Hizbollah slår tilbake: Fire israelske soldater drept, rundt 63 skadd i drone-angrep mot Israel -israelsk toppgeneral blant de skadde?

Oppdatert: Fire israelske soldater er drept og rundt 63 personer skal være skadd som følge av et droneangrep fra Hizbollah mot Binyamina området i Israel. Sju skal være livstruende skadd og mange skal være lettere skadet da en selvmordsdrone slapp gjennom og traff sitt mål. Hizbollah sier at de skal ha skutt tre slike droner mot Israel hvorav den ene eksploderte i Binyamin området i det nordlige Israel. I følge Ynetnews skal luftsirene ikke ha blitt utløst av droneangrepet. I følge media skal Hizbollah ha truffet et militært mål og folk hørte bare en kraftig eksplosjon uten at flyalarmen ble utløst. «På nettet verserer det rykter om at Israels forsvarssjef, general Herzi Halevi er blant de som ble rammet av Hozbollah dronen. Disse ryktene er ikke bekreftet.

Kveldens Hizbollah suksess som har krevd det høyeste tallet på skadede siden 7 oktober-terroren viser at Hizbollah langt fra er slått ut på tross av omfattende bombing av Libanon. Hizbollah selv uten Hassan Nasrallah utgjør en livsfarlig og dødelig fiende for Israel og kveldens angrep viser at Israel ikke har noe annet valg enn å drive Hizbollah tilbake. Selv om Emmanuel Macron og et stadig mer Israel-fiendtlig Europa ønsker å stoppe tilførselen av våpen til Israel, har Netanyahu neppe noe annet valg enn å trosse Europa og gjøre alt som er nødvendig for å utslette trusselen fra Hizbollah. Det faktum at Hizbollah lykkes med å påføre Israel så stor skade viser at Israel ikke kan stole på eget rakettforsvar, men at de er tvunget til å ødelegge Hizbollahs angrepskapasitet fullstendig. I følge Agenda Free TV som sender live fra Libanon høres det voldsomme drønn og luftsirener i grenseområdene mellom Israel og Libanon. Videoen under fra X skal vise droneangrepet mot den israelske militærleiren.

16 tanker om “Hizbollah slår tilbake: Fire israelske soldater drept, rundt 63 skadd i drone-angrep mot Israel -israelsk toppgeneral blant de skadde?

  1. Desse Hizbollah-folka er det kun ein ting å gjera med.
    Utslett dei.
    Etter dette siste angrepet må ein berre seia. Stakkars Libanon.
    Tanakhs ord vil bli oppfyllt til fulle.
    Libanon vil verta ein ruinhaug slik og Damaskus skal verta det.
    https://www.youtube.com/watch?v=_C1PnHbsVNA&t=1691s
    Shocking Hezbollah Prophecy Reveals MAJOR Israel War Coming!

    «Så sier Herren Gud:
    Se, jeg kommer over deg, Sidon,
    og viser min herlighet midt i deg.
    De skal kjenne
    at jeg er Herren
    når jeg feller dom over byen
    og der viser at jeg er hellig.
    23 Jeg sender pest,
    blod skal flyte i gatene.
    Der skal de drepes,
    falle for sverd
    som rettes mot byen fra alle kanter.
    Da skal de kjenne
    at jeg er Herren.
     Til Israels hus
    skal det aldri mer komme
    torner som river
    og tistler som stikker,
    fra alle nabofolk som forakter dem.
    Da skal de kjenne
    at jeg er Herren Gud.»
    ——————————

    1
    2
    • Jeg er kritisk til at Israel har latt Hizbollah kunne bygge seg slik opp. Israel tapte Libanonkrigen i 2006, noe som førte til daværende statsminister Ehud Olmerts fall. Israel må fullføre denne gangen ellers vil problemene med Hizbollah melde seg igjen og en ny runde vil være påkrevd.

      5
      2
    • Hadde Hizbollah, Hamas, Iran, Syria og Houthiene vært smarte hadde de angrepet Israel med full styrke samtidig. Da hadde Israel blitt utslettet.

      10
    • Du verden for et geni «Fritt Palestina» er!! Jeg får si som Martin Schanche: nå var du smart, ja nå var du veldig smart! Du skulle vært premiert med århundrets kommentar her på søkelys! Nå fikk jeg plutselig troen på menneskeheten!
      Ja sier jeg, kjør på!! Ta med deg Barthen og reis ned til dine brødre i hamas/hizbollah og presenter ideen. Meld dere inn som frivillige krigere i et slikt angrep. Lykke til, vi vet sånn ca. hvordan det vil gå. Dere trenger bare enveisbillett, regjeringen vår tar regningen. Har du livsforsikring?
      Jeg lover ikke deg 74 jomfruer, men tittelen «århundrets kommentar» skal du få med deg videre. Det er jo noe det også 😅

      3
      2
    • De fleste av både «israelvennene» og «palestinavennene» her er ekstremistisk umenneskelige i sine ettertrykkelige ønsker om å drepe motparten. Ser dere ikke dette selv?

      En slik uforsonlig og unyansert virkelighetsoppfatning skyldes neppe bare mangel på kunnskap og egen erfaring. Menneskedyret er styrt av uregjerlige følelser. Kombinert med overtro blir det livsfarlig. Verden er nemlig ikke så enkel og todelt som deliriske svovelpredikanter og narsissistiske folkeforførere har rablet, og fortsatt rabler, om.

      Krigene nå virvler opp uendelige lidelser. Selv om det låter fullstendig usannsynlig, får vi håpe det om hundre år har kommet noe godt ut av vår tids dødelige galskap. At den verste overtroiske hatideologien er utryddet.

      😢😢😢

      2
      3
    • Det er det woke Europa i allianse med muslimene som er Israels fiende. Ikke Putin. Putin og Netanyahu er gode venner og samarbeider godt.

  2. Fritt Palestina.
    Du bør forstå at utgangen av striden mellom Israel og nabostatane som vil Israel vondt er nedskrive i profetiane.
    Du sa nettopp det som står i Salmane. Fritt oversatt.
    «La oss samla oss og fjerna desse jødane,slik at dei opphøyrer å vera ein nasjon»
    Utfallet vert grusomt for landa som er så dumme at dei trur dei skal greia det.

    2
    2
    • Verden vil samle seg å gå mot Israel for å utslette denne svulsten i Midtøsten. Vi har helt mistet tellingen når det gjelder jødiske krigsforbrytelser i Gaza, Syria og Libanon.
      Selv FN blir angrepet av Israel. Israel er en helt ute av kontroll.
      Selv ikke terroren mot Israel den 7 oktober rettferdiggjør det folkemord vi ser i Gaza og nå også i Libanon.
      Putin er jo en engel i forhold til disse onde sionistene.

    • Det er et «fredens budskap» du kommer med her alibaba. Foreløpig har din gud vist seg å være meget svak, en liten flekk på størrelse med Trøndelag er for vanskelig for allah. Du får rope høyere, kanskje han er tunghørt?
      Det er ikke vanskelig å se roten til problemet i Midtøsten med slike holdninger du presenterer her inne.
      Drepe drepe drepe, finn deg en hobby. Gjør noe fornuftig, kjøp en blomster til naboen, hjelp de fattige. Kanskje på tide verden forbyr islam? Det er nettopp det som er kreftsvulsten.

  3. Til Fritt Palestina:

    Din kommentar tyder på hjerneskade , mange av dem i din «båt»

    Skaperen av himmel og jord, allmektige Gud, svikter ikke sitt folk, sitt land

    5
    2
    • Westgut!

      Vel, det er ikke første gang det uttrykkes hatefull overtro på denne «alternative» bloggen. Husk dessuten at ekstreme uttalelser og motsvar også kan være trolling, tull og tidtrøyte…

      Uansett:
      – Hellig overbevisning rammer selv friske hjerner.
      – Vold avler vold.
      – Det er fortvilende tragikomisk når noen tror at selveste «Gud» er på deres side i kriger og konflikter. Her gjelder det begge parter. Det forsterker galskapen.

      😘😢😘

      7
      1
  4. Til Aril

    Du virker veldig oppegående i dine innslag, men også en tydelig ateist kommer fram. En motstander av Guds frelse i Kristus.
    Svært mange av oss regner med en allmektig Gud, som skapte menneskene i tidenes morgen, Jesus Messias, som døde for våre synder og Jødenene/israel vil aldri bli utryddet seg om det er målet til Hama/Hizbollah og mange arabere og jødehatere i Norge. Det er forutsagt at jødene skal hates av alle folkeslag- Lukas 21.17

    1
    3
    • Westgut!

      Jeg forstår selvsagt at du tror som du tror. Det gir tilhørighet, mening og motivasjon, trygghet og trøst.

      Men kan du ikke i ærlighetens navn innrømme at ulike troende, det være seg islamistiske martyrer, evangelikale krigshissere eller andre, kan være like sikre på at deres guddom gir dem rett til sine handlinger? Og at ingen har annet grunnlag for forestillingene enn sin ektefølte overbevisning. Hadde det vært sikre sannhetsbevis for de religiøse mytene om himmelsk magi, hadde (praktisk talt) alle trodd på det samme.

      Verden er uendelig komplisert og mange brutale konflikter synes å være nærmest umulig å løse. Å trekke profetier, dommedag og ønskene til en usynlig guddom inn i forhandlinger og planer, gjør nødvendigvis problemene vanskeligere. Antakelig. Hellig gudstro har i alle fall gitt opphav til både korstog og terrorangrep.

      På samme måte som overtro konstruerer ulogisk teologi for å bortforklare det ondes problem, kan overtro konstruere grunner for overgrep i den helliges navn. En fornuftig person vil innrømme at åndelige fantasier kan brukes for å rettferdiggjøre blodige religionskriger. En fornuftig person vil også forstå at dette ikke er godt for menneskene. Vi har nok å streve med som det er.

      Joda, det er selvsagt noen religiøse og ideologiske retninger som er mye mer aggressive og voldelige enn andre. Og alle religioner har gode sider og gode innslag. Selvfølgelig. Men når begge parter i Midtøsten-konflikten henviser til guddommelig rett, uten at noen av dem har belegg og beviser for meningene, ender det i smertefull tragedie.

      😘😘😘

      6
      1
    • …PS til Westgut om himmelske profetier, spådommer og løfter:

      Joda, religion dekker mange sosiale og eksistensielle behov. Jeg hørte nettopp enda en mulig årsak til religionenes fremvekst:

      Fremtiden er svært usikker. Slik har det alltid vært. Og denne usikkerheten, denne utryggheten, skaper ubehag.

      Så istedenfor ubehagelige tanker om verden gang og en uviss fremtid, har mennesket diktet opp trygge, religiøse fortellinger om hvordan det skal gå med alt, hvordan historien vil ende. Det stilner uroen hos mange.

      Ja, selv forestillingen om at en guddom skal ødelegge hele jorda i voldsomme lidelser (men redde sitt folk og de troende selvsagt) gir mer eksistensiell trøst enn usikkerheten for det totalt ukjente i den sanne virkeligheten.

      Er fint lite tankekorn å ta med inn i natten.

      God natt til alle!

      😘😘😘

      3
      1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *