Frankriket utestenger Israel -Emmanuel Macron viser sitt sanne ansikt igjen

Dette er andre gang president Emmanuel Macron aksjonerer mot Israels forsvarsselskaper på grunn av krigen, etter at den jødiske nasjonen også ble stengt ute fra en utstilling i juni. «Frankrikes president Emmanuel Macron har gjort det igjen. Tolv israelske forsvarsselskaper som skulle stille ut på den prestisjetunge forsvarsutstillingen Euronaval som blir holdt mellom 4. november og 7. november, er utestengt fra å møte, skriver den israelske forretningsavisen Globes.»

Dette er andre gang Macron aksjonerer mot Israels forsvarsselskaper etter at de ble holdt unna Eurosatorys forsvars- og sikkerhetsutstilling i juni. Avgjørelsen ble tatt tirsdag, og først rapportert av The Wall Street Journal. Det er andre gang på bare noen få måneder at israelske forsvarsfirmaer er utestengt fra å delta på en våpenmesse i Frankrike, skriver Politico.

Tilbake i juni forbød Paris dem å delta på Eurosatory – en av verdens største våpenmesser for landvåpensektoren. En domstol omgjorde senere avgjørelsen, men for sent til at de israelske firmaene faktisk kunne komme.

Israelske delegasjoner vil være i stand til å delta på arrangementet, men entreprenører kan ikke vise frem militærutstyret sitt ved stander, la personen til etter å ha blitt innvilget anonymitet for å diskutere en sak som ennå ikke er offentlig. Det skriver Politico.

Tyrkia er med
Euronaval, som har blitt arrangert de siste 50 årene, skal etter planen i år presentere 300 selskaper som skal stille ut fra 30 land.

Mens de forbyr Israel, tillater Frankrike Tyrkia å stille ut, sammen med selskaper fra USA, Tyskland, Brasil, Finland, Italia, Norge, Nederland, Storbritannia, Colombia, Danmark og Hellas.

I tillegg til å forby israelske selskaper fra Eurosatory og Euronaval, har Macron hatt harde ordvekslinger med statsminister Benjamin Netanyahu om israelske handlinger i både Gaza og Libanon.

Macron ba nylig om en våpenembargo mot Israel. Men et slikt skritt, bortsett fra diplomati-aspektet, har ingen reell betydning for Israels gjennomføring av krigen. I følge data fra Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) sto USA mellom 2019 og 2023 for 69 % av Israels forsvarsimport, Tyskland 30 % og Italia 0,9 %. Frankrike og resten av verden sto til sammen for 0,1 % av Israels forsvarsimport.

Fra Norge i Dag

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *