Borgvald Birkeland: Gog-krigen og «Palestina-krigen». Hva er forskjellen?

«Tre store profetiske kriger er ennå ikke oppfylt i Midt-Østen. De tre er «Pale- stinakrigen» i salme 83, Gog-krigen hos Esekiel, og Joel 2. Antikrist-krigene hos Daniel og Sakarja. I Asaf salme kan vi se konjunkturen av en atomkrig der de islamske folkene får en fryktelig straff. Asaf bønn vil gå bokstavelig i oppfyllelse. Noen venter på at den profetiske Gog-krigen vil komme som en Guds hjelp til Israel i nød. Men den kan ikke komme slik jeg ser det før krigen om Palestina i salme 83 er over. Denne profetiske salme viser frem til den tid da Israels gamle fiender forener seg for å utslette Israel. Her ser vi at: Iran, Irak, Egypt, Jordan og Syria, med filisternes land (Gaza) er enige om å utslette Israel. Alle disse folk vil få sin dom i endetiden gjennom Israels gjengjeldelse. Asaf bønn kan snart gå i oppfyllelse.

En tid etter denne krigen kan Russland (Gog) og deres allierte overfalle Israel. Det er umulig at Israel kan «bo trygt» og være «utfridd fra sverdet» (islam sverd) når islam og folkene rundt Israel truer med krig og utslettelse. Derfor må Gog-krigen komme etter «Palestina-krigen». Den tid Gog vil overfalle Israel er Syria og Damaskus nærmest en grusdynge, ute av stand til å true Israel (Jes. 17,1). Guds dom over islam gjennom Israel i Asaf salme har tidligere gått over Syria (Gebal i salme 83.) Sammen med de andre islamske folkene i denne profeti blir de lagt i grus av Israel. De får en brukket rygg. Det blir et veldig nederlag som vil svekke den islamske religion over Israel og Midt-Østen meget kraftig.
Etter denne krig vil Iran (Persia) reise seg igjen, og sammen med Gog (Russland) Etiopia og Libya, og mange andre folkeslag, vil de angripe Israel som «bor trygt» for og «rane og røve og gjøre stort bytte», sier profetien i Esekiel 38,11:14. De islamske folkene i salme 83 sammensverger seg for å utslette Israel som Guds folk, mens Gog og hans allierte kommer for å gjøre økonomiske vinninger. Er det Israels store olje og gassrikdommer i Middelhavet som frister? Vi ser det er en forskjell på Gog-krigen hos profeten Esekiel og sammensvergelsen mot Israel i «Palestina-krigen», som senere kan bli kalt for atomkrigen. Russland er for tiden opptatt med krig i Ukraina og er derfor ikke klar til å overfalle Israel ennå. Bibelen forteller også at Antikrist vil okkupera Israel i 3,5 år, som blir deres tyngste tid noensinne for folket, før Messias kommer med sin fred til Jerusalem og verdens nasjoner.

Av Borgvald Birkeland.

4 tanker om “Borgvald Birkeland: Gog-krigen og «Palestina-krigen». Hva er forskjellen?

  1. Birkeland
    Helt enig – det er også slik jeg har oppfattet profetordet.
    (Uten dermed å påstå at jeg sitter med sannheten).

    1
    1
  2. Birkeland og du ( m.fl. her inne) tar feil.
    Putin eller Russland er ikke Gog.

    Studér videre så finner dere nok ut av det.

    1
    4
  3. Simone
    Jeg har ikke så store meninger om hvem Gog er, bortsett fra at det
    ser ut til å være en person fra et område i «det ytterste Norden» –
    sett fra Israels ståsted.
    (Moskva f.eks. – ligger nøyaktig nord for Jerusalem, og ligger i et land
    «ytterst i Nord»).
    Derfor vil jeg ikke utelukke at området som nevnes kan være Russland.

    Men når jeg skrev at jeg er enig med Birkeland, så er det først og
    fremst rekkefølgen på krigene og de store linjene han ellers
    skisserer.

    • Tullball😊
      Du skriver «HELT enig»

      Da er du enig da😊

      Du trenger ikke for min skyld ta deg bryet med å lime inn den mest skrevne og brukte forklaringen om hva som ligger nord😊 (Jeg lærte det da jeg gikk på søndagsskolen. Senere var det viktig å lære å studere selv.)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *