Hviterusslands president Lukasjenko: Ukraina presser Russland til å bruke atomvåpen

Kiev og Vesten kan ha startet sin Kursk-invasjonen for å provosere frem en drastisk reaksjon fra Moskva, mener president Alexander Lukasjenko Ukrainas inntrenging i internasjonalt anerkjent russisk territorium ser ut som et forsøk på å tvinge Moskva til å bruke atomvåpen, noe som ugjenkallelig vil skade dets image globalt, har den hviterussiske presidenten Alexander Lukasjenko sagt. I et intervju med Russia-1 som ble sendt på søndag, advarte Lukasjenko om at Kievs operasjon i Kursk-regionen – det største grenseoverskridende angrepet fra Kiev siden konfliktens utbrudd – utgjorde enorme risikoer for global sikkerhet, heter det i russiske medier

«Faren er at denne typen eskalering fra Ukrainas side er et forsøk på å presse Russland inn i asymmetriske handlinger, for eksempel bruk av atomvåpen,» sa den hviterussiske lederen og la til at et slikt grep ville være et PR-bonanza for både Kiev og dets vestlige støttespillere.  «Da ville vi sannsynligvis knapt ha noen allierte igjen. Det ville ikke være noen sympatiske land igjen i det hele tatt,» bemerket han, og forklarte at denne reaksjonen ville være basert på den universelle aversjonen mot nedfallet som kan være forårsaket av atomvåpen. Lukasjenko reagerte også på uttalelser fra ukrainske tjenestemenn om at Kursk-inngrepet var rettet mot å forbedre Kievs diplomatiske posisjon for mulige samtaler med Russland. Denne planen er «en klassiker, men den fungerer ikke i en kamp mot et stort imperium som ikke engang har begynt å kjempe for alvor,» hevdet han, og la til at han var sikker på at ukrainerne til slutt ville bli jaget ut fra Kursk-regionen.

Sitter svært langt inne

I henhold til den nåværende atomdoktrinen kan Russland utplassere sitt atomarsenal bare «som svar på bruken av atomvåpen og andre typer masseødeleggelsesvåpen mot det eller dets allierte, og også i tilfelle aggresjon mot Russland med bruk av konvensjonelle våpen når selve statens eksistens er truet.» Russlands president Vladimir Putin har ved flere anledninger sagt at det ikke er behov for å bruke atomvåpen i Ukraina-kampanjen. Moskva har advart om at de kan endre sin kjernefysiske doktrine, men sa at eventuelle endringer vil være et svar på det de oppfatter som eskalerende grep fra NATO. Hittil i konflikten har Putin ført en krig med silkehansker og blir stadig kritisert i media for å være svak. Dersom Putin skulle bli tatt ut og erstattet med eksempelvis tidligere president Dmitry Medvedev vil vi se en helt annen krig. Medvedev ville ha trykket på den store røde knappen når Krim brua ble forsøkt tatt ut og vi i Vesten skal være glade for at Putin er en tålmodig og tilbakeholden statsleder.

6 tanker om “Hviterusslands president Lukasjenko: Ukraina presser Russland til å bruke atomvåpen

  1. Himmel og hav. Det er jo nettopp dett forkvaklede djevelskapet SELV som har presset på for å få ruzzernaziene til å bruke atomvåpen imot Ukraina.
    Men DET vil ikke dette satanstyrte nettstedet fortelle. Enda nazisvinet Kjell Zverre Anderzen VET det.

    2
    10
  2. Simone. Summen av oppførsel, handlinger, uttrykksformer og måter å omtale andre på er dypest sett det som er vårt kristne vitnesbyrd.
    Det er i hvert fall et langt tydeligere vitnesbyrd om lange fraser om at «man er frelst» eller hva som var vårt kom til Jesus øyeblikk.
    Dersom noen kaller andre for «jødesvin», «nazisvin», «homosvin» eller andre skjellsord -så vil disse ord veie tyngre enn siterte bibelvers eller strofer fra en kristen sang.
    Noe har blåst ut Birgirs lys.

    1
    1

Det er stengt for kommentarer.