Zelensky signerte lov som i praksis skyver til side religionsfriheten i Ukraina

Vladimir Zelensky har lørdag signert en lov som innebærer forbud mot enhver religiøs gruppe som mistenkes for å ha tilknytning til Russland. Den truer med å effektivt stenge den ukrainske ortodokse kirken (UOC) – den største trosbaserte organisasjonen i landet. Den nye loven innebærer i praksis at det ikke lenger er religionsfrihet i Ukraina. Den nye loven vil tre i kraft om tretti dager og etter da er det ikke lenger samvittighetsfrihet for troende i Ukraina.

Blant kristne i Vesten har det vært lite reaksjoner på at Ukraina nå er i ferd med å avskaffe religionsfrihet. Russofobi og hat mot alt som er russisk syntes å veie tyngre for mange enn retten til fri religionsutøvelse.

4 tanker om “Zelensky signerte lov som i praksis skyver til side religionsfriheten i Ukraina

  1. Denne bloggen minner meg om nazifiserte pressen i norge under krigen.

    Her er ukrainernes versjon av virkeligheten:
    https://rumble.com/v5c720t-zelensky-showed-two-sides-of-ukrainian-life.html?e9s=src_v1_ucp

    Sokelys.no, Iran og Nord Korea mf. ønsker tydeligvis at ukrainerne igjen skal underkues av russerne. Men kanskje Putins ondskap vil slå tilbake på ham selv? Kanskje også på alle de som forherliger ham?

    Hvor lenge har denne bloggen sagt at russerne når som helst kommer til å knuse ukrainernes motstand og ønske om frihet tro? Kanskje er det bare ønsketenkning?

    10
    3
    • Zelensky og Ukraina minner skremmende om utviklingen i Tyskland i forkant av andre verdenskrig.
      Gradvis nazifiserte de kirken og presteskapet slik at de ble lydige brikker for Hitlers samfunn.
      Ukraina har lenge undertrykt en viss gruppe av kristne i landet.
      Nå vil de forby denne gruppen totalt.
      Tyranni kalles dette. Kirken i Russland og Ukraina overlevde mange tiår med Sovjet-kommunisme og ateisme og kirken i Ukraina vil også overleve forbudet som er vedtatt. Merkelig å tause kristne i Vesten er når Ukraina undertrykker religionsfriheten og bryter med grunnleggende menneskerettigheter.

      5
      10
    • En historie har alltid mange underliggende elementer som lett kan utelates fra hovedfortellingen, den offisielle. Videoen du viser til lyver sikkert ikke, men den forteller heller ikke hele historien. Det er mer, mye mer.
      Ta også med noe av det da…
      Det handler om å få slutt på denne krigen og lidelsene til det Ukrainske folk. Derfor er det viktig at mest mulig av den sanne historien kommer ut.
      Krig er veldig vanskelig å forstå, de kan vare lenge, men ender vel stort sett rundt et forhandlingsbord. Det spesielle med denne krigen er at verdens største atommakter er involvert. Skremmende, men vi får likevel håpe at også denne kan ende rundt et bord.
      Men akkurat nå kan det se ut som om alle bord er ryddet bort. «Våpen er veien til fred», er blitt uttalt av en ikke ukjent viktig leder.

      En lite kommunisert sannhet :
      https://m.youtube.com/watch?v=vo7OyrXLms4

      2
      2
    • …så får vi håpe disse våpen kan bringe freden tilbake til Ukraina, men det ser ikke ut til å være noen enkel vei. Nye offensiver fra Ukraina/Nato fører bare til at det regner enda mer granater, bomber og missiler over landet. Konklusjonen blir da at det trengs enda mer våpen, større våpen, kraftigere våpen! En forferdelig spiral som bare gir mer død og ødeleggelse,
      Å sammenligne Søkelys med Nord-Korea og Iran kan man jo gjøre🙂, men da syns jeg du bommer ganske grovt.
      Hvis ingen klarer å stoppe denne krigen så vil nok Putins ondskap før eller senere slå tilbake på ham selv, men også de Nato-land som bidrar til å holde konflikten gående og kanskje til og med bidrar til eskalering vil nok kunne få kjenne på hans vrede! ..dersom tingene kommer helt ut av kontroll da..

      1
      1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *