Israel og Hizbollah i krig -mer enn 800 mål angrepet i Libanon -og Hizbollah avfyrte langtrekkende rakett

Israel og Hizbollah er nå mer eller mindre i full krig. Israel har angrepet en rekke mål rundt om i Libanon og det meldes at 356 libanesere, deriblant 24 barn, er blitt drept bare i dag. På israelsk side er dødstallene langt mindre.  For første gang siden 8 oktober 2023 har Hizbollah avfyrt en langtrekkende rakett mot Israel. Denne skal i følge israelske medier ha rammet mål på det okkuperte Vestbredden. Det er foreløpig uklart om noen ble skadet av denne raketten. I følge Times Of Israel har Hizbollah skutt 165 raketter mot Israel hittil i dag. Krigens vind blåser over både Midtøsten og Ukraina og resultatet er død og ødeleggelser.

Israel skal i kveld ha gjennomført et målrettet angrep mot en sentral Hizbollah figur i Beirut. Det er Ali Karaki som er Hizbollah’s nr. 3 & head of southern Lebanon command som er målet for det siste angrepet. Hvorvidt Israel har lykkes med å ta ut  Hizbollah lederen er ennå uklart. Benyamin Netanyahu og Israel har tydeligvis bestemt seg for å utrydde både Hamas, Hizbollah og deretter Iran i sin krigføring. For å oppnå dette målet vil Israel se til å drepe lederne for motstandskampen en etter en. Og Israel er åpenbart i stand til å slå ut fienden der de er.

Følg krigen live fra Agenda Free tv

10 tanker om “Israel og Hizbollah i krig -mer enn 800 mål angrepet i Libanon -og Hizbollah avfyrte langtrekkende rakett

  1. En nitrist voldsspiral der hatefulle ekstremister på begge sider steilt og uforsonlig hevder de har Gud med seg i terror mot naboer.

    Overtro gjør ikke situasjonen bedre. Å være sterk er å innse virkeligheten og våge å inngå kompromisser. Det er vanskelig å overstyre følelser og umulig å glemme fortiden, men begge parter må «godta» gammel urett og satse på fred for fremtidens skyld.

    Måtte fornuften vinne over religiøs og ideologisk galskap.

    😢😢😢

    13
    7
    • Hadde naboene dine ønsket å utslette deg og familien din ville du mulig tydd til drastiske handlinger….uavhengig av din tro….

      6
      4
    • Aravna!

      Helt enig! Det er lett å forstå at både isralere og palestinerne reagerer mot overgrep. Men vold avler vold uansett hvor forståelig eller «rettferdig» den er.

      Jeg har selvsagt ikke noen løsning på problemet. Like lite som de aller fleste andre har. Heller ikke religiøse fanatikere. For hadde ørkenguden vært så kjærlig, klok og allmektig som enkelte hevder, hadde han selvsagt stoppet galskapen for lengst. Uten vold og lidelse. Dette enkle faktum viser at i alle fall kristendommens teologi er falsk. Jahve kan ikke både være uendelig kjærlig og uendelig allmektig. Menneskene er nok dessverre – eller heldigvis – overlatt til seg selv.

      11
      2
    • Aril:
      Dyr går på instinkt, mennesket på fri vilje og roboter er programmert slavisk etter gitte ønsker fra eier.
      Hadde du ikke hatt fri vilje hadde du ikke kunne ta en eneste selvstendig avgjørelse. Er du oppdratt til at krig, vold og lemlestelse er det normale så vil en som deg eller meg bli sett på som en trussel og tanker om fred eller rasjonell tenking sett på som en psykisk lidelse. Dog finnes det ingen som får så mange skakkjørte på rett kjøl som navnet Jesus. Man kan benekte så mye man ønsker ved å dytte fingrene i ørene og synge høyt «la-la-la» men det endrer ikke det fsktum at de vitnesbyrdene som kommer frem er reelle. Å benekte dette er å slå folk tilbake i rennesteinen og så lurer man på hvem den store stygge ulve er. En rasjonelt tenkende klarer å skille troende med enkel studie, ikke bare sutre hvileløst over at det passer ikke meg.
      Det vitner om manglende intelligens.
      Vi er pr. 2022 8 mrd. mennesker. Å tro at alle er en ideologisk tankemåte som definerer verden vi ser i dag.

      4
      8
    • Kjære Aravna!

      Det er lov å være overtroisk. Og det er ok når frafallskirken og andre fornuftige fremhever det gode.

      Men det er trist å se religiøst motivert vold, religiøst motivert hat og religiøst motivert politisk dårskap. Det er først og fremst dette jeg påpeker.

      Gidder ikke diskutere fri vilje med en bibelblind faktafornekter. Selvsagt tar vi avgjørelser. Men viljen er ikke så fri som bronsealdermytene hevder. Det er lett å la seg lure. For eksempel tro at menneskene er midtpunkt i verdensaltet og historien med himmellegemene på et tak over oss der solen beveger seg fra øst til vest over en stillestående jordskive, og med Adam og Eva i begynnelsen og endetidsslaget vel sels tusen år senere. Men virkeligheten er en annen. Man skal ikke tenke mye for å innse at ethvert personlig valg grunnleggende sett direkte eller indirekte skyldes påvirkninger omgivelser og ting vi ikke selv kan styre, enten det er genetiske anlegg, kjemien i hjernen eller kulturen og forhistorien. Vi har en vilje, men at den er fri, er en illusjon. Like lite som man kan velge å tro eller ikke tro, like lite kan man velge å ha dysleksi eller være homofil. Religiøse forklaringsmodeller holder ikke, hverken onde demoner eller Jahve som forherdet faraos hjerte.

      Men igjen: De gode sidene ved religion er selvsagt positive! Så ære være selvoppofrende hjelpere og skeptiske sannhetssøkere. Men den ekstremistiske teologien og de ideologiske konspirasjonsteoriene på Søkelys avslører ulogisk ufornuft, unødvendig hat, krig og problemer på grunn av overtro.

      Så enkelt.

      😜🤪😇

      10
      3
  2. Israel er omgitt av fiender,-Hamas, Hizbollah og de fleste arabiske land- har som mål og drepe alle jøder og fjerne Israel.
    Derfor kjemper de for sitt liv og eksistens. Ifølge Luk 21.17, skal jødene hates av alle folkeslag. Bibelen forteller at det aldri vil lykkes. Det er forståelig at Israel nå forsvarer seg mot hatefulle fiender. Tragiske og grufulle ting skjer på begge sider i krig. Israels/Guds fiender vil aldri seire.

    8
    10
    • Selvsagt vil alle forsvare seg mot hatefulle fiender.

      Men voldelige bronsealdermyter må ikke bli selvoppfyllende profetier.

      Å drepe med begrunnelse i fantasier er og blir livsfarlig. Bokstavelig talt.

      Trist at troende hyller drap bare fordi de har lest i en bok at en usynlig oldtidsgud ønsker det. Her må overtroiske på begge sider ta til fornuft. Og hensynsløse maktpolitikere må stanses.

      8
      8
    • Netanyahu har tatt av seg silkehanskene fortalte de på TV2 nyhetene. Israel bomber hensynsløst både kvinner og barn og ser ikke ut til å bry seg om krigens lover.
      Putin burde lære av Netanyahu og Israel. Hadde Russland tatt etter Israel hadde Kyiv ligget i ruiner som Gaza.
      I forhold til IDF er den russiske hæren den mest humane hær i verden. Putin tar hensyn til de sivile i Ukraina, fordi de begge er slaviske. Israel tar ikke lignende hensyn. Derfor jevner Israel alt med jorden.

      3
      11
  3. Det er nok like før de israelske bakkestyrkene rykker inn i Libanon . De første er kavaleri ( stridsvogner ) med følgeinfanteri – gjerne dekket av røyk sendt fra artilleri
    Om de får liten motstand : Så rykker israelerne fort fram mot Beirut . Stridsvogner kan oppnå en hastighet på 50 km / timen .

    4
    1
  4. Denne kommentaren er slettet da er skrevet av en falsk Birgir Hermansen.
    Av en person som misbrukte Hermansens navn.

    9
    5

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *