Pastor advarer: Mener Märtha leder folk i kontakt med «ånder som ikke er fra Gud»

Rundt 600 mennesker var lørdag samlet i Vennesla Filadelfia hvor temaet var nyreligiøsitet. Pastor Geir Stomnås som er hovedpastor i pinsemenigheten i Vennesla sier at det er et veldig fokus på Durek Verrett, men det Märtha Louise holder på med, er ikke noe bedre. Gjennom sin virksomhet, blant annet med engleskolen, har hun i flere år ledet folk inn i spiritisme og i kontakt med ånder som ikke er fra Gud. Stomnås er bekymret for den nyreligiøse strømingen og forteller at konferansens mål er å advare nordmenn mot disse strømningene.

Prinsesse Märtha Louise har i to tiår profilert det mange vil anse som underlige forestillinger og overtro. Hun hevder blamt annet å kunne kommunisere med engler, er synsk og kan kommuniserer med de døde. I 2007 startet hun Astarte Education, også kjent som «engleskolen». – Det er klart at når en så markant skikkelse som Märtha Louise søker inn i spiritismen, så er det med på å endre manges holdninger, sier Vennesla pastoren videre. Søkelys slutter seg til det pastor Stomnås her sier. Martha Louise og nå også Durek Verrett er en del av den norske kongefamilien og det samme er Marius Borg Høyby. Det vi har sett skje i kongehuset er et trist forfall men ikke uventet. For når Jesus og Guds ord blir kastet ut, flytter noe annet inn.

 

4 tanker om “Pastor advarer: Mener Märtha leder folk i kontakt med «ånder som ikke er fra Gud»

    • Ja, jeg tror også det, Hans Henrik. Selv om jeg ikke kjenner statistikken som underbygger dette tallet 😇

      Men Dureks og Märthas overtro er ikke det minste merkeligere enn for eksempel kristne dogmer, enten det er katolisisme eller karismatikk. Durek kommer fra et gjennomreligiøst USA der aksepten for overtro er mye høyere enn i Norge, og hans språk og væremåte bærer sterkt preg av kommersiell religiøsitet.

      Både gammel- og nyreligiøse klamrer seg til blind tro på små og store overnaturlige åndevesener, ukritiske forestillinger om engler og demoner, om sjeler, dødsriker, og magisk helbredelse. Dette er ønsketenkning og skrekkpropaganda som bygger på fortidens fantasier og egne følelser.

      Det er lett å smile av fremmede skikker som er annerledes enn våre. Det er verre å oppdage og innse merkverdighetene ved egne tradisjoner og tankesett.

      Ulike kulturuttrykk og religioner beriker tilværelsen på forskjellige vis. Ofte er spirituelle spekulasjoner og praksiser hyggelige og trygge. Iblant er de også deilig komiske, særlig for alle som står utenfor.

      Men overtro kan dessverre også være farlig. Det fører ikke til gode liv å innbille seg at urolige barn er besatt av demoner som må drives ut, eller at dyre medaljonger leger mot koronasykdom, slik Verret har hevdet. Vitenskapsskepsis, homohat, religionskriger og folkemord for å oppfylle bibelske profetier bygger heller ikke sunne samfunn.

      😘😘😘

      11
      3
    • R.J.

      Kommentarene du lenker til, bekrefter vel egentlig at kristne kritikere som tar Dureks og Märthas påstander på alvor, godtar forestillingene om parallelle verdener som påvirker hverandre, usynlige åndevesener og overnaturlig mag? De bruker sin egen overtro til å argumentere mot en annen overtro.

      Troen på mytologiske eventyr om kunnskapens tre, Noahs ark, arvesynd, himmelferder, antikrister, nefilimer og annet er like «skrullete».

      Likevel prøver jeg å ikke kalle religiøse for «useriøse skrullinger» slik Hans Henrik gjør. Forstår han godt; det er naturlig å stemple religiøse dagdrømmere og grublere som «skrullinger».

      De mest fornuftige og menneskevennlige kristne finnes i den moderne «frafallskirken». Bokstavtro dommedagsprofeter, hatefulle sekt-medlemmer og nasjonalkonservative mørkemenn har jeg imidlertid omtalt som «koko-kristne». Det bør jeg slutte med; For selv om overtroen ikke har bakgrunn i beviselige fakta, er ikke troende nødvendigvis dummere, mer lettlurte eller kunnskapsløse enn andre. De tar i hvert fall sine eksistensielle funderinger seriøst. Og barnetro er sterk.

      7
      2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *