Høyesterett avviste blogger Christensens anke -saken nektes fremmet -BMWen er tapt

Blogger og evangelist Jan Kåre Christensen fikk ikke sin anke prøvd i Norges høyesterett

Ankeutvalget i Høyesterett har i en beslutning datert 5 oktober besluttet at blogger Jan Kåre Christensens anke over namsmannens beslutning om å tvangsselge ekteparets BMW ikke vil bli behandlet. «Høyesteretts ankeutvalg kan nekte en anke fremmet dersom den ikke reiser spørsmål som har betydning utenfor den foreliggende saken, og heller ikke andre forhold taler for at anken bør prøves, jf. tvisteloven § 30-5. Anke-utvalget finner enstemmig at anken nektes fremmet. Ankemotparten har krevd 1 725 kroner i sakskostnader for anke-utvalget. Kravet tas til følge,» heter det i den iskalde avvisningen fra Norges høyesterett.  Og med dette er også denne biten av en mangeårig strid mellom ekteparet Christensen og Oslo kommune endelig avgjort i rettsvesenet

Må ta farvel med BMWen

Saken omkring ekteparet Christensens BMWi3 er nå endelig avgjort i de norske domstoler. Saken har vært oppe til behandling flere ganger i domstolen og utfallet har i alle instanser vært seier for Oslo Kommune og Plan og Bygningsetaten. Dommen som ble avsagt i Oslo tingrett og opprettholdt av Borgarting lagmannsrett i kjennelsen datert 15 august 2024, er dermed rettskraftig og gir Namsmannen tillatelse til å inndra og tvangsselge BMWen for å drive inn noe av tvangsmulktene Christensen er ilagt for å ha ulovlig oppført en støttemur. Også lovligheten av muren har vært prøvd i domstolen  og resultatet der har vært at Christensens mur er ulovlig og må fjernes. Dette har Christensen nektet og muren står der den dag i dag, og «ulovlighetene på eiendommen» er ikke opphørt. Tilsammen er Christensen ilagt bøter på tilsammen 275 000. Oslo kommune håper å inndrive rundt 100 000 av disse ved å tvangsselge bilen. Tilsvarende biler som ligger på Finn.no viser at en slik BMWi3 2018 modell koster mellom 109 000 og opp mot 200 000 for de beste med lav kilometerstand.  Christensen har i forkant av anken til Høyesterett fremskaffet en takst som anslår bilens verdi til 90 000. Hva bilen egentlig er verd er basert på årsmodell, kmstand og hvor godt bilen er ivaretatt.

På tvangssalg

Dermed er det nå bare et tidsspørsmål før parets BMW vil bli hentet og lagt ut for tvangssalg. Christensen har i dag sendt en siste klage til sivilombudsmannen som ikke kan gjøre noe. På spørsmål til AI om sivilombudsmannen kan overprøve avgjørelser i domstolen er svaret dette: «Nei, sivilombudet kan ikke overprøve en høyesteretts dom. Sivilombudet har som oppgave å undersøke klager på offentlig forvaltning, men de har ikke myndighet til å endre eller overprøve rettslige avgjørelser fra domstolene, inkludert Høyesterett. Hvis du har spørsmål om en dom eller ønsker å anke en avgjørelse, må dette gjøres gjennom rettssystemet, og ikke via sivilombudet.» sitat slutt. For Christensen betyr dette at BMWen om kort tid vil være en saga blott. For domstolen velger bevisst å vende det døve øret til at Christensens argumenter og påstander og det bør ikke komme som noen overraskelse.

29 tanker om “Høyesterett avviste blogger Christensens anke -saken nektes fremmet -BMWen er tapt

  1. Det gjekk slik det måtte. Trist for Christensen, for det vert dyrt å fjerna muren.
    Saka viser at ein må vera hundre prosent sikker før ein set i gang prosjekt.
    Det er ikkje godt nok å få det verbalt.
    Skriftleg må det vera. Det finst fleire som har forrekna seg og må riva.

    5
    2
  2. Hei Jan Kåre,

    Takk for at du tar kontakt!

    Dersom jeg forstår deg riktig går tomten over 4,5 kotemetre over en avstand på ca 15m. 5 går 3 ganger i 15, dvs at tomten tilsvarer ett fall på 1:3 (fire halv meter bort for hver meter der jeg oppjusterer det til 5. 4.5 er nærmere 5 enn 4).

    Du faller da under kategori c – maks inngrep på 1,5 m.

    Dersom det er ønskelig å utføre tiltak i større utstrekning enn dette kan dette omsøkes som dispensasjon. Men husk en dispensasjon er alltid litt vanskeligere å få innvilget.

    Gi beskjed dersom du ønsker bistand. Vi er både ansvarlig søker og arkitekter.

    Ha en fin dag!

    Med vennlig hilsen

    Anonymiserer

    Se for mer her:
    https://blog.janchristensen.net/2023/11/nr-3308-vi-har-vrt-i-kontakt-med.html

    1
    2
    • Det har intet å si hva ymse folk måtte mene. Det avgjørende er hva PBE beslutter i sitt vedtak. De har konkludert med at din mur er ulovlig, alle instanser og retten er enig med dem.
      Dermed er saken avgjort og det eneste som skjer når du nekter å underordne deg de myndigheter Gud har innsatt, er at straffen blir verre og alt dyrere. Sannheten er at du er et gjenstridig menneske som trosser Guds ordning med å nekte å følge myndighetenes beslutninger og vedtak. Måten du oppfører deg på forteller meg at du har et kriminellt hjerte og sinnelag.
      Dette selv om du kanskje er lovlydig på andre områder.
      Du skulle ha bøyd deg etter at domstolene avgjorde saken i tingretten og deretter nektet deg å anke videre.
      Nå har saken blitt betraktelig dyrere for deg -og tro ikke at det er over når de har tatt bilen og solgt den.
      De vil også forsøke å drive inn resten.
      Siste løsning for dem er å selge huset på tvangsauksjon.

      8
      1
  3. Hele saken imot oss er et justismord.
    Muren vår er lovlig.
    Plan og bygningsetaten sier vi har en flat tomt.
    Tomten vår er så skrå at muren vår er lovlig.
    Dårlig skrevet artikkel da vi har takst på bilen som sier den er verd 90.000, – kr.
    Så får vi se hvor mye de eventuelt får solgt bilen for.
    Det blir spennende!!!!!!!!!!!!!!!!!

    2
    4
    • Jeg tror vi alle forstod hvor dette bar. Du bør nå betale bøtene, rive muren og tilbakeføre grøntarealet. Du kjemper og kjemper men forstår ikke at det er Guds ordning du kjemper i mot.
      Uansett hvor urettferdig og urimelig myndighetenes avslag er så er det på tide å bøye seg og gi Gud rett.
      Det er ingen menneskerett å ha en mur og pen hage. Ei heller er det en menneskerett å ha bil.
      Selv om de tar bilen og selger den, fortsetter ulovlighetene på tomten din. Ulovligheten opphører når du har revet muren og tilbakeført. Jeg vet det vil være ydmykende. Hele nabolaget vil sitte å le av deg bak sine gardiner når du biter i det sure eplet og kryper til korset.
      Men bare svelg det, fortsett å fjerne muren og tilbakeføre alt.

    • Du kan ikke forvente så mye støtte hos norske pk såkalte kristne Jan Kåre norsk kristenhet befinner seg desverre i avfall og er preget av falsk lære og styrt av kjerringer av begge kjønn, stå på Jan Kåre det er ingen tvil om at du er forfulgt av Oslo kommune og ondskapsfulle hyklere som frekventerer kommentar feltet her.

      3
      2
    • Jeg forstår at dette oppleves urimelig siden andre får tillatelse til å bygge tilsvarende. Nå er Norge slik lagt opp. Norge trenger nye lover fordi det er lovene som er gale og urette.

    • RT

      Du skriver:
      «Jeg forstår at dette oppleves urimelig siden andre får tillatelse til å bygge tilsvarende. Nå er Norge slik lagt opp. Norge trenger nye lover fordi det er lovene som er gale og urette.»

      Feil, det er menneskene som styrer disse lovene og reglene.
      Muren og det vi har bygget.
      Men PBE lyver om absolutt alt.
      De påstår vi har en flat tomt, men den er kuppert.
      Muren vår er lovlig oppsatt, men det er PBE og Norges Høyesterett løgner som er problemet.
      Våkn opp, her er det mørke og løgnene som råder, ikke Gud og sannheten.

      2
      2
  4. I den «siste sovjetstat»( sagt om Norge av en svensk minister) er det tryggest å være lovlydig. Om muren du satte opp er en god løsning, spiller ingen rolle. «Storebror» bestemmer….💀

    2
    4
  5. Det var ikke noe mer å forvente. Som man reder, slik ligger man. JKC har med viten og vilje, altså med fullt overlegg, valgt å utfordre et system, han ikke har klart å lure. Og da ble det selvfølgelig slik det måtte til slutt.
    Det hjelper ikke å gi saksbehandlere, kommunepolitikere, dommere, Statsforvalter, Sivilombudsmann, politi etc. skylden for den ulykke han har ført over seg selv sin kone.
    JKC har bedyret at han ELSKER sin hustru. Allikevel har han ført denne ulykken over henne. Og det med STOLTHET og HØYT hevet hode.

    7
    3
    • Du er en talsmann for løgnen Birgir. Du er på parti med løgnens far. Saken er nektet fremmet da myndighetene lyver i et og alt.
      Alle lyver, det være seg Plan og bygninsetaten her i Oslo.
      Statsforvalter, Oslo Kommune, Innkrevingsetaten, Namsmannen, Oslo Tingrett, Lagmannsretten og sivilombudsmannen. Alle lyver hele tiden. Norges Høyesterett som ikke vil prøve og se på saken.
      Alle lyver, konstant og i alle sammenhenger.
      De lyver for å ramme Christensen, en hedersmann og lovlydig borger som alltid har rett og aldri har gjort noe galt.

      2
      1
  6. Du greier ikke å forstå at du, uavhengig av hvordan tomten din er, må ha et skriftlig vedtak fra PBE for å bygge uansett. Du kan bare fortsette å gnåle i det vide og brede om hvordan tomten din er. Det hjelper bare ikke så lenge du ikke har et skriftlig vedtak på at du har lov å bygge. Ingen kan bygge som de passer dem, bare fordi tomta er sånn eller slik. Alle må ha et vedtak på løyve. Og en påstått muntlig tillatelse gitt over telefon er selvsagt ikke relevant. Dette er grunnen til at du har tapt alle ganger i alle instanser du har prøvd denne meningsløse saken din i. Jeg gjentar i håp om at det vil gå opp for deg; du må ha et skriftlig vedtak på løyve for å bygge. Slik er den norske rettsstaten innrettet. Og det gjelder også for deg. Og å vise til dine egne skriblerier på bloggen din for likesom å underbygge den påståtte uretten du har blitt utsatt for, er like meningsløst som saken i seg selv. Beklager den irriterte tonen, men dette meningsløse tøvet du har belemret rettsvesenet med over lang tid, og den totale mangel på innsikt i sunn fornuft irriterer meg. Og nå er det endelig satt et punktum, der konsekvensen er at du har ruinert deg økonomisk. Og det til pass for deg.

    9
    2
  7. Ja, huff, forstår at dette oppleves som forferdelig. Misunner vireklig ikke Christensen.

    Men alt er relativt, også problemer og overgrep. Vi andre får takke for at vi er noenlunde friske og i live. Enda verre med folkemord og kriger.

    Chistensens fortellinger om forvaltningens «overgrep uten historisk sidestykke» minner dessverre mye om Donald Trumps monomane og narsissitiske sutring om «dypstatens heksejakt».

    Uansett hvor fæl og urettferdig samtiden er, vil selvsagt alle som kjenner problemene på kroppen der og da, oppleve sin egen situasjon som vondere enn andres, særlig hvis avstanden i tid og rom blir stor. Jamfør alle tiders svovelpredikener om sikre endetidstegn, apokalyptiske veer, katastrofer og moralsk forfall 😉

    9
    4
  8. Romerne 13:1-7 sier, «Alle må underkaste seg til de styrende myndigheter, for det er ingen annen myndighet enn den Gud har etablert. Myndighetene som foreligger er etablert av Gud. En konsekvens av dette er da at den som gjør opprør mot myndighetene i sin tur gjør opprør mot Gud – og han vil da få den straff han fortjener.
    Gud skapte regjeringen for å etablere orden, straffe de onde og fremme rettferdighet (1. Mosebok 9:6, 1. Korinterne 14:33; Romerne 12:8). Vi skal adlyde regjeringen i alt, å betale skatt, adlyde regler og lover, og vise respekt. Hvis vi ikke gjør det så viser vi til slutt mangel på respekt overfor Gud, for Han er den som plasserte regjeringen over oss. Da apostelen Paulus skrev til romerne, var han under regjeringen i Roma under regimet til Nero, kanskje den mest onde av alle de romerske keiserne. Paul anerkjente fortsatt den romerske regjeringens herredømme over ham. Hvem er vi til å ikke gjøre det samme?

    4
    2
    • Jeg er enig i mye av det du skriver her, Bendik, meget bra.

      Likevel er det viktig å få med at unntaket er hvis myndighetene innfører pålegg/lover som strider mot Guds bud og pålegg. F.eks. forbud mot forkynnelse, som apostlene ble forsøkt pålagt, der de trosset dette og heller gikk i fengsel.

      Dette prinsippet er uttalt i bibelen:
      «Men Peter og Johannes svarte dem: Døm selv om det er rett i Guds øyne å lyde dere mer enn Gud!»
      (Apostlenes gjerninger 4:19)
      og
      «Da svarte Peter og apostlene: En skal lyde Gud mer enn mennesker!»
      (Apostlenes gjerninger 5:29)

      Likevel må en i nettopp denne saken til JKC si at krangel om en mur går kun på materielle goder, og vil da være et godt eksempel på noe man skal lyde myndighetene i. Hadde derimot saken dreid seg om motstand mot å delta i tvungen Pride-feiring på arbeidsplassen, for eksempel, så hadde det falt innenfor det jeg snakker om med å lyde Gud mer enn mennesker. For, som vi vet, Pride = stolthet, og Gud står den stolte imot. (se Jakobs brev, 4:6 der det står «Gud står de stolte imot, men de ydmyke gir han nåde.»)

      Så konklusjonen må bli – skal du ta en kamp så må det være fordi du faktisk har Gud på din side i saken, slik JKC påberoper seg høyere opp i saken. Han må gjerne ta seg tid til å finne fram og henvise til Bibelen der han finner belegg for å føre denne kampen. Min forståelse er nemlig at dette er en kamp en kristen ikke skal ta, men jeg kan ta feil, så opplys meg gjerne!

      1
      1
    • Lesehesten
      Hvor har du det ifra at Gud er kun interessert i det rent åndelige?
      Da Moses førte filket gjennom det røde hav, var ikke det fysisk?
      Jeriko murer falt, var ikke det fysisk?
      Jesu oppstandelse?
      Peter vekket den lamme mannen?
      Dette er en åndskamp som Satan og demonene virker gjennom myndighetene.

      2
      3
  9. Lesehesten
    Hvor har du det ifra at Gud er kun interessert i det rent åndelige?
    Da Moses førte folket gjennom det røde hav, var ikke det fysisk?
    Jeriko murer falt, var ikke det fysisk?
    Jesu oppstandelse?
    Peter vekket den lamme mannen?
    Dette er en åndskamp som Satan og demonene virker gjennom myndighetene.

    3
    1
    • Forstår ar det er svært ergerlig, bittert og vondt, men å definere nabokrangling og brudd på plan- og bygningsloven som religiøs åndskamp, blir feil.

      De eldste av oss husker Arnold Juklerøds årelange kverulerende aksjoner for å bli kvitt psykiatriens stempel som kverulant.

      Christensen må ikke ende opp som en Juklerød. Han må slippe saken, som en skadeskutt og vonbroten Trump innrømme nederlaget – og gå videre. Ja, måtte Chiristensen få styrke og ro til å si pyttsan og se fremover mot viktigere oppgaver og gode gjerninger!

      Lykke til med det!

      😘😘😘

      3
      2
    • Aril, du er helt på viddene.

      Hvor har du det ifra at Gud er kun interessert i det rent åndelige?
      Da Moses førte folket gjennom det røde hav, var ikke det fysisk?
      Jeriko murer falt, var ikke det fysisk?
      Jesu oppstandelse?
      Peter vekket den lamme mannen?
      Dette er en åndskamp som Satan og demonene virker gjennom myndighetene.

      Jeg er kun en enkel Evangelist/Bussjåfør som har en enkel bolig/enebolig som Satan åpenbart hater.
      Er ikke dette en åndskamp, vet ikke jeg??????????

      1
      3
    • Å fable om satan og demoner i møte med lovverket i virkelighetens verden virker like usaklig og tafatt som å skylde på rampenisser og gremlins… Det virker også sinnsforvirret å sammenlikne rettssaken og motparten med større overgrep og forbrytere i verdenshistorien slik du ofte gjør.

      Nei, prøv å våkne opp fra traumer og overtro og gå videre. Det krever stor innsats å frigjøre seg selv, men du har imponerende energi, Jan Kåre! Vær takknemlig for gode gener og god oppvekst tross alt.

      Håper du fra nå av klarer å kanalisere ditt store engssjement i viktigere saker, for eksempel i arbeid og hjelp for andre?

      Lykke til, Jan Kåre Christensen! Du klarer det!

      ❤️❤️❤️

      3
      1
    • Aril, for meg er dette en kamp mellom det gode og det onde.
      Det rette og urette.
      Gud og Satan.
      Mørke og lys.
      Da er det åndskamp?

      Myndighetene lyver i et og alt.
      Fra Plan og bygningsetaten opp til Norges Høyesterett.
      Samtlige holder i sammen og lyver og fordreier alt!
      Fabler?
      Det gjør ikke jeg, bare forholder meg til faktum at de vi har bygget er lovlig og vi ikke etterkommer myndighetens pålegg.
      Etter deres regelverk med fall på eiendommen, er muren vår lovlig.
      Vi har en stupbratt tomt som myndighetene sier er flatt.
      Selv en 1. klassing skjønner at myndighetene i denne saken lyver.
      Se her:
      https://blog.janchristensen.net/2024/03/nr-3354-plan-og-bygningsetaten-her-i.html

  10. Her lyver alle offentlige instanser om det er Plan og bygningsetaten.

    Eller det er domstol apparatet, alle lyver hele tiden og hele veien.

    Bil skal jeg ikke ha selv om lovverket sier det?

    Har fått beskjed om at dette er lov og ha.

    Etter regelverket har jeg lov å ha en bil verd 82.000, – kr.

    Ifølge reglementet kan jeg har en bil til 81 858,48 kr.

    Det er 2/3 part av grunnbeløpet av folketrygdens beløp fra Trygdeoppgjøret. Det nye grunnbeløpet fra 1. mai 2024 er fastsatt til 124 028 kroner. Grunnbeløpet blir formelt vedtatt 24. mai 2024.

    Innkrevingsetaten har selv sagt og ment dette.

    Regelverket er på min side, noe det har vært hele tiden.

    Beløpet er noenlunde det som bilen er taksert for, og ikke det fantasibeløpet som er nevnt av myndighetene, Oslo Tingrett og Lagmannsretten.

    Da viser det seg at jeg har hatt rett hele veien med hensyn til verdien på bilen. Myndighetene og dommerne har ikke hatt rett, men tatt grundig feil åpenbart mot bedre vitende vilje?

    Lytte har de ikke villet, bare prøve å knekke meg med dommer full av faktafeil, tjuvtriks og løgn.

    Da jeg har hatt innsigelse på dette både i Tingretten og Lagmannsretten verdien på bilen.

    Bilen er taksert til 90.000, – kr. Jeg har ment 80.000, – kr.

    Mens dommerne har hevdet og tatt alle avgjørelser at bilen er verd 150.000, – kr.

    Jeg innhentet opplysning fra en bilselger, først muntlig. 2. gang skriftlig.

    Tingretten og Lagmannsretten satte et beløp for å kunne frata meg bilen «lovlig». Justisfeil og saksbehandlingsfeil?

    Kommunen har jaktet spurv med kanon for å ta meg for å ha oppgradert vår eiendom. Hele saken er en overgrep sak for egentlig ingen verdens ting.

    Der myndighetene lyver konstant i alle ting og forhold.

    Nå skal bilen ta da den er «ulovlig» da en operer med ingen takst, men fantaserer seg frem til beløpet.

    https://blog.janchristensen.net/2024/10/nr-3415-saken-var-avvist-av-norges.html

    1
    4
  11. Jeg tenker at av og til må en bare velge ydmykhet og tåle å lide ondt, slik Bibelen taler om. Det er tross alt bare materielle ting som ikke har noe åndelig verdi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *