Krigen i Øst: Ukraina holder stand i Kursk mens russerne går hurtig frem i Donbass

På tross av at ukrainske og vestlige leiesoldater gikk til fullskala invasjon av den russiske Kursk regionen har Putin og militærledelsen i Kreml holdt hodet kaldt og ikke forflyttet store styrker fra Donbass fronten til Kursk -slik Kiev og Nato håpet på. Fra Kursk hører vi nyheter om at invasjonsstyrken «holder stand» i okkuperte områder, men sliter med å ta nytt territorium. Fra frontene inne i Ukraina, i Donbass som er gjenstand for den russiske spesielle militæroperasjonen -hører vi stadig om at russerne vinner frem og fordriver de ukrainske styrkene ut av den ene landsbyen og befestningene etter den andre. Nå står den strategisk viktige byen Pokorsk for fall og russerne kommer stadig nærmere industribyen Toretsk.

Både president Putin og militærledelsen i Kreml ser ut til å ha holdt hodet kaldt tross ydmykelsen det måtte være å erkjenne at ukrainske og vestlige styrker nå har okkupert litt av russisk territorium. Selv om den ukrainsk-vestlige invasjonen i Kursk har ført til økt kritikk av militærledelsen i kommentarfelt og blant russiske militærbloggere, har en iskald Putin valgt «stø kurs» og svelget i seg det ydmykende PR-stuntet fra Kiev regimet. Putin har et mål for øyne og gjennomføre den spesielle militæroperasjonen i Ukraina til seier, og lar seg derfor ikke affektere av små tilbakeslag som en strategisk ubetydelig invasjon eller ukrainske droneangrep mot oljelagre. Russland er stort nok til å absorbere slike små tilbakeslag. Budskapet fra Moskva er at intet av det Ukraina og Vesten finner på vil endre utfallet av den russiske militæroperasjonen i Ukraina.

Et strategisk feilgrep av Kiev regimet

Den ukrainsk-vestlige invasjonen i Kursk binder opp store ukrainske militære ressurser som kunne ha vært brukt til forsvaret av Donbass. Zelensky og hans folk hadde sett for seg at Putin ville få panikk å flytte store styrker fra Donbass til Kursk. Dette skjedde ikke og russerne har bare sendt begrensede styrker til Kursk som til gjengjeld er svært effektive med å ødelegge NATO utstyr og stridsvogner sendt til Ukraina. Russerne  har tatt ut et stort antall militære kjøretøy og slått ut flere HIMARS systemer og også et Patriot luftforsvarssystem som var donert fra NATO. Russerne ser ikke ut til å ha dårlig tid med å slå ut den ukrainsk-vestlige invasjonsstyrken og fokuserer i stedet på å oppdraget i Donbass. I følge Zelensky og hans propaganda-apparat fortsetter Ukraina å ta territorier i Kursk, men dette blir avvist av Moskva og eventuell ukrainsk fremgang blir av militærbloggere beskrevet som «minimale» de siste dagene. Alt indikerer dermed at det var et stort strategisk feilgrep av Kiev og sende sitt best utrustede og sine beste styrker til Kursk i stedet for å forsvare de strategisk viktige posisjonene i Donbass. Military Summery oppdaterte i dag tidlig situasjonen med fronten.

4 tanker om “Krigen i Øst: Ukraina holder stand i Kursk mens russerne går hurtig frem i Donbass

  1. Optimistiske meldinge fra de stridende er nok ikke til å stole på, men denne striden/krigen, vinner Russland. Går Nato inn bli det full krig

    • Hvorfor skulle man det??

      Det er andre her som er like store i kjeften. Som etter år enda ikke har ydmyket seg. Jeg bare må le. Tenk å tro på sine egne løgner😊 I så mange å! 😁 Påstandene om å «ha rett til å uttale seg slik» går totalt imot Bibelen .

      Stadig sutring her inne av voksne (?) eldre menn angående anonymet og annet merkelig, ovenfra og ned holdning til kvinner, dom og befaling om å «vende om» -og annet vrøvl som foregår her, er like ille som banning. (vende om og velge Jesus? Man kan ikke velge Jesus når man har Jesus. Og lever allerede MED Ham)

      Nei man skal høre mye rart🤠

      Det er nok dem som dømmer slik, de høye herrer her inne -som må vende om.
      (Og med det så har jeg jeg aldri sagt at de IKKE lever med Gud)

      Man skal liksom ha mer respekt for visse her inne enn andre. Det er bare latterlig😁

      Nydelig helg til alle🤩

    • Slik blir det når satanisten Arnt A Nazi ikke har noe å ta seg til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *