Zelensky: Mellom 10 000 og 12 000 nord-koreanske soldater kjemper for russerne i Ukraina

Nord-Korea leverer ikke bare våpen til Putins krigsmaskin. men også soldater. I følge Zelensky kjemper det nå tusenvis av nord-koreanske soldater langs frontene i Ukraina samtidig som titusener av nord-koreanske arbeidere er hentet til Russland for å ta over jobbene til russiske soldater. Det sør-koreanske nyhetsbyrået Yonhan som siterer sør-koreansk etterretning oppgir tallet på nord-koreanske soldater som er sendt til Russland til 12000 og dette inkluderer spesialstyrker med utvidet trening.

De nordkoreanske soldatene trener nå i den østlige del av Russland og vil bli satt inn i Kursk regionen i Russland. Det er foreløpig ikke bekreftet at nord-koreanske soldater allerede kjemper mot ukrainske styrker, men at de nå trenes inne i Russland med tanke på å bli sendt til frontene i Ukraina.

Nord-Koreanske soldater i kamp mot ukrainske soldater vil være en opptrapping av konflikten og et nytt bevis på krigens internasjonale karakter. Som kjent har vestlige styrker operert på ukrainsk side i krigen i flere år og når Nord-Korea nå sender styrker er det nok et dårlig tegn. Det som Ukraina trenger er fred og ikke flere soldater og våpen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *