utenriksminister Espen Barth Eide i følge VG. På NRK nyheter torsdag ettermiddag sier Espen Barth Eide at Norge vil komme med ytterligere reaksjoner på Israels beslutning.

On Elpeleg i «Stopp antisemittisme på NRK»

Her er den fullstendige listen over handlinger fra Norges utenriksminister Espen Barth Eide som har utløst nå en diplomatisk krise med Israel:
❌ Nekter å fordømme Hamas i FN WHA
💣 Vil ikke liste Hamas som terrororganisasjon
💰 Finanserer UNRWA og Hamas-tilknyttede NGOer
🆘 Nekter å selge våpen til Israel
🚸 Støtter indoktrinering av barn i Gaza
🏆 Belønnet 7. oktober med en stat
🩸 Forsvarer Hamas med blodanklager
🎗️ Presset ikke på for løslatelse av gisler i FN WHA
🕊️ Behandler Hamas som fredspartnere
⚖️ Under etterforskning for mulig finansiering av 7. oktober
🤡 Vist hykleri, inkludert støtte til ICC og ICJ
🛒 Oppfordrer til BDS i Judea, Samaria og Golanhøydene
👮‍♂️ Truet med arrest av Israels statsminister
🤥 Spredte falske påstander
♥️ Flørter med Israels fiender
👑 Avslo kongens kondolanser for ofrene 7. oktober
✡️ Holder foredrag for jøder om antisemittisme

 

8 tanker om “Israel tilbakekaller akkreditering for norske diplomater som jobber med palestinske myndigheter

  1. Norge og Støre-regjeringen er veldig heldig hvis dette er den eneste konsekvensen for deres Israel-fiendtlige politikk. Jeg tror det får større konsekvenser..

    «En ekstern handling» sier Barthen. Samme person belønnet terrororganisasjonen Hamas med anerkjennelse av Palestina etter det mest brutale terrorangrepet vi har sett i nyere tid.
    Gratulerer Barth og Støre, dere høster dere sår.

    12
    6
    • Det er det kollektive Norge som vil høste hva det har sådd.
      Befolkningen har ved valg gitt sin stemme til arbeiderpartiet og de som styrer nå. Nasjonen har gjort sitt valg.
      Vi støtter Israel hatet til Støre og Barth Eide.
      Vi støtter Palestina.
      Vi sier ja til abort
      Vi støtter Pride og LGBTQ
      Vi støtter Ukrainas krig mot Russland.
      Norge er i opprør mot Gud og hans vilje.

      10
      8
    • Ja, du har helt rett, vi ser det samme i det gamle Israel. Når de fikk ugudelige konger, prester, storfolk, så dømte Gud hele Israel for det de onde lederne gjorde.

      Jeg har tenkt det samme lenge, og dom må komme over Norge. Men da sitter jeg og lurer på om det er rettferdig å dømme de av oss som er oppriktig i vår tro på Jesus, på samme måte som resten av det ugudelige Norge?

      Har noen visdom nok til å svare på det?

      7
      7
    • Jeg kom til å tenke litt bakover. Når Gud straffet det ugudelige Israel med å tillate at kong Nebukudnesar tok kontroll over Sør-Riket og Jerusalem i 587 f Kr ble hele folket bortsett fra noen få fattige bortført til Babylon. Også Daniel og hans brødre som var rettferdige ble bortført til fangenskapet. Men når vi leser Daniels bok forstår vi at Gud likevel holdt sin hånd over Daniel og hans brødre. Tilsvarende vil kunne skje med oss som har vår tro på Jesus. Vi blir kanskje ike unntatt alt som måtte komme, men Gud har gjennom historien vist at Han går med sine i trengsler og prøvelser.

      9
      6
    • Bakgrunnen for den brutale konflikten i Midtøsten er sammensatt. Ja, maktspillet hos jøder, arabere og støttespillere er svært komplisert. Det er likevel liten tvil om at religiøse vrangforestillinger og overtro har gjort kriger og kriser mye verre.

      For det er ulke grupperinger og ulike ideologiske håp og ønsker. For eksempel er det kristne fanatikere som er hellig overbevist om at internasjonale kritikere av israelsk politikk vil få merke den allmektige ørkengudens vrede og kollektive straffedom. Slik flere spekulerer i her.

      Men Norge, og andre ikke-religiøse velferdssamfunn, har frem til i dag vært velsignelset med mer trygghet og velstand enn land med mer gudfryktig befolkning. De siste hundre år har det stort sett vært nasjoner med høy gudstro som har lidd mest. Som palestinerne på Gaza i dag. Og jødene.

      Den religiøse matematikken og logikken i guddommens straffer og belønninger er altså som vanlig ganske… rar. 😉

      Nei, verken guddommelige represalier eller guddommelig magi ser ut til å være del av virkeligheten – bortsett fra i forestillingenes verden. Og fantasi og følelser påvirker oss mer enn fakta og fornuft. En oppegående og kritisk kontakt med begge sider, slik norske politikere forsøker, er bedre enn blind dogmatisme.

      Den jødiske historikeren Yuval Harari har påpekt at begge sider i konflikten må legge vekk urealistiske håp om rettferdighet. Isteden bør man pragmatisk kun fokusere på fred. For fremtidens og barnebarnas skyld. Man må ta kognitiv kontroll over følelsene for å overleve. Da må man kanskje også bekjempe krigsreorikken fra oldtidens kanaanittiske stormgud, enten han kalles Jahve eller Allah.

      😘😘😘

      7
      8
  2. Så på NRK at både Barth-en og tåkefyrsten er sinte på Netanyahu og Israel.
    Tåkefyrsten brukte hardere ord om Netanyahu enn han gjør mot Putin.
    Jødehatet og russofobien har funnet sammen i regjeringen Støre.
    Vi sponser jødehaterne i Hamas med våre skattepenger
    OG
    vi støtter nazistene i Ukraina med våre penger.
    Må Herren tukte Støre & co kraftig

    6
    6
    • Norge har ødelagt sin relasjon til Israel for mange mange år og Norge er nå irellevant i noe som helst rolle i forhold til Israel og Midtøsten. Norge er blitt et land som støtter alt som Gud hater.
      Veldig bra at Israel gjør dette mot Norge.
      Norge har blitt noen av de mest arrogante jødehatere og russofobe i Europa. Jeg skammer med over hva Norge er blitt.
      Jeg ville ikke ha tatt til våpen for Norge.

      6
      7
    • Norge har plassert seg selv på feil side av historien.
      Vi er blitt en nasjon som er kjent i Israel for jødehat
      og i Russland er vi kjent som russofobe krigshissere.
      I himmelens rike er vi kjent som stolte, materialistiske, selvgode LGBTQ tilhengere, fosterdrapstilhengere og ugudelige.
      Vi var nasjonen Gud velsignet, men vi svarte med å vende Ham ryggen. Selv kirken med sine biskoper, proster, sokneprester, tomme ritualer og velsignelser av all slags styggedom er blitt et skjøgehus. En åndelig svineklasse som har forlatt Herren sin Gud.
      Og avisen Dagen og Selbekk er blitt predikanter for frafallet.
      Må Gud hjelpe oss.

      6
      5

Det er stengt for kommentarer.