Maria Zakharova i russisk UD: «Trump og Harris debatterte på Titanic

«Hvem bryr seg om hva som skjedde på Titanic 15 minutter før isfjellet senket kolossen!» Maria Zakharova  Den amerikanske presidentdebatten mellom Donald Trump og Kamala Harris manglet substans og var stort sett irrelevant med tanke på at landet deres går full fart mot katastrofe, har talskvinne for det russiske utenriksdepartementet, Maria Zakharova, slått fast. I et intervju på Radio Sputnik onsdag sa hun at hun ikke anså det som en høyprofilert begivenhet. Det betydde like mye som utfallet av en hypotetisk brytekamp om bord på den skjebnesvangre Titanic under turen over Atlanterhavet, sa den russiske talskvinnen. «Hvem tror du vant? Hvorfor skulle det ha betydning? Isfjellet er 15 minutter unna, sa hun.

Hun utvidet metaforen og sa at verken Trump eller Harris hadde til hensikt å sette seg til rattet for å endre kursen til skipet. Amerika er på vei mot en «total, global katastrofe», og resten av verden prøver å forberede seg på den, sa hun videre. Selve debatten, ifølge Zakharova, var en blanding av å «fantastere om fremtiden» og sitere noen fakta om fortiden, hvor kandidatene ikke klarte å bli enige om hva disse faktaene var.

«Vi fikk det siste showet av folk som tilsynelatende aldri tar noe ansvar for det de sier,» sa den russiske tjenestekvinnen. Internasjonalt publikum ga oppmerksomhet til hva som skjedde i Philadelphia tirsdag kveld fordi de ønsker å vite hvilke nasjoner som «vil bli straffet og hvor mye» i løpet av den neste amerikanske presidentperioden, sa Zakharova.

Ifølge media hadde ingen av kandidatene noen avgjørende fordel fremfor den andre i debatten, som kan være den eneste mellom Trump og Harris før valget i november. I en CNN-fokusgruppe på 13 usikre velgere fra Pennsylvania sa åtte at den demokratiske kandidaten vant. I mellomtiden sa seks av 10 usikre velgere som ble intervjuet av Reuters at de tok parti med republikaneren etter showet.

Fra Russia Today

 

Én tanke om “Maria Zakharova i russisk UD: «Trump og Harris debatterte på Titanic

  1. Russland gjennomfører nå den største marineøvelsen siden Sovjet-tiden . 90.000 soldater ( marinegaster ) deltar . Norges forsvar er i sammenligning en mygg . Denne myggen blir enda mindre neste år : Da drar en fregatt helt til Australia for å samarbeide om forsvar . Om jeg husker rett : Så skal også det relativt nye forsyningsskipet » Maud » avgårde til Stillehavet . » Maud » ble bygget i utlandet og ble liggende i Bergen over et år : Skipet , som er det største i den norske marinen , var IKKE sjødyktig .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *