Nathan Phillips som har fått massiv oppmerksomhet i det amerikanske nyhetsbildet de siste dagene etter en påstått «konfrontasjon» med en smilende amerikansk tenåring og abort-motstander er nå i ferd med å bli et symbol på fake news og det voksende hatet i Amerika. Phillips, en godt voksen mann og påstått «Vietnam veteran» forsøkte i helgen å provosere frem et voldelig sammenstøt mellom en gruppe studenter fra en katolsk skole og en flokk rasistiske fargede fra den omstridte hat-sekten «Black Israelites» som er en religiøs hat-gruppe som kjennetegnes av forskrudde religiøse tolkninger av Bibelen og åpenbar rasisme mot alle hvite. En rekke «Fake News media», deriblant CNN og MSN publiserte i helgen en story som hevdet at Nathan Phillips, en eldre indianer ble trakassert og hånet av en gruppe hvite katolske studenter i Washington D.C i helgen. En av studentene, Nick Sandmann som ikke gjorde noe annet enn å smile, ble regelrett hengt ut av koppelet av «Fake News media» som trakasserer og rasist. Også de norske «Fake news media» som NRK, TV2, VG og Aftenposten valgte alle ukritisk å publisere den falske nyheten uten å sjekke fakta først
Det var nettstedet Resett som først kunne fortelle at media som VG og Aftenposten var raske med å publisere de falske nyhetene som opprinnelig ble publisert av en nå avstengt Twitter konto. En rekke amerikanske medier, deriblant CNN som USAs president Donald Trump stemplet som «fake news» -var blant de medier som la all journalistisk integritet til side -for så å ukritisk formidle det som i ettertid viste seg å gi et fullstendig feil bilde av det som skulle ha skjedd. «You can’t believe the news media anymore. In Europe and the United States, true journalism is dead. Everything is now about coughing up stories without examining all the facts of the case. CNN and mainstream media should be ashamed of hanging out a teenager like that. Nick really did nothing but smile in spite of the fact that this older man was hammering on his drum. Mr Phillips obviously tried to provoke a violent situation. Nick handled this well through his smile and demonstrated to us all who were peaceful and who was a real man,» skriver en av dem som har kommentert saken.
Løy om nær sagt alt
Nathan Phillips, en kjent aktivist og skuespiller som blant annet løy om at han var en Vietnam veteran viste meget godt hva han gjorde da han banet seg vei inn blant studentene som stod å ventet på å bli hentet av en buss. De unge hadde deltatt i en stor anti-abort markering som fant sted i Washington DC tidligere på dagen. På tross av at omkring 100 000 mennesker var samlet for å demonstrere mot abort, valgte Fake News media å ikke omtale abortmarsjen men fokuserte i stedet på en hendelse fremprovosert av Nathan Phillips og medlemmene av den omstridte hat-sekten «Black Israelite».
«