Søkelys

                                                      


  Tilbake
   

 

Nedtelling til storkrig i Midt-Østen

 Israel ringer opp reservestyrker mens Syria flytter tropper til skjermede områder

Det israelske sikkerhetskabinettet var onsdag samlet til hastemøte i forkant av et eventuellt amerikansk angrep på Syria og under dagens sesjon ble det beordret mobilisering av en rekke reservestyrker som skal styrke forsvaret i forkant av eventuelle syriske represalier mot Israel. I det nordlige Israel har man styrker rakettforsvaret for avskjære eventuelle rakettangrep fra Libanon og Hizbollah. I følge israelske etterretningskilder vil et angrep på Syria komme i løpet av 2-3 dager. I følge Debka vil et angrep trolig bli innledet fredag eller lørdag og i forkant av dette har Syria nå begynt forflytningen av sine styrker til området man anser som mer skjermet. I mellomtiden jobber det vestlige propaganda apparatet på høygir for å rettferdiggjøre det kommende angrepet på Syria. "Assad regimet har "krysset sin røde strek" og må betale prisen for det," er gjennomgangstonen i vestlig media.

På randen av krig

Det pågår nå en massiv styrkeoppbygging i forkant av det angrepet som mest sannsynlig vil måtte komme i løpet av få dager. Amerikanske krigsskip har tatt oppstilling i det østlige Middelhavet rede til å angripe syriske mål med tomahawk krysserraketter og på Kypros utplasseres det nå store mengder britiske og franske fly som skal ta del i militæroperasjonen mot Syria.

Mobiliserer bakkestyrker langs grensen til Syria

Parallelt med oppbyggingen av marine og flystyrker i og omkring det østlige Middelhavet kan det iranske PressTV melde at amerikanske styrker støttet av jagerfly og panservogner nå mobiliseres langs grensen mellom Jordan og Syria. Irans leder, ayatollah Seyyed Ali Khamenei uttalte onsdag at et angrep vil være en katastrofe for regionen og han benyttet anledningen til å advare USA om at angrep mot Syria vil ytterligere tenne hatets flamme i en region preget av krise og hat og blodutgytelse. Samtidig som aktørene klargjør seg for krig melder det saudi-arabisk Al-Adh på nett at også Saudi-Arabia har økt den militære beredskapen. Det saudi-arabiske forsvaret har beordret sine styrker om å være i økt beredskap.

Vil gi fienden en overraskelse som i 1973

"De som angriper oss vil få en overraskelse tilsvarende det Israel fikk under Yom Kippur krigen i 1973," sier den syriske statsministeren Wael al-Halqi onsdag. "Syria vil bli en kirkegård for inntrengerne og vi vil overraske fienden på samme måte som vi overrasket israelerne i 1973 da de totalt uforberedt fikk seg en militær overraskelse. "Det påståtte kjemiske angrepet er falsk flagg operasjon utført av de krefter som ønsker å ødelegge Syria," sa den syriske statsministeren som hevder at det er opprørerne som står bak bruken av kjemiske våpen.

 

 

 

 

 

Sist oppdatert 28.08.13