Russisk militære: NATO kan komme til å sende tropper til Ukraina

Militærblokkens medlemmer planlegger å utplassere tropper til landet, har viseforsvarsminister Aleksandr Fomin advart. USA og dets allierte planlegger en ytterligere eskalering av Ukraina-konflikten ved å utplassere tropper til landet, har den russiske viseforsvarsministeren Aleksandr Fomin hevdet. Fomin talte på Xiangshans forsvarsforum i Beijing fredag, og gjentok Moskvas holdning om at fiendtlighetene er en USA-initiert proxy-krig mot Moskva. Vestlige nasjoner insisterer på at de ikke er parter i konflikten og hjelper ganske enkelt Kiev med å avverge «uprovosert aggresjon» fra Russland.

Viseministeren skisserte Russlands bekymring for at USA kunne redusere terskelen for bruk av kjernefysiske våpen betydelig som en del av en revisjon av landets kjernefysiske holdning. Forrige måneds ukrainske angrep i Russlands Kursk-region har «introdusert en ny dimensjon» til konflikten, sa Fomin. Nå har vestlige påstander om at landet er et offer som kjemper en berettiget konflikt for uavhengighet blitt knust «av den ukrainske aggresjonen mot russiske sivile», hevdet han. Vesten har brukt Ukraina som et verktøy for å skade Russland siden det væpnede kuppet i Kiev i 2014, uttalte han. Utsiktene til å sende vestlige tropper til Ukraina ble tatt opp tidligere i år av den franske presidenten Emmanuel Macron, men flere andre NATO-medlemsland utelukket i ettertid enhver slik utplassering. Macron hevdet senere at uttalelsene hans hadde vært ment å holde Moskva til å gjette på hvor langt den USA-ledede militærblokken ville gå for å støtte Kiev.  Fra Russia Today

 

2 tanker om “Russisk militære: NATO kan komme til å sende tropper til Ukraina

  1. Russland har sendt missil mot et ukrainsk kornskip i Svartehavet – det skulle til Egypt . Da er det nok slutt på ukrainsk korntransport sjøveien .

    • Jeg leser nå at russerne har omringet de Skandinaviske land med sine militære styrker . Særlig svenskene føler nå dette ubehaget med russiske krigsskip samt militær-fly i Østersjøen – nær eget land . Russland har også sendt landstyrker ( hær-soldater) mot finskegrensen .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *