Iran med skarp advarsel til Israel: «Vil slå tilbake ødeleggende dersom Israel gjør flere feiltrinn!»

Samtidig som Israel feirer Rosh HaShanah (nyttårsfeiring)  fra 2-4 oktober kommer Iran med nye og skarpe advarsler til israelske myndigheter. Nemlig at Iran vil gi «et «mer knusende» svar til Israel hvis det begår «minste» feil.» Dette i følge Irans president Masoud Pezeshkian som mange har trodd var mer moderat. Etter at Iran gjennomførte det største angrepet med ballistiske missiler mot Israel noensinne, har Israel sverget hevn. Israels statsminister Benyamin Netanyahu var tidlig ute og lovet hevn, og nå sier Iran at de vil hevne ennå sterkere dersom Israel gjengjelder angrepet. Hvorvidt den israelske gjengjeldelsen først vil komme etter Rosh HaShanah er uklart. Men det som er klart er at Israel tirsdag ble påført en ydmykelse landet ikke kan leve med.

Irans president Masoud Pezeshkian sier at Teheran definitivt vil gi et «sterkere og mer knusende» svar til Israel hvis det begår den «minste» feil. Pezeshkian, som er på et todagers besøk i Qatar, kom med uttalelsen i et onsdagsmøte med en høytstående delegasjon fra den palestinske motstandsbevegelsen Hamas. Møtet kom dagen etter at Den islamske republikken gjennomførte en gjengjeldelsesaksjon mot Israel, kalt Operation True Promise II.

Han kritiserte vestlige land for å gi tomme løfter, og sa at de inviterte Iran til å utøve selvbeherskelse og avstå fra å gi et svar på Israels attentat mot Ismail Haniyeh, lederen av Hamas politiske byrå, i Teheran i juli i bytte mot etablering av våpenhvile i Gaza. og en slutt på folkemordet i Gaza. -Derfor, «fortsettelsen av det sionistiske regimets forbrytelser fikk de væpnede styrkene til den islamske republikken Iran til å gi et avgjørende svar,» la han til.

Den iranske presidenten fordømte videre grusomhetene begått av Israel i Gaza og Libanon, og gikk hardt ut mot USA og vestlige land for å ha fulgt hyklerske tilnærminger, og sa at de støtter Israel mens de hevder å gå inn for demokrati og menneskerettigheter. Disse landene snakker hele tiden om menneskerettigheter og menneskeverd, men de har bevist at de er helt fremmede for disse konseptene ettersom de støtter det kriminelle israelske regimet, sa han.

«Folks liv, spesielt kvinner og barn, er av ingen verdi for dem, og alle deres påstander er løgner,» la Pezeshkian til. Videre gjentok den iranske presidenten behovet for å fremme samhold mellom muslimske nasjoner, og understreket at mangelen på slikt samhold har oppmuntret det israelske regimet til å begå flere forbrytelser mot det undertrykte folket i Palestina og Libanon.

Han bemerket at den pågående utviklingen i regionen er et resultat av mangel på enhet blant muslimske stater, og sa: «Hvis muslimer hadde vært forent, ville det sionistiske regimet ikke ha våget å begå slike forbrytelser.»

Tirsdag lanserte Iran et omfattende angrep med raketter mot den sionistiske enhetens militær og etterretning samt spionbaser i et gjengjeldelsesangrep, som utløste sirener over hele de okkuperte palestinske områdene. Det ble sett ild og missiler på Tel Aviv-himmelen og eksplosjoner kunne høres i den okkuperte al-Quds, og «direkte treff» ble rapportert i Negev, Sharon og andre steder. Operasjonen kom som et svar på regimets attentater mot Haniyeh, generalsekretær for den libanesiske motstandsbevegelsen Hizbollah Sayyed Hassan Nasrallah, og brigadegeneral Abbas Nilforushan, nestkommanderende for operasjoner til Islamic Revolution Guard Corps (IRGC).

Dette fra Press TV

7 tanker om “Iran med skarp advarsel til Israel: «Vil slå tilbake ødeleggende dersom Israel gjør flere feiltrinn!»

  1. Me får håpa Israel bombar alle atom-installasjonar som dei veit at Iran har.
    Eg trur Israel slår veldig hardt til denne gongen.
    Det skjer sikkert innan få dagar.
    Netanyahu er blitt veldig populær i Israel. Folk er begynt å forstå at han er ein stor statsmann og ein Guds mann.

    1
    3
    • Den krigsforbryteren burde vært tatt av dage.
      Støtter du virkelig bombing av sykehus og småunger Torstein?
      Du uttrykker jo at du er så oppbrakt når russerne bomber i Ukraina.
      Men når Israel bomber sykehus, småunger, helsepersonell så er det greit for deg??
      Du støtter et regime som begår krigsforbrytelser.

      5
      6
  2. Hanne.
    Er du så enkel?
    Forstår du ikkje at det er Hamas, Hizbollah og Iran Netanyahu og Israel prøver å ta knekken på.
    Hizbollah hadde som Hamas skjult seg under sivile bygningar.
    Hamas brukte sivile bevisst for å skjula seg.
    Det vitnar om hjernevasking når du skriv at Israel er ute etter å bomba sjukehus og ungar.

    2
    5
    • Ditt svar er altså «ja». Det er greit at Israel sender sine bomber og raketter mot barnehager, sykehus, barneskoler, lekeplasser osv osv –dersom de hevder at de jakter på terrorister.
      Dette du sier er greit er forbrytelser mot menneskeheten.
      Iran og Hizbollah angriper kun militære mål. Israel angriper utelukkende sivilie mål med det påskudd at de egentlig er terrorister.
      Er det greit for «kristenfolket» at Israel som forsøker å drepe en eller to terrorister i tillegg dreper 25 unger og mindreårige som er uskyldige.
      Også du burde blitt buret inne for din støtte til krigsforbrytelser.
      PST bør merke seg ditt navn

      5
      6
  3. https://www.msn.com/nb-no/nyheter/norge/sannsynlig-at-netanyahu-vil-bombe-atomanlegg/ar-AA1rDNhw?ocid=msedgntp&pc=ASTS&cvid=45f75ce401fe43a8901c7b32cc3dd085&ei=6

    Sannsynlig at Netanyahu vil bombe atomanlegg
    Israel har varslet en kraftig gjengjeldelse…

    Det ligg i korta at det er dette Netanyahu MÅ gjera.
    Korleis vert då reaksjonen frå Iran og dei som støttar dette terrorregimet?

    Daniel 8 beskriv Iran verta knust av Vesten.

    Iran har lenge yppa seg mot Israel og Herren Gud er ikkje nådig mot dei folka som er hatefulle mot jødane.

     Væren som du så, den med de to hornene, er kongene av Media og Persia, 21 og geitebukken er kongen av Javan……
    ….Når riket deres går mot sin slutt og syndene har nådd sin fylde, skal det stå fram en konge med hardt ansikt og forstand på å føre folk bak lyset. 24 Hans styrke blir stor, men ikke som den første styrke. Han skal gjøre uhyggelig skade og lykkes i alt han gjør. Han skal utslette de mektige og folket av de hellige. 25 Fordi han er kløktig, skal han lykkes med sitt svik. Han skal være stor i egne tanker, og med lett hjerte skal han utslette mange. Han skal reise seg mot fyrstenes fyrste og bli knust, men ikke av menneskehånd. 26 Synet om kvelder og morgener, det som ble fortalt, er sant. Men du skal holde synet skjult, for det handler om en fjern fremtid.»

    1
    5
  4. – I går kveld så vi mirakler!

    Hvordan var det mulig at Iran kunne la det regne ballistiske missiler over Israel, med det uttrykkelige målet om å drepe så mange jøder som mulig – uten at en eneste jøde ble drept?

    Til tross for de høyteknologiske militærsystemene, burde angrepet rimeligvis ha forårsaket langt mer skade enn det gjorde. Men for øyeblikket ser de største tapene i stedet ut til å ha rammet angriperen selv, der fem soldater fra Irans revolusjonsgarde skal ha blitt drept og minst tolv skal ha blitt skadet da en robot eksploderte på utskytningsrampen.

    Så hvordan var det mulig? For alle religiøse jøder – og selv for mange av de mindre religiøse – er svaret enkelt: Hashem (bokstavelig talt «Navnet», det vil si Gud).

    Gud holdt sitt løfte til sitt folk, og beskyttet både dem og nasjonen Israel. «Last night, we witnessed God in all His glory watching over His children», skriver for eksempel den amerikansk-israelske teknologiselskapsrådgiveren, blogger og vlogger Hillel Fuld i et innlegg på Facebook.

    Fuld, som er sønnen til en ortodoks rabbiner, ble født i New York City, men familien flyttet til Jerusalem da han var tenåring. Deretter tok han en grad i statsvitenskap fra Bar Ilan University i Tel Aviv og har siden gjort karriere i Israels høyteknologi-industri, hvor han blant annet er konsulent for forretningsutvikling.
    Ser du etter noen som tror på teknologiens muligheter, er Hillel Fuld en god person å henvende seg til. Men likevel refererer han til Gud når det gjelder Israels evne til å unngå skader fra det massive angrepet tirsdag kveld.

    «Jeg tror virkelig ikke du forstår de absolutte miraklene som vi var vitne til i går kveld her i Israel», begynner Hillel Fuld innlegget sitt og fortsetter med å beskrive de faktiske forholdene:

    Israel har tre luftvernsystemer, hvert av dem et teknologisk vidunder, og jeg sier ikke det. Det er Dr. Gold, som i bunn og grunn oppfant Iron Dome, som fortalte meg det. Iron Domes avanserte og sofistikerte nivå er rett og slett uovertruffen.

    Men Iron Dome vet bare hvordan man skyter ned kortdistanseraketter eller missiler innenfor 70 km rekkevidde, mer eller mindre.
    Så har Israel Davids slyngesystem. Som vet hvordan man håndterer mellomdistansemissiler opp til ca. 300 km. Så har vi Arrow-systemet som bokstavelig talt skyter ned missiler som kan fly utenfor jordens atmosfære. Den har en rekkevidde på ca 2 400 km!

    I går kveld, da Iran lot det regne ballistiske missiler over Israel, ble alle tre forsvarssystemene aktivert og utplassert til perfeksjon.
    Sjansene for at alle disse utrolig komplekse systemene fungerer unisont og så feilfritt som de gjorde i går kveld, er i utgangspunktet ikke-eksisterende.
    Hvis en ting hadde gått galt, hvis en av disse ballistiske missilene hadde truffet en bygård, et kjøpesenter eller en hærbase, ville vi nå begravet hundrevis av israelere.

    Fuld forteller så at han ble kontaktet av en god venn som kunngjorde at tirsdag kveld fikk ham til å bli troende;

    «Hvis du leter etter en miracle man – i går kveld begynte jeg å tro. Missiler regnet ned rundt meg, men ingen av dem traff huset mitt eller noe hus for den saks skyld.»

    Han utdypet litt mer og delte informasjon om missilene som han så lande bare noen få meter fra svært strategiske steder i Israel, for å si det mildt. Hvert av disse forsvarssystemene er ganske mirakuløse i seg selv, men det som er enda mer sinnsykt er den lave skadefrekvensen fra rakettene og missilene som IKKE ble fanget opp.

    Hvor ble det av disse missilene? Jeg skal fortelle deg hvor. De landet i sand, i vann og i «tomme områder». Har du vært i Israel? Det er et mikroskopisk land. Hvilke tomme områder? Hvor er disse tomme rom? Hvordan har hundrevis av iranske ballistiske missiler enten blitt sprengt av mirakuløse systemer eller fullstendig bommet målene sine og landet på tomme rom og forårsaket null tap og minimal skade?!

    Hvordan?

    Ja, hvordan? Fuld mener at Israel og verden var vitne til et guddommelig mirakel i går. Det var Guds hånd som hvilte over Israel. Fuld sammenligner tirsdagskveldens mirakel med da Gud delte Rødehavet foran Moses ved utvandringen til det jødiske folket fra Egypt.
    Det er rett og slett ingen annen forklaring på hvorfor nesten to hundre ballistiske missiler kunne lande i «tomme områder» på et område litt mindre enn Viken fylke, men som er bebodd av ti millioner mennesker, mener Hillel Fuld og mange med ham:

    «I går kveld var en utrolig demonstrasjon av samarbeid mellom to av maktene som beskytter det jødiske folket: IDF og Hashem.»
    Fuld tror tirsdag kveld vil bli analysert i detalj av både militære og sivile eksperter i lang tid fremover, men selv kommer han til en teologisk konklusjon:

    I går kveld så vi at historie ble laget.

    I går kveld så vi klare mirakler.

    I går kveld så vi Gud i all sin herlighet våke over sine barn.

    https://www.document.no/2024/10/02/i-gar-kveld-sa-vi-mirakler/

    3
    6
  5. Hanne:
    Hva mener du veien går når de som ønsker å utrydde både ditt folk og land, og som er så ynkelige og små at se gjemmer seg og militært utstyr blandt sivile i sykehus og barnehager……skal man sette seg på rumpa og la seg utslette? Det er den norske mentaliteten, men alle med en fungerende hjernecelle vil kjempe for sin rett til å overleve……
    Å kritisere Israel for dets krigføring mot verdens mest patetiske ideologi finner jeg trist.
    Men gjerne en løsning om du har…..
    Om du mener Iran og Hizbollah kun angriper militære mål tror jeg en justering av nyhetskilder bør vurderes.

    3
    6

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *