Tø 
 Søkelys

                                                          


  Tilbake
   

Bønn i Isa`s navn?

Rick Warrens bønn i Isa`s navn har skapt sterke reaksjoner blant mange bibeltro forkynnere og teologer. En av dem som tidligere har reagert sterkt på Warrens utvannede og kompromissfulle evangelium er forfatter og kultekspert Dave Hunt.

Pastor Rick Warrens forbønnshandling under innsettelsesseremonien til Obama har skapt debatt og bestyrtelse blant mange kristne. Årsaken til kontroversene omkring Rick Warrens "forbønnshandling" er ikke bønnens innhold, men det faktum at bønnen ble utført i navnet til Yeshua, Jesus og Isa. Isa er som kjent koranens betegnelse på profeten Jesus. I følge muslimsk tro er Jesus "bare en profet", og der et med undring man må konstantere at Rick Warren påkaller muslimenes "Isa figur" som frelser og redningsmann.

Ingen genuin kristen bønn

 "Det vi egentlig hørte komme ut av Warrens munn under bønnens avslutningssekvens var ikke en genuin kristen bønn, men mer en universalreligiøs frase med en trosproklamasjon som grenser til religionsblanding. "En bønn i Isa`s navn er ingen bibelsk bønn og står i skarp kontrast til alt det Jesus lærte oss om bønn. Ekte kristen bønn er rettet til Gud Fader i Jesu Kristi navn og når Rick Warren blander inn muslimske termer og språkbruk fra koranen står han ikke lenger på Bibelens grunn. Her kan du høre en lekmanns vurdering av Rick Warrens bønneseanse.  Også tidligere har pastor Warren utrykt seg i konflikt med Bibelen og mye av hans forkynnelse blir ansett som heresi eller vranglære av bibeltroende kristne.

Dave Hunt ut mot Warren

 En av dem som tidligere har gått hardt ut mot pastor Warren er den kjente kulteksperten og forfatteren Dave Hunt. Dave Hunt som er en av verdens ledende eksperter på nye religiøse strømninger i den vestlige verden. Dave Hunt har skrevet en rekke bøker som har blitt lest av et stort publikum over hele verden. Blant Dave Hunt`s bøker finner vi blant annet The Cult Explosion, The God Makers, The New Spirituality, The Seduction of Christianity, Global Peace and the Rise of Antichrist, Occult Invasion, A Cup of Trembling, In Defense of the Faith, An Urgent Call to a Serious Faith, What Love Is This?, Countdown to the Second Coming, Seeking and Finding God, Honest Doubts, Judgment Day! Islam, Israel, and the Nations, and his latest book Yoga and the Body of Christ.

Tekst Kjell Andersen

 

 

 

 

 

 

 

|
Sist oppdatert: 28.01.09