Så kom Putins hevn: Luftangrep over hele Ukraina

Mandag morgen ble det utstedt luftalarmer over det meste av Ukraina som følge av omfattende russiske angrep på flere byer. En oversikt fra den ukrainske online-tjenesten Alerts in UA viser at kun Odesa-regionen ikke er rammet av alarmen. Angrepene har også rammet Zaporizhzhia- og Kharkiv-regionene. Ukrainsk statsminister Denys Smyhal opplyser på Telegram at hele 15 regioner er berørt av de russiske angrepene. Smyhal forteller at «fienden i dag har brukt forskjellige typer våpen: droner, kryssmissiler og supersoniske missiler» og bekrefter omfattende skader.

Mange hadde ventet at Russland skulle ha angrepet på Ukrainas uavhengighetsdag som var lørdag 24 august, men det angrepet uteble. I stedet ble det en utveksling av krigsfanger hvor Russland fikk tilbake 115 unge vernepliktige som ble tatt til fange da Ukraina gikk inn i Kursk og Ukraina fikk et tilsvarende antall krigsfanger løslatt av Moskva i bytte. Mange tror at denne fangeutvekslingen var grunnen til at Putin ikke hevnet angrepet lørdag slik mange trodde.  I Kyiv har flere områder mistet både vann- og strømforsyning som følge av angrepene. Lederen for den militære administrasjonen i Kyiv-regionen, Serhij Popki, melder på Telegram at opptil ti droner skal være skutt ned i området rundt hovedstaden. Vitner forteller om eksplosjoner i nærheten av byen, sannsynligvis forårsaket av ukrainske luftforsvarssystemer som forsøker å slå tilbake mot de russiske angrepene.

4 tanker om “Så kom Putins hevn: Luftangrep over hele Ukraina

  1. Fra war News,

    I en dramatisk holdningsendring som har skapt inntrykk på vestlige medier, men også frykt for en nært forestående og til og med voldsom russisk respons på den ukrainske invasjonen av Kursk, gikk Moskva, som er kjent for å spille Kreml-linjen, videre for å presentere på en statskanal Olga Skabaeva.

    Skabaeva, som de siste dagene trofast har fulgt Moskvas offisielle holdning i saken, «det er ingen bekymring fra invasjonen av Kursk» og prøvde å bagatellisere invasjonen, antydet etter en sikkerhetskonferanse som Putin hadde med regionale guvernører og militære, at Russland er klare til å bruke atomvåpen dersom invasjonen fortsetter.

    • Oversatt med Google translate eller generert med AI? ChatGPT kan bedre enn dette…

      1
      1
    • Westgut!

      Forståelig nok!

      Et tips som du sikkert allerede kjenner til:

      Samtaleroboten ChatGPT er et enda bedre oversettelsesverktøy: https://chatgpt.com/chat

      Du må registrere deg med e-post, men programmet er ellers gratis å bruke. Og du kan spørre om hva som helst på norsk eller et annet språk. Men husk at språkmodellen er laget for å håndtere språk, og kan «hallusinere» når det gjelder det faktiske innholdet, det vil si dikte opp sannsynlige, men falske svar som virker veldig troverdige.

      Jeg tror at nettjenesten Perplexity på https://www.perplexity.ai/ bruker samme språkmodell og kan brukes uten registrering. Svarene derfra inneholder dessuten en del kilder.

      Slike tjenester er nyttige fordi de oftest «forstår« ha du er på jakt etter selv om du skriver klønete. Det er også morsomme leketøy.

      😘😘😘

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *