Verden venter på Israels respons på tirsdagens ødeleggende missilangrep fra Iran

Etter tirsdagens gigantiske iranske missilangrep mot Israel venter nå Midtøsten og verden spent på et israelsk gjengjeldelsesangrep som vil måtte komme. Nærmere to hundre ballistiske missiler ble skutt mot Israel hvorav mange slapp gjennom det israelske rakettforsvaret. Tirsdagens iranske angrep innebærer en kraftig eskalering av konflikten i Midtøsten og statsminister Jonas Gahr Støre sier at vi ser mange tegn på at vi er i en storkrig, og han fordømte også tirsdagens iranske angrep.

Norge har gjentatte ganger tatt til orde for at partene må inngå våpenhvile og den norske holdningen er at Israel bærer et stort ansvar for hva som skjer.  Det forunderlige er at verken Støre eller Barth Eide fremsier det samme budskapet når det gjelder krigen i Ukraina. For her er det mer våpenstøtte og mer motstand mot Russland som skal til. Israel har vært veldig tydelig på at det iranske angrepet på Israel ikke vil forbli ubesvart. Iran har påført Israel en stor ydmykelse og demonstrert for verden at Iran er en farlig fiende som er i stand til å angripe dypt inne i Israel uten at det israelske luftforsvaret klarer å stoppe rakettene. Selv om både Biden administrasjonen og Israel har hevdet at det iranske angrepet «feilet» forteller våre øyne oss at det ikke er tilfelle. Et stort antall iranske raketter slo ned i Israel og verken Davids slynge elle «Iron Dome» viste seg å være godt nok i møte med den iransk-produserte Fattah-1 hypersoniske missil som ble brukt under gårsdagens angrep. At Israel vil komme til å gjengjelde gårsdagens ydmykelse med et massivt angrep på Iran er noe vi må ta for en selvfølge. Statsminister Netanyahu var tydelig på at «Iran kommer til å angrep på gårsdagens angrep» og alt vi kan gjøre nå, er å vente på det store smellet i Iran. I kveld sitter FNs sikkerhetsråd i krisemøte for å drøfte situasjonen, men det er ikke forventet noen resolusjon derfra fordi USA vil nedlegge veto. Gårsdagens iranske angrep var så omfattende at det ikke vil forbli ubesvart og Israel er tvunget til å gjengjelde.

7 tanker om “Verden venter på Israels respons på tirsdagens ødeleggende missilangrep fra Iran

  1. Bart Eide fortalte at Netanyahus tale i FN var svært mørk.

    Er det noen som ellers vet noe om hva Netanyahu sa egentlig?

    En liten smake bit her.

    Statsminister Netanyahus tale til FN under årets høynivåmøte var en demonstrasjon av noe som ingen av de øvrige delegatene hadde mot til å gjøre: Han snakket sant om Israels situasjon i Midtøsten. Han fortalte sannheten om de truslene om utslettelse som Israel og det jødiske folk står overfor, om hvem som utgjør trusselen og hvem som i egeninteresse eller av feighet overser den og fremstiller Israel som syndebukk og medskyldig i de konflikter og forbrytelser som andre skaper og begår. Han gjorde det klart at den eksistensielle kampen Israel nå står i, er en kamp til forsvar for hele den vestlige sivilisasjon.

    Men møtet med FN avslørte også noe annet og svært alvorlig: den farlige klemma den arabiske verden er kommet i, og som er en følge av deres egen kultur og tradisjon. Satt på spissen: En fredsavtale med et arabisk regime er midlertidig og ellers lite verd ut over det papiret den er skrevet på. I den arabiske verden finnes det ikke stabile, liberale og demokratiske stater og samfunn. Folkeretten, slik den har utviklet seg siden freden i Westfalen, er et stykke europeisk kultur. Man tenker ikke slik overalt i verden. Fremdeles er det slik at øst er øst og vest er vest. Dette er israelernes langsiktige problem.

    Netanyahu fortalte noe som alle visste, men som bare han våget å si høyt fra FNs talerstol: «Irans aggresjon vil sette hvert eneste land i Midtøsten og mange land i resten av verden i fare. Altfor lenge har verden vært ettergivende overfor Iran og sett bort fra landets undertrykkelse av egen befolkning og aggresjon overfor andre.» Han gikk inn for at det iranske regimet må hindres i å utvikle atomvåpen, og ba FN, og spesielt Sikkerhetsrådet, om å treffe tiltak for å sikre at Iran ikke blir en atommakt.

    Les resten av talen her:

    https://www.document.no/2024/10/01/verdens-nasjoner-er-fanget-i-sine-egne-feller/

  2. Esekiel 28 fortel lva som vil skje med Libanon (Sidon og Tyre) no på slutten. Fordi dei hatar jødane kjem straffa over dei.

    Herrens ord kom til meg: 21 Menneske, vend deg mot Sidon og tal profetord mot henne. 22 Du skal si:
    Så sier Herren Gud:
    Se, jeg kommer over deg, Sidon,
    og viser min herlighet midt i deg.
    De skal kjenne
    at jeg er Herren
    når jeg feller dom over byen
    og der viser at jeg er hellig.
    23 Jeg sender pest,
    blod skal flyte i gatene.
    Der skal de drepes,
    falle for sverd
    som rettes mot byen fra alle kanter.
    Da skal de kjenne
    at jeg er Herren.
    24 Til Israels hus
    skal det aldri mer komme
    torner som river
    5 Så sier Herren Gud:
    Når jeg samler Israels hus
    fra alle folkene som de er spredt blant,
    da vil jeg gjennom dem vise meg hellig
    for øynene på folkeslagene.
    De skal få bo i landet sitt,
    og tistler som stikker,
    fra alle nabofolk som forakter dem.
    det som jeg ga min tjener Jakob.
    26 Der skal de bo trygt,
    Da skal de kjenne
    at jeg er Herren Gud.»

    2
    1
  3. Israel har tre ulike antirakett-system . » Iron dome » har kort distanse og nyttes mot raketter fra Gaza og Libanon . Mot innkommende missil fra Iran er det nok » Davids slynge » som blir brukt .

    • Seriøse medier oppgir at to amerikanske krigsskip hjalp til med å stoppe innkomne iranske missiler. Ikke vet jeg.

      Israel som amerikansk militærbase er våpen- og etterretningsteknisk overlegen nabolandene. Flere «vellykkede» israelske voldsangrep mot en felles, ytre fiende har gitt nasjonalt samhold og stor selvtillit. USA er redd for storkrig som fører til høyere bensinpriser, men tør neppe stanse sin uregjerlige allierte og provosere amerikanske israelvenner før presidentvalget der.

      Iran har imidlertid et svært stort antall missiler, som sendt i bølge på bølge vil kunne ovebelaste Israels forsvar. Hørte også at terrorangrep fra små celler er mye vanskeligere å bekjempe, og mer truende, enn militære motstandere.

      Det er altså nifst spennende å følge utviklingen.Jeg takker for at jeg ikke bor i Midtøsten selv. På grunn av religiøs og ideologisk overtro er de krigførende partene villige til å drepe titusenvis (kanskje hundretusenvis?) sivile i det som begge sider anser som «rettmessig selvforsvar».

      Det er ytterligere trist og farlig når fanatisk overtroiske forsvarer overgrepene med overnaturlig magi og guddommelige løfter i oldtidsmytene.

      Den som lever, får se.

      😘😘😘

      7
      1
    • Aril:
      Nydelige tanker om at krigføring anno 2024 bør være følelsesbasert.
      Og «israelske voldsangrep», er det et nytt begrep? På linje med askefast?
      Og det som du beskriver som «religiøs og ideologisk overtro er de krigførende partene villige til å drepe titusenvis (kanskje hundretusenvis?) sivile i det som begge sider anser som «rettmessig selvforsvar»
      Disse importeres i stor skala uten at det får nevnes i media.
      Av såkalte ikke-troende.
      Dette er jo merkelig….

  4. https://www.youtube.com/watch?v=M_AR71W6l3M
    Palestinians: Do you support the October 7th attack?
    Storparten av palestianarne støttar det som skjedde 7.okotber
    https://www.youtube.com/watch?v=5VqmUgami_Y&t=25s
    Palestinians: Do you want to expel the Jews?
    https://www.youtube.com/watch?v=w4iGFT9Yl9o&t=601s
    Palestinians: When Palestine is free from river to sea, what happens to the Jews?
    ———————————-
    Dette er realitetane.
    Kjernestriden er GUDS HJEILAGE FJELL.
    Det er tempelhøgda der Edens hage låg seier Esekiel 28.
    Skulle jødane gje dette frå seg slik verdssamfunnet vil?
    Sjølvsagt ikkje.
    Me veit korleis det heile endar.
    Og GOG krigen er ikkje langt unna,då fuglane og dyr skal få eta seg mette av alle godsakene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *