Søkelys

                                                      


  Tilbake
   

 

Nok en kristen gatepredikant arrestert for å preke Guds Ord offentlig

Guds ord skal fjernes fra gatene

Tony Miano: Min arrestasjon i London er bare en liten forsmak på hva vi har i vente i Europa, Canada og USA

Det blir nå stadig mer problematisk å drive "streetpreaching" i en rekke vestlige land. Stadig flere og flere kristne opplever nå det man trodde var utenkelig for få år siden. Nemmelig å bli pågrepet og kastet i arresten for å ta bibelens misjonsbefaling på ramme alvor, også i den "kristne" del av verden. Bare uker etter at den velkjente gateforkynneren og tidligere politimannen Tony Miano ble arrestert i London, ble den amerikanske gateforkynneren Don pågrepet og kastet i arresten i storbyen San Francisco som er USAs svar på bibelens Sodoma. Søkelys har vært i kontakt med Tony Miano og spurt om hvordan utviklingen vil bli fremover.

Pågrepet i San Francisco

Såkalt gateforkynnelse har etterhvert blitt temmelig utbredt i en rekke vestlige storbyer. Anført av personligheter som Kirk Cameron, Tony Miano og Ray Comfort som har markedsført "streetpreaching" gjennom programserien "The Way Of The Master" som sendes på en rekke kristne tv kanaler har stadig flere mennesker tydd til gatene og "open air preaching" for å nå ikketroende i den sekulære vestlige verden. Søkelys har tidligere fortalt historien om unge David Sestner som flyttet til Australia for å ta del i gateforkynnelsen som skjer i regi av AusDiciple. Unge David som i dag bor i den australske byen Adelaine fikk sin ilddåp som gateforkynner i den australske byen Geelong hvor en tenåring "døper" ham til tjeneste med å hellle en flaske brus over hans hode. Opptrinnet fra Geelong kan du se her. Streetpreacher Don som virker i den amerikanske storbyen San Francisco ble imidlertid ikke møtt med cola men med håndhjern av en politimann som i diktatorisk ånd overprøver både tros og ytringsfriheten.

Arrestasjoner og fengsling av kristne gatepredikanter er et tegn på at samfunnet ønsker å presse Jesus bort fra gater og det offentlige rom.

Spår vanskeligere kår for kristen forkynnelse

Streetpreacher Tony Miano som skal besøke Norge og Rogaland i januar 2014 er ikke i tvil om at situasjonen for levende kristne vil bli vanskeligere i årene som kommer. "Jeg tror at arrestasjonen av meg i Wimbledon tidligere i juli bare er et lite forvarsel om hva som kommer til å skje i fremtiden. Både USA, Canada og Vest Europa kommer til å følge i fotsporene til Storbritannia. Det er bare et tidsspørsmål før det som skjedde med meg også vil skje over hele verden ettersom den Guds-hatende, Kristus-foraktende og Bibel-ignorerende verden løper hodestups inn under Guds vrede og dom," sier Tony Miano til Søkelys. "Den rette responsen fra kristne til dette er å ta til gatene, ikke for å stå opp for våre egne individuelle og jordiske rettigheter, men for å oppfylle de to store befalingene, uansett personlig kostnad," sier Miano og fortsetter: "Det er viktig for friluftsforkynnere å preke offentlig mot synd, fordi det var dette friluftsforkynnerne i Bibelen gjorde," sier Tony og viser til at både de gammel testamentlige profeter, Jesus, døperen Johannes og apostlene forkynte offentlig mot synden.

Må være villig til å støte folk

Kristne i vår tid er livende redde for å støte mennesker med det kristne budskapet og vil helst bare forkynne sukkersøte budskap som verken skaper reaksjoner eller frembringer overbevisning om synd. Tony Miano's effektive filosofi "er å forkynne sannheten sterkere, høyere og oftere enn de predikantene som sukrer sine budskap med løgn," forklarer Miano og fortsetter: "Folket fikk Jesus drept fordi de fant hans budskap støtende, og den eneste måten kristne kan preke til folk på gata om uten å støte dem er å unnlate å dele evangeliet med dem," sier Miano og legger til at det finnes nok av mennesker og menigheter rundt omkring i verden som ikke ønsker å støte mennesker med de ubehagelige sannheter, personer som Rick Warren, Bill Johnson, Joel Osteen, Bethel Church, Jesus Culture og en rekke andre innenfor den karismatiske leiren. Det er også derfor de er populære og deres forsamlinger kjempestore siden de klør deres tilhørerer og etterfølgere i øret.

Elsker seg selv høyere enn Gud

"Grunnen til at mange troende er redde for å forkynne et støtende evangelium er at de elsker seg selv høyere enn de som er fortapt. - De elsker seg selv høyere enn de elsker Jesus eller det budskapet som de hevder har frelst dem. Til mine kristne brødre i Norge som ønsker å tjene Herren ved å forkynne evangeliet på gata er min oppfordring dette: Stå på, fortsett, aldri gi opp, hold blikket festet på Jesus Kristus og på herligheten av hans kors. Jeg elsker mine kristne brødre i Norge og jeg lengter etter å komme tilbake til Norge igjen for å stå sammen med dere for å kjempe den gode strid," sier den amerikanske gateforkynneren og eks politimannen som skal besøke Norge sammen med blant annet Paul Washer i januar 2014.

Likesom i Lots dager

Det hviler et dypt åndelig mørke over hele den vestlige kultur og kraftige antikristelige krefter er i ferd med å utgjøre en reell trussel for dem som våger å forkynne sannheten om synd, rettferdighet og dom slik Bibelen forteller det. Mens titusener av kirker, religiøse organisasjoner og predikanter har valgt det vi må kalle minste motstands vei og gått på kompromiss med Guds Ord finnes det dog ennå titusener som ikke har latt seg kue av den antikristelige ånd som feier over verden. Disse er i dag en forhatt og mistrodd gruppe, utskudd blant de populære og blir nærmest møtt med hån og forakt av massene av troende som har valgt kompromiss og å tilpasse sitt budskap slik at de kan tekkes verden. Guds folk som i Bibelen ofte blir omtalt som "en liten trofast rest" bør forberede seg på vanskelige tider. Bibelen som er Guds uforfalskede og sanne ord forteller med all tydelighet at "alle som vil leve gudfryktig i Kristus Jesus, skal bli forfulgt," - og gudfryktighet betyr at man lever i lydighet mot Guds bud og befalinger. I en tid hvor samfunn, media og politikere pusher fram de homofiles agenda i alle sammenhenger og samtidig forsøker å undertrykke og tie i hjel alle dem som ikke appluderer utviklingen, - vil det ikke bli lett å være tro mot sannheten, - med mindre man tilhører IMI kirken Stavanger eller andre tilsvarende forsamlinger som har forlatt den sunne lære. Er du tro mot Guds Ord får du bråk. Er du lunken, pragmatisk og tilpasser sannheten vil du kunne slappe av, men risikere å narre deg selv. "På samme vis - likesom det gikk i Lots dager: de åt og drakk, de kjøpte og solgte, de plantet og bygget;  men den dag da Lot gikk ut av Sodoma, da lot Gud ild og svovel regne fra himmelen og ødela dem alle sammen -  således skal det også gå på den dag da Menneskesønnen åpenbares." Luk 17,28-30

 

Tekst: Kjell Andersen 23.07.13

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sist oppdatert 20.01.13