Ture Andersen: Norsk flyvåpen uten våpen

Dette er foto av det nye jagerflyet F-35 . Norge har kjøpt 52 slike jagerfly fra USA til en sum på 72 milliarder kroner og er Norges største investering når det gjelder vårt forsvar. Flyet har en max-fart på 1,6 Mach og kan bære 10 missiler / bomber . Ørland er hovedbase for disse flyene , men noen er utplassert lengre nord ved Evenes flybase . I dag meldte Nrk at Norge ikke har våpen til disse nye jagerflyene . Da kan man begynne å undres hvem som styrer kongeriket Norge . Da de første av disse flyene ankom Ørland : Oppdaget man at de shelter som var bygget til F-16 jagerne ; var for små til de nye F-35 flyene . Således måtte man i all hast skaffe plast-shelter for at de nye dyre flyene ikke skulle stå ute i vær og vind .

Norge hadde F-16 jagerfly , med hovedbase i Bodø , i vårt Luftforsvar i mange år . Disse flyene er nå solgt til andre land og noen er gitt bort til Ukraina . Siden Ørland i Trøndelag nå skal være hovedflybase : Så ble Bodø flybase solgt til Bodø kommune og fly-shelterne revet . Om jeg husker rett så skulle dette arealet legges ut som boligområde i Bodø . For noen dager siden kom meldingen : Forsvaret skal kjøpe tilbake dette arealet fra Bodø kommune . Da undrer jeg : Hva er det våre myndigheter holder på med ? De har overhodet ingen langsiktig plan for noe som helst . Russerne må le seg skakke når de hører dette .

Kongsberg-gruppen produserer missil som kan benyttes av F-35 jagerne . Hvorfor har ikke Norge sørget for leveranser til vårt eget Luftforsvar ? Trolig har alt dette gått som gave til Ukraina og noe solgt til andre NATO-land.

Av Ture Andersen

 

6 tanker om “Ture Andersen: Norsk flyvåpen uten våpen

  1. Tenkte på de første linjene i «Valdresprofetien» etter å ha lest dette Ture :

    «Like før Jesus kom og alvoret brøt løs, var det en avspenning som vi aldri før har hatt. Det var fred, og freden kom til å vare en tid. I denne fredsperioden var det nedrustning i mange land, også Norge, og vi var ikke forberedt denne gangen heller når det kom»

    4
    1
  2. I dag så løfter jeg ikke et øyebryn av slike nyheter. Det er trist og jeg er glad for at slike som deg Ture kan informere om tilstanden.
    Apropos salg av land. Jeg hørte forrige uke at USA har råderett over mange militære områder i Norge i dag og at norsk lov ikke gjelder på disse områdene.
    Vet du om dette stemmer Ture?
    Igjen, takk igjen for informative artikler.

    • Ja , det er 12 baser i Norge som er overgitt til USA . Der gjelder amerikansk lov – det har Stortinget godkjent . Noen av disse basene er : Rygge flystasjon , Sola flystasjon , Haakonsvern marinebase , Ørland flybase , Evenes flybase , Bardufoss flybase og Ramsund orlogstasjon .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *