Kamela Harris: «Putin er en morderisk diktator og motstander av USA» -Russland: Er uakseptabelt og en fornærmelse mot det russiske folk

Kamala Harris ser ut til å gå i Joe Bidens fotspor når det gjelder synet på Putins person. Hennes utsagn om at president Putin er en «morderisk diktator» og «motstander av USA, er uakseptable og en fornærmelse mot hele det russiske folk. I et intervju med radiovert Howard Stern tirsdag, beskrev den demokratiske presidenthåpefull Putin som en «morderisk diktator» og USAs «motstander». I et innlegg på Telegram og X onsdag kalte den russiske ambassaden uttalelsene «opprørende» og utsagnet forteller også at relasjonen mellom USA og Russland vil forbli iskald dersom Harris skulle bli sittende i Det Hvite Hus.

Russland og Putin er vant med fornærmelser fra den aldrende og demente Joe Biden og bruker ikke å ta Bidens skjellsord ille opp fordi de vet at han er dement. Kamala Harris, derimot er ennå ikke dement og derfor reagerer Moskva skarpere på hennes utsagn enn på presidenten. Selv ikke den frittalende Trump som er ekspert på å fornærme sine politiske motstandere, har ennå ikke tydd til slikt lavmål mot et annet lands statsleder. «Slike amerikanske eskapader fornærmer hele det russiske folket, som demonstrerer urokkelig enhet rundt lederen av landet vårt», sto det i innlegget. Den russiske ambassaden bemerket at «slikt tullete språk har blitt en vane blant nåværende såkalte amerikanske statsmenn». «Det viser bare frustrasjonen og impotensen til de regjerende kretsene i Washington. På grunn av deres manglende evne til å håndtere den russiske føderasjonen og påføre Moskva et «strategisk nederlag» i konflikten med Kiev, understrekes det i uttalelsen. Som kjent fører amerikanerne en heller mislykket proxykrig mot Russland i Ukraina og den russiske fremgangen viser at Washington strategi mot Russland har feilet. «I stedet for å kanalisere sin «sinne og støtende retorikk», bør den amerikanske ledelsen «forsone seg med det faktum at Russland fører en politikk basert på sine nasjonale interesser», la ambassaden til.

24 tanker om “Kamela Harris: «Putin er en morderisk diktator og motstander av USA» -Russland: Er uakseptabelt og en fornærmelse mot det russiske folk

  1. Selvfølgelig har ikke Russland frie valg.Putin sitter på livstid på toppen i sin personlige politistat. Og han er personlig ansvarlig for hundretusenvis av drepte, lemlestede, voldtatte og bortførte, både russiske gutter og menn og ukrainske barn, kvinner og menn.

    Hitler drepte for egen hånd antagelig bare seg selv, men som Putin var også han ansvarlig for sadistiske, ideologiske massemyrderier.

    Litt på siden, men likevel:

    Victor Urban, den ungarske antidemokraten i EU-parlamentet, anklager ukrainerne for at de selv er skyld iden russiske «spesialoperasjonen» i Ukraina. Jeg ser at det er flere nasjonalkonservative Putin-troende her som mener noenlunde det samme.

    Ursula von der Leyen, den tyske kristeligdemokraten som er gjenvalgt som president for Europakommisjonen, stilte da Urban følgende retoriske spørsmål: – Anklager Urban på samme måte ungarerne selv for den sovjetrussiske invasjonen i 1956?

    😘😘😘

    11
    1
    • Krig er grusomt og det blir begått overgrep på begge sider !

      Krigen startet i Ukraina som følge av at den lovlig valgte regjeringen i Ukraina ble utsatt for stats kupp, som USA sto bak og iscenesatte, ved hjelp av bla voldelige nazistiske grupperinger, ja så galt er det at en egen paramilitære nazistiske gruppe ble innlemmet i det Ukrainske militære, videre ble det innført sterkt diskriminerende lover , det ble utført brutale massakre på etniske russere osv. osv.

      Det er faktum en som ikke bare kan sees forbi , om en ønsker en fredelig løsning i Ukraina .

      Men du Aril med flere , er så fordummende hjærne vasket av vestlig propaganda at fakta ikke når inn hos dere .

      Når jeg leser det dere skriver, så vet jeg med sikkerhet at 3 verdens krig kommer, jeg trenger verken lese profetier eller bibelen for å forstå det , men både bibelen og profetier bekrefter denne sannheten.

      1
      7
    • Rune Lye! Du har rett – igjen! Trenger ikke være profet for å se at det politiske og naturlige klimaet i verden har problemer!

      Ingen har påstått at det ukrainske samfunnet er uten store svakheter. Tvert imot har korrupsjon og vanstyre blitt trukket frem i mange sammenhenger. Landet var i ferd med å vokse seg til. Putin har likevel verken folkerettslig eller moralsk rett til å likvidere et naboland for å sikre sin egen maktposisjon.

      Ikke godt å spå hvor haren hopper. Og selvsagt er fred, frihet, mellomløsninger og kompromisser bedre enn terrorbomber og folkemord. Men jeg mistenker at dere som blåøyd hyller putinistisk historieforfalskning, om noen år vil ende i skammekroken.

      Uansett hvordan vi vrir og vender på det, har Putin personlig ødelagt for millioner av mennesker i eget og andre land. På tross av høy intelligens, er Putin antagelig så selvforelsket at han ikke angrer på noen ting. Jeg gjetter imidlertid på at hans medsammensvorne gjerne skulle ha unnvært hans sadistiske og økonomisk katastrofale krig.

      Ellers, kjære Rune Lie: jeg er selvsagt en skrøpelig sparringpartner i dette spørsmålet. Du vet mye mer om russiske forhold enn de fleste her. Men selv de best informerte, og mest intelligente, lar seg lure av propagandistiske trylletriks.

      5
      1
    • Som du sier selv Aril , så vet jeg mer om russiske forhold en deg .

      Hva jeg med sikkerhet kan si at under Jeltsin på 90 tallet herjet oligarkene det russiske samfunnet og rannet og røvet Russlands natur rikdommer, til fordel for vesten og USA, mens de russiske folket slett med enorm fattigdom, ikke rart at russere startet å lengte tilbake til Sovjetunionen, det var også mye splittelse opprør og oppstandelse i denne tiden og i plassen for å hjelpe å bygge opp Russland, hadde USA kun ett mål for øye, nemlig utnytte, de for å si det mildt dreit i russere.
      Så kom Putin og de første han gjorde var å ta fatt i oligarkene og sørget for at de ikke fikk styrings makt i Russland,, så gjord han en om fordeling av rikdom til gunst for den vanlige russer og ugunstig for vesten, USA og oligarker.
      Det er en grunn til at Putin er meget populær i Russland, fordi han har reddet millioner fra fattigdom, nød og død.

      2
      4
    • PS. Russland har rett til å utøve selvforsvar mot ett ilegetimt regime i Ukraina, som handler på vegne av USA

  2. PS. Ser at både russiske og israelske myndigheter feilaktig gjengir kritikk av lederens politikk som kritikk av hele folket. Det gjør seg nok godt i hjemlige propagandakanaler, men ingen oppegående anklager alle russere, jøder, russisk-ortodokse eller muslimer for ledernes politiske overgrep.

    😘😘😘

    • Først og fremst må en ta der en norsk forsker sier , med en klype salt ( at dette skal være instruert fra høgt politisk hold )

      Neste Azov bataljonen er en bataljonen som er sterkt nazistisk orientert, tidligere paramilitær organisasjon, som ble innlemmet i det Ukrainske militære, av kupp regimet i Kiev.

      1
      3
    • NRK Westgut??
      Du tror vel også hvert ord de sier om Israel også da?
      Når skal du lære å ikke tråkke i propagandafella til homomedia?

    • Det er like fascinerende hver gang disse nå mer og mer berømte russerhaterne som går igjen i kommentarfeltene, blir mer og mer groteske. Deres bunnløse kunnskapsmangel og innsikt i realitetene er så perfekt ledsaget av tilsvarende nivå av fullstendig mislykket sjikane og til og med forsøk på brunbeising. Hvilket oppegeående menneske har «sjans mot» individer i et replikkskifte som opererer på et så til de grader lavpannet og primitivt nivå, at barnslig og grisete utskjelling er deres sterkeste og eneste form for «argument».. Altså, Haha, jeg må bare le like godt hver gang jeg ser disse «uttale» seg. De har absolutt intet innhold, bare bermens våpen, som er mer og mer mislykket sjikane. Ja selv semirusserhatere er nok både fortvilet og flaue over å ha disse «intellektuelle soldatene» med på laget. Tenker da på Birgir Hermansen og dels også Torstein Langesæter. Og de aller skarpeste bruker også z i det intellektuelle arsenalet sitt.. og DA! har hvertfall ingen intellektuelle noen sjans lenger!! Men dette er faktisk mer og mer underholdende, etterhvert som fler og fler våkner opp i denne saken, og jo mer sakelig og riktig informasjon som kommer.. jo mer aggressive, fortvilte og sjikanøse og grisete i munnen blir disse skarpingene. Aldri før har vi hatt bedre representanter for det for tiden svært så populære Stockholmsyndromet..

      5
      3
  3. Syns Søkelys bør ta et oppgjør med seg selv når det gjelder dens støtte til de styrende i Russland, etter deres drap på ukrainske krigsfanger, men kanskje vil de fortsette med å være blinde.

    10
    1
    • Søkelys bør ta avstand fra eventuelle russiske drap på ukrainske krigsfanger. Men ennå viktigere og mer nødvendig er det at Søkelys også tar avstand fra sionistenes folkemord på palestinere i Gaza og Libanon. Det er alvorlig at russiske soldater henretter ukrainske soldater men det som jødene gjør i Gaza er mye verre.
      Søkelys bør tydelig fordømme Israel og sionistene og det samme bør du gjøre.

    • Enig. Vi bør forvente at Søkelys og Eivind Fagerheim og mange andre som kommenterer her er villig til å fordømme Israels folkemord. Mange opererer med to standarder. En når det gjelder Russland og en helt annen når det gjelder Israel.
      Det kan virke som om kristne har gitt Israel grønt kort til å myrde, voldta og ødelegge. Om dette Ukraina hevder om at krigsfanger er blitt skutt av russiske soldater virkelig har skjedd er det noe som bør fordømmes. Men vi har tidligere sett at Ukraina og vestlige media har publisert historier om russiske krigsforbrytelser som i ettertid har vist seg å være falske. Ren propaganda.
      Det er ikke tvil om at jødene bedriver folkemord i Gaza med villkårlige henrettelser av både kvinner og barn.
      På sin plass med fordømmelse av Israel

      4
      7
    • Søkelys tar avstand fra de som eventuelt har skutt ukrainske krigsfanger. Dersom historien om dette er riktig er det ikke tvil om at de ansvarlige har begått krigsforbrytelser og disse bør straffes. Vi har også hørt historier om at Ukraina har henrettet russiske krigsfanger.

      4
      6
  4. Jeg vil også fordømme drap på uskyldige palestinere, men forventer at de også frigir de jødiske gislene de tok og at de fordømmer drapene de utførte 7. oktober 2023. Møtte noen i Bodø som demonstrerte mot Israel, og jeg sa til dem at dere må frigi gislene først, men de rope nei, nei, nei. Det gav meg ikke særlig sympati med dem.

    3
    2
    • Flott at du fordømmer Israel. Det er på tide at noen sier i fra om terrorstaten sionistene har skapt i Midtøsten.
      Uten Israel hadde det vært fred i Midtøsten.

    • Du er fullstendig på villspor fritt Palestina.
      Muhammed var i utgangspunktet venlig innstilt til jødene og Israel, helt til de nektet å følge ham, da stelte han i stand et lite helvete for jødene og desverre ser vi frukten av det den dag i dag .

      Ære være Israel for å stå opp og stå imot verdens ondskap , Gud er med dem , måtte alle deres fiender bli lagt i grus og lide ett ydmykende nederlag, måtte alle Israels fiender bli utslettet fra jordens overflate og aldri mer finnes AMEN !!!

      2
      4
    • Så, så. Ro dere ned.

      Krangling og konflikter som dette viser at religiøs og politisk overtro forvrenger, forvirrer, forvansker og forverrer.

      Det er selvfølgelig smerte og lidelser, urett og overgrep, på alle sider.

      Dogmatisk prinsipprytteri må vike for kloke kompromisser og positiv pragmatisme. Man må være sterk for å se virkeligheten slik den er.

      Skal alle adlyde blindt sine ufeilbarlige guddommer og selvrettferdige fantasier, blir det aldri ro og fred.

      😘😘😘

      5
      2
    • Vel Aril , er det din helt hos Davos gjengen du tenker på ? En ny Hitler?
      Mennesket bærere på en fallen natur Aril pg Gud kommer til å fri ut Israel fra denne verden, Gud vil holde sin dom over denne onde verden Aril og du Aril vil måte bøye ditt hovmod, du vil til slutt måtte bøye deg for Gud den allmektige!
      3 verdens krig kommer, su ser det nå Aril men bibelen og profetiene varslet det lenge før du fikk se det.
      Vend om og ta imot Jesus , mens du enda kan .

      2
      4
    • Vår alles utrettelige Rune!

      Du er heldig som finner håp og trøst i nasjonalkonservariv endetidslære. Selv finner jeg ikke en eneste grunn til å tro på noen av verdens tusenvis av religioner og teologiske varianter.

      Konkrete påstander om usynlige dødsriker, himmelsk magi og overnaturlige spådommer må dokumenteres med mer enn tomprat i gamle eventyr. Og foreløpig kan ingen vite noe sikkert om en tilbaketrukket gud fjernt fra vår hverdag.

      God helg!

      😍😍😍

      4
      2
  5. Aril:
    Du var på gli et øyeblikk der……
    Men så slo dine kloke kompromisser og positiv pragmatisme inn…..

    3
    0
    • Aravna, tapper og tro!

      Forstår at du misliker diplomati, nyanser og konsekvensetikk. Også tidligere har du i Jesu navn foretrukket urokkelige dogmer og kompromissløse fronter.

      Bibelmytenes ørkengud fremstår unektelig som ekstremistisk enten-eller. Himmel eller helvete. Liv eller død. Enden er nær og dommen må bli brutal for alle som ikke bøyer nakken for Den hellige ånd. Slik er guddommens hensynsløst sadistiske spilleregler.

      Denne teologiske svart-hvit-tenkningen har gjort fundamentalistene fastlåst i falske fantasier om verden. De overtroiske beskriver virkeligheten som en latterlig overforenklet eventyrverden utenfor virkelighetens uendelige rikdom av mellomtoner og muligheter.

      Selv høye representanter for Israels etterretning har klokelig påpekt at fredelig sameksistens forutsetter at alle, også fiendtlige palestinere, må få gode levekår og håp…

      😘😘😘

      4
      2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *