Strammer inn på ytringsfriheten: YouTube har permanent bannlyst professor Glenn Diesen

Den omstridte sosiale plattformen YouTube strammer igjen til på ytringsfriheten og blant de som nå er rammet av Youtube`s sensurregime finner vi den norske professoren Glenn Diesen. I en post på X skriver professor Diesen dette: «For noen uker siden ble jeg advart om at YouTube renser kontoer som er kritiske til USA/NATO-kriger. For to dager siden kom de etter meg og slettet kontoen min uten forvarsel. AI-en deres hadde angivelig oppdaget «hatfulle ytringer» – åpenbart uten bevis,» og dermed har den norske professoren opplevd det samme som mange andre, nemlig å få sine kontoer stengt ned og blitt bannlyst fra YouTube.

Sensur-regimet på YouTube fortsetter å bli mer og mer strengt og plattformen praktiserer på mange måter det samme sensur-regimet vi så i etterkant av juksevalget i tjue tjue. Synger du ikke sammen med de politisk og religiøst korrekte, blir din stemme sensurert eller fjernet helt. Glenn Eric Andre Diesen er en norsk statsviter som er professor ved Institutt for økonomi, historie og samfunnsvitenskap ved Universitetet i Sørøst-Norge. Han er spesialist på russisk utenrikspolitikk og geopolitikk. Glenn Diesen er motstander av NATOs krigshissing mot Russland og har brukt sin stemme og kanal for å fremme et kritisk syn på NATOs engasjement og konflikthissing i Ukraina-krigen. Disens YouTubekanal lå på denne adressen  www.youtube.com/@GDiesen1/videos, men er nå fjernet fra YouTube. En etter en blir røster som ikke fremmer det rådende narrativ i Vesten tatt ned.

Fremdeles på Rumble, Telegram,  X og RuTube

Mens dørene til de politisk styrte sosiale plattformene stenger seg, finnes det ennå plattformer som står for ytrings og talefrihet. Rumble er et levedyktig alternativ til YouTube og X og Telegram er brukende alternativ til Facebook og Instagram. Professor Glenn Diesen kan følges her. Da professor Diesen fikk nyss om at bannlysning var på gang, flyttet han mange av sine videoer over til den russiske plattformen RuTube. Hans video arkiv på Rutube finner du her

https://rumble.com/user/GlennDiesen

https://x.com/Glenn_Diesen

https://t.me/glenndiesen

https://rutube.ru/channel/34861858/videos/?fbclid=IwY2xjawFwzSlleHRuA2FlbQIxMQABHcxRfplhscxTRGZWFFTcXQG4ttFuHzZGJH1fiKc0cr8iIacZHc4-2X1NgA_aem_FyoznpDK9Vj-C75KTJuCXw

8 tanker om “Strammer inn på ytringsfriheten: YouTube har permanent bannlyst professor Glenn Diesen

  1. Morsomt å lese søkelys sin analyse. «Den omstridte sosiale plattformen YouTube»
    Vel, ikke mye omstridt blant vanlige mennesker. Når det gjelder den omtalte professor så har jo også andre i historien fått smake på boikott for å ikke være politisk korrekte. Vi har jo Statsråden Vidkun , en kristen broder som fikk sitt parti forbudt. Politisjef Martinsen som ikke ville slåss mot okkupanten, han ble drept av de politiske korrekte. Noen husker kanskje Sigurd Haga, en kristen broder, prest i statskirken og lenge før pride og woke gikk over til partiet til før nevnte Statsråd.
    vel vel sånn kan det gå.

    3
    5
    • Å høre på sånne som deg Hans Henrik, får meg til å tenke på høns uten hoder !
      Glenn Disen er professor, med inngående kunnskap om Russland og russiske forhold, langt ut over det smalle hønse foret du har fått igjennom vestlige medias hjerne vask .

      Beklager å være litt kvass med deg Hans Henrik, men sånne som deg møter jeg mange av , og jeg må si meg litt oppgitt, for når jeg legger ut til dem om historiske fakta, som går favør Russland, har de ingenting å forsvare seg med, utover at de mener Putin er en ond mann ! Dette er ikke noe annet en hjærne død og hodeløs argumentasjon og blir bare dumt , skremmende er det da , for det var nettopp sånne tankeløse folk som deg Hans Henrik, som gjorde at Hitler kom til makten.

      1
      2
    • Jeg har ikke nevnt Russland og Putin med et eneste ord. hvorfor bringer du det på bane?

    • Hvorfor setter du Glenn Diesen i bås med en lands sviker som Vidkun Quisling ?

  2. Hans Henrik er det de beste du kan komme opp med ? Hva kan jeg si ? Du har tydeligvis hørt om Glenn Diesen. hvorfor setter du ham i bås med lands svikere som Vidkun Quisling ?

  3. Igjen hvorfor sammenligner du Glenn Diesen, med en lands sviker som Vidkun Qusling? eller blir det for vanskelig for deg å svare på det ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *