Tø 
 Søkelys

                                                        


  Tilbake
  Hjelp jødene hjem

82 åring avfeid av omstridt sekt

Smiths venner ikke bra nok for hat sekten

Westboro Baptist kirke (WBC) vekker oppsikt også i Norge. Sekten som er mest kjent for å lovprise Gud for katastrofer og menneskelige tragedier har nå puttet Norge på listen over de nasjonene som Gud hater.

Westboro Baptist Church (WBC) har også "tilhengere" i Norge. Nylig tok en 82 år gammel norsk troende fra Smiths Venner kontakt med den omstridte amerikanske sekten. Søkelys har sett korespondansen mellom sekten og den 82 år gamle Oslomannen:

 "Hei. Bor i Norge (Oslo) og så en video om deres menighet. Underfullt å se hvordan dere tar Guds ord på alvor. Den menighet jeg går i har et lignende budskap, dog uten plakater. Kanskje dere vil se/lese om vår menighet? Bare skriv www.brunstad.org og klikk på det norske flagget, så kan dere lese om oss på deres eget språk. Beste ønsker fra EPPO (82 år)

Sektens svar

Hei EPPO. Sjekk ut www.godhatestheworld.com og klikk på Norge. Fortell alle du kjenner om det , også! Deretter adlyder din Gud og slutte lyve om å være en kristen! - Dere har skitne homser , abort , skilsmisse, et falsk religiøst system ("Gud elsker alle " som er en løgn lære  ) og knyttet til staten , og ledere som fører deg ned stien til helvete! Yikes !
Takk for skriving . Få din sak i orden med Herren før du dør og gå til helvete , du dårlige gammel mann!

EPPOs reaksjon

Takk for den hyggelige svar. Men hvordan kan dere dømme meg uten å kjenne meg? Les Matteus 7:1,2 . Jeg takker Gud for folk som dere som forteller folk til å omvende seg fra sine synder . Gud hater synd , all slags synd . Hele verden ligger under det onde. 1 Joh .5:19 . Ikke bare USA og Norge . Kan være den nettsiden jeg nevnte ikke skriftlig nevner noe om å elske din neste (med hat budskap) , men vi gjør i praksis dette, og ikke bare naboen også våre fiender som Jesus lærte . Jesus har seiret over Satan og Sinn og alle som er i Ham kan bli overvinnere også. Det er alle som har korsfestet sitt kjøtt med alle syndige lyster . Fortell meg , hvor mange har dere vunnet med deres handlinger ?
Med vennlig hilsen EPPO

EPPO - en førsteklasses tosk på vei til helvete

Hei EPPO. Det eneste vi kan dømme deg ved er hva du sier i din e - post , og din såkalte kirkes nettsted. Hva vi vet er at du er en 82 år gammel mann som har gått i en falsk kirke , et åndelig horehus egentlig, der du har betalt noen for å lyve for deg hele livet . Vet du at du har levd på denne jord like lenge som vår pastor Fred Phelps , men du har ingen anelse hva Herren din Gud krever av deg? Det gjør deg til en førsteklasses tosk ! Du har betalt menn til å fortelle deg at Gud elsker alle, at Gud er en løgner , og du har egentlig ikke å adlydt Gud slik at du kommer til Himmelen når du dør.  (WBC dyrker en ekstrem utgave av predestinasjonslæren og hevder endog at Gud hater de aller fleste mennesker han har skapt og forutbestemt dem til evig fortapelse) - et sted sekten åpenbart mener 82 åringen er på vei: "Vend om for himmelriket skyld , ellers vil Gud kutte deg av og du vil bli med din døde , landsmenn , kort tid nå! Gud hater Norge!" - WBC


Søkelys mener

Et religiøst mørke

Westboro baptist kirke (heretter WBC) kan på ingen måte sies å være en kristen kirke eller menighet. Deres forkrøpla hat budskap forteller rett og slett ikke sannheten om Gud, og påstanden om at Gud hater oss er både grotesk og blasfemisk. I motsetning til Westboro baptistenes kyniske og destruktive hat evangelium lærer Bibelen at Gud er kjærlighet! En kjærlighet som inkluderer alle mennesker. Johannes 3,16 eller den lille Bibel fastslår nettopp dette.. "for så har Gud elsket verden, at Han gav sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på Hans navn, ikke skal fortapes men ha evig liv.

Budskapet om Guds grenseløse kjærlighet til en fallen menneskehet har trange kår hos dem som forkynner hat og mørke.  For pastor Phelps og hans tilhengere i WBC er Gud så avgjort ingen omsorgsfull Fader men mer en uberegnelig tyrann som preges av hat og mørke. Mens evangeliet forkynner at Gud er kjærlighet, er budskapet fra Westboro totalt annerledes. Som Jesus elskende kristne har vi erfart at kjærlighet er en sentral del av Guds vesen. Kjærlighet er ikke bare noe Gud har, men rett og slett noe Gud er! Den form for religiøsitet vi møter hos Westboro baptistene kan neppe defineres som bibelsk kristendom.


 

|
Sist oppdatert: 28.01.09