Norge og Espen Barth Eide fordømmer Israel for krigsforbrytelser

Utenriksminister Espen Barth Eide er tydelig på at israelske soldater begår krigsforbrytelser i Gaza når de bruker sivile palestinere som menneskelige skjold når de skal gjennomsøke Hamas-tunneler for skjulte bomber eller eksplosiver. Det er den venstreorienterte israelske avisen Haaretz som skal ha avslørt dette. Den norske utenriksminister Espen Barth Eide reagerte sterkt på informasjonen og kalte denne praksis en krigsforbrytelse. Også leder for norsk folkehjelp, tidligere Oslo-ordfører Raymond Johansen fra arbeiderpartiet var tydelig i fordømmelsen av Israel på TV2. I følge Aftenposten sier Barth Eide at dette er en opplagt krigsforbrytelse.

Raymond Johansen med «munnbind» under Covid hysteriet

Norge fordømmer enhver bruk av menneskelige skjold, enten det er Hamas eller IDF som er ansvarlig, sier han videre. Norsk Folkehjelps generalsekretær Raymond Johansen reagerer sterkt på opplysningene og kaller praksisen bestialsk. – Hvis disse rapportene stemmer, er det et alvorlig brudd på krigens folkerett som vi fordømmer på det sterkeste. De føyer seg inn i rekken av bestialske krigshandlinger begått av israelske militære i Gaza-krigen, sier Johansen. Kongeriket Norge fortsetter å markere seg som innbitte fiender av Israels krigføring på Gazastripen. I etterkant av terrorangrepet mot Israel den sjuende oktober har Norge belønnet palestinerne med anerkjennelse av en selvstendig palestinsk sak, fortsatt pengestøtte til jødestatens motstandere og støtte til den internasjonale straffedomstolens kommende arrestordre på statsminister Netanyahu. Vi har i tillegg «belønnet» Hamas med våre gjentatte fordømmelser av Israel i FN og nå med nye anklager om «krigsforbrytelser». Forholdet mellom Norge og Israel har aldri vært dårligere og Israels utenriksminister Israel Katz sier at Israel kan komme til å komme med ytterligere tiltak mot Norge. «Whoever acts against us, we will act against him. We will continue to maintain the status and national honor of the State of Israel.» skriver Katz på X søndag.

5 tanker om “Norge og Espen Barth Eide fordømmer Israel for krigsforbrytelser

  1. Om det som skrives er sant, er det dårlig gjort og feigt å bruke sivile som skjold, uansett..

  2. Vold avler vold. Og urettferdigheter og urett påvirker forståelig nok følelser. Når barn og slektninger kidnappes, tortureres, terrorbombes og likvideres, blir fortvilelsen og desperasjonen ekstrem.

    Både jøder og palestinere mener at de har rett i sin sak. Det stemmer forsåvidt. Men når alle også tror de har Gud på sin side, og kanskje får sin belønning i et overnaturlig dødsrike, eller utfører Gusa vilje, mister fornuften kontakt med virkeligheten. Slik kan all hensynløshet og sadisme forsvares.

    Ja, ekstra trist at religiøs overtro skaper så mye hat, menneskeforakt, overgrep og folkemord.

    😘😘😘

    4
    2
    • Det er mer enn religiøs overtro som styrer denne konflikten.
      Men så lenge man dilter etter som sauer og ikke kjenner historie så blir det slike skylapp-mentalitet.
      Det er ønsket bensin til bålet, generert av de inkluderende og forståelsesfulle.
      Dette gjelder alle konflikter.
      Evnen til å skille snørr og bart ønsker man ikke lenger og dermed så fryder man seg i andres elendighet bare man kan utbasunere sine hatske meninger.

Det er stengt for kommentarer.