KrF politiker Erik Lunde som er gruppeleder i Oslo bystyre la 24 oktober ut et innlegg på Facebook der han uttrykte seg kritisk til virksomheten til den omstridte helbrederen og predikanten Svein Magne Pedersen. I sitt innlegg lagt ut etter at nyheten om at Pedersen hadde helbredet glasset på en knust mobiltelefon, skrev Erik Lunde dette: «Svein Magne Pedersens tullball er en hån mot alle som i fortvilelse stiller seg spørsmålet «Hvor er Gud?». Og hvem vil tro på en gud som griper inn for å fikse mobiltelefonen til en velstående nordmann, men sitter stille i båten når 18 000 barn dør av sult og sykdommer hver eneste dag?,» Lundes utsagn må ha falt den omstridte healeren tungt for brystet, for noen dager senere truet han Lunde med politianmeldelse. I kveld kan avisen Dagen fortelle at de to har skværet opp, Pedersen har avlyst truslene om rettssak mot KrF-politiker Erik Lunde, etter at sistnevnte trakk beskyldninger om bedrageri.
«Jeg har i kveld mottatt en ubehagelig melding fra predikant Svein-Magne Pedersen, som er svært misfornøyd med min kritikk av hans virksomhet. I et Facebook-innlegg 24. oktober uttrykte jeg meg kritisk til hans teologi og til måten han kobler økonomisk aktivitet og bønn for syke mennesker på. Han har i kveld gitt meg 2 dagers frist til å komme med en offentlig beklagelse. Ellers vil han kontakte advokat, politianmelde meg og sverte meg i bladet Legedom,» Jeg kan ikke la meg true på denne måten. Jeg er fortsatt uenig med Pedersen, og jeg står inne for kritikken av måten virksomheten hans drives på. Det er hevet over tvil at Pedersen drar inn store beløp fra mennesker som ønsker å bli kvitt det vonde. Siden 2003 har virksomheten omsatt for 190 millioner kroner. Inntektene kommer blant annet fra «forbønnstelefoner» der prisen er 14 kroner i minuttet og fra betaling på møtene. Jeg mener denne praksisen er kritikkverdig. Det sender et signal om at nåde og frelse kan kjøpes og selges. Det er uansvarlig. Forbønn skal folk få helt gratis.
Kanskje var det for sterkt å bruke ordet «bedrager» om Svein-Magne Pedersen. Det var ikke et ord som var ment å dekke alle sider ved hans person. Jeg respekterer også at mennesker sier at de har opplevd positive ting i møte med predikanten.
Når jeg tok i bruk sterke ord, er det fordi jeg mener det er uredelig og grunnleggende ukristelig å berike seg på menneskers ønske om forbønn og helbredelse. En kirke som begynner å regne tellerskritt og sette opp bankterminaler i møte med mennesker som er syke, ulykkelige og ensomme, er etter min mening ikke lenger en kirke,» skrev Lunde torsdag på Facebook.
Demper ned situasjonen
Det var avisen Dagen som først kunne fortelle historien om hvordan Erik Lunde opplevde Svein Magne Pedersens trusler etter at Lunde hadde fremsatt en kritikk på Facebook i forbindelse med oppslaget om at Pedersen skal ha helbredet en mobiltelefon. I ettertid har Svein Magne Pedersen tatt kontakt med Lunde og situasjonen ser dermed ut til å være roet ned betraktelig. Erik Lunde kunne i dag skrive følgende: «Svein-Magne Pedersen har i dag tatt kontakt meg og sier at han setter pris nyanseringen jeg kom med i statusen som ble lagt ut i går. Han sier at han ikke vil gå videre med saken. Det setter jeg pris på. Så skal jeg også bidra til at debatten kan være fair og handle om det den dreier seg om, reell og saklig uenighet om teologi og praksis.»
Jeg synes at man burde gjeinnføre edruelighet og besinnelse blandt mirakel-predikanter. Da slipper man at vår kristne tro henges ut til spott og spe for almenheten.
Både Herr og Fru Pedersen tar ut ca 1.3 mill i lønn, penger gitt av godfjotter. Så kritikken er i aller høyeste grad berettiget.
Det har du veldigrett i Ansgar.
Her stod Pedersen frem etter å ha helbredet en mobiltelefon. Man må nesten regne med kritikk og påstander om at man er en bedrager når man skryter av slikt.
Han er jo en bedrager. Lopper eldre og syke for millioner av kroner. En skikkelig drittsekk.