Kristiansand frikirke åpner opp for å innkludere praktiserende homofile i virksomheten

Den evangelisk lutherske frikirke i Kristiansand trer nå inn i apostatkirkenes rekker. Et lite flertall av medlemmene i Kristiansand frikirke bestemte onsdag kveld at alle mennesker kan ha oppgaver i menigheten, uansett seksuell legning, melder NRK. Onsdag kveld tok medlemmene i Kristiansand frikirke stilling til flere forslag. Blant annet om at alle mennesker, uansett legning, skal få ta del i alle oppgaver som ikke innebærer ordinasjon. I praksis betyr dette at den evangelisk lutherske frikirken i Kristiansand er blitt en frafallskirke.

For Guds barn som ennå står som medlem av frikirken i Kristiansand vil vi si: «Gå ut av henne mitt folk. Bryt opp og fly for ditt liv. Forsamlingen er nå blitt en regnbue eller LGBTQ+ kirke som aksepterer at mennesker som lever i synd kan fungere i forskjellige oppgaver og tjenester i kirken.

Bryter med Frikirkens grunnlag og synodemøte

Nyheten om at Kristiansand Frikirke nå har bøyd kne for Regnbuen har vakt noen reaksjoner i avisen Dagens kommentarfelt på Facebook. «Kan Kristiansand Frikirke halda fram som kyrkjelyd i Frikirken etter dette? Det kan eg vanskeleg sjå for meg.» skriver Jens Thoresen. Ingeborg Anne Håland skriver: «Kristiansand Frikirke burde bryte med kirkesamfunnet. Det er mest fair. Hvis de ikke kan stå for det som ble bestemt, så melder de seg ut. Vranglære er som kreft. Det sprer seg. Jesus snakker om å rense ut surdeigen, og det burde få konsekvenser når de på denne måten går i mot et vedtak.» Øyvind Døvik som selv er pastor i Randaberg Frikirke skriver dette: «Jeg undrer meg over hvorfor ikke eldsterådet i Kristiansand avviste saksforslaget i utgangspunktet, da dette helt tydelig bryter med vedtaket vårt fra synodemøtet. Jeg vil tro at saken ankes av eldsterådet som i hovedsak er konservative, og at vedtaket i løpet av høsten ugyldiggjøres av presbyteriestyret eller synodestyret.» Jan Helge Hindenes får avslutte: «Trist lesing men ikke overaskende. Arroganse og mangel på respekt for fattede beslutninger. Med litt respekt i bagasjen burde et slik vedtak føre til et brudd med kirkesamfunnet. Et hus i strid med seg selv funker ikke. Sukk hjerte men brist ikke.»

5 tanker om “Kristiansand frikirke åpner opp for å innkludere praktiserende homofile i virksomheten

  1. Dette frafallet fra Guds ord i Kristiansan Frikirke er ikke av nyere dato hvis noen trodde det. Kristiansand Frikirkes tidligere pastor oddvar Søvik, som var menighetens pastor fra 1984 til 1997 la et godt grunnlag for dette frafallet. Han forkynte og forkynner fortsatt at Bibelen lærer at kvinner kan være eldste og pastorer i menighetene. Dette kommer bl. annet klart frem i Søviks bok: “Her er ikke mann eller kvinne”

    Sitatet er hentet fra Galaterne 3:28. Det et helt soleklart ut fra konteksten i det avsnittet, at det er i vårt forholld til Gud, at mann og kvinne er 100% likestilt.
    Oppgavene i hjem og menighet derimot er forskjellige, fordi vi er skapt forskjellig, og fordi Gud har bestemt det slik. Apostelen refererer klart til skapelsen, noe som dermed gjør dette til et tidløst prinsipp, som dermed er ment å vare i hele menighetens periode.

    Søvik’s tolkning er å øve vold på Guds ord, og vi hører gjenklangen fra hagen: Har Gud virkelig sagt?

    Nå gjelder det ikke bare menns og kvinners rolle i menigheten, men noe som er enda mer alvorlig, at sodoma synden får slippe inn i menigheten.

    “Men slangen* var listigere enn alle dyr på marken som Herren Gud hadde gjort, og den sa til kvinnen: Har Gud virkelig sagt: Dere skal ikke ete av noe tre i hagen?” 1 Mos 3:1

    “Dem som synder, skal du refse så alle hører på det . . . . .1Tim 5:20a

    5
    2
    • Det er forferdelig hvordan frafallet går fram, men forutsagt i skriften hvordan endetiden ville bli.

      5
      2
    • Kvinnelige prester og mannlige prester slik disse fremstår i Den norske kirke, med kirkelige klær, om med et hiarki bestående av biskop, prost og prest er ubibelsk.

      Selv med mannlige prester så stemmer ikke denne praksis med Guds ord i Ny testamentlig tid. I GT var presten en mellolmann mellom Gud og mennesker.
      Nå finnes ingen slik mellommann her på jorden.
      “For det finnes bare en Gud, og det finnes bare en som er mellommann mellom Gud og mennesker, og det er mennesket Jesus Kristus.” 1 Tim 2:5

      I menighetens tidsperiode så tilhører vi, både menn og kvinner, et kongelig presteskap.

      “Men dere er en utvalgt slekt, et kongelig presteskap, et hellig folk, et folk som er Guds eiendom, for at dere skal forkynne hans storverk, han som kalte dere fra mørket til sitt underfulle lys”. 1 Pet 2:9-10

      I denne prestetjenesten, som inkluderer alle gjenfødte troende, menn og kvinner, så lærer Guds ufeilbarlige ord, at vi som mennn og kvinner har ulike oppgaver. Dette fremgår helt klart av de såkalte pastoralbrevene, 1 og 2 Timoteus, og Titus brev, samt 1 Kor brev.

      2
      2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *