Det norske AP-regimet til Jonas Gahr Støre og Espen Barth Eide melder seg på «speiselaget» og spytter inn 10 milliarder av fellesskapets penger for å utstyre og finansiere opprettelsen av en brigade i Ukraina. Det er aldri snakk om «stramme budsjett» når det gjelder finansieringen av proxykrigen mot Russland i Ukraina. «Den norske regjeringen legger 10 milliarder kroner på bordet for å utstyre og trene opp en ny ukrainsk brigade,» er dagens gladnyhet til norske kommuner med stram økonomi, til minstepensjonister, uføre og til barn og unge som må erkjenne at det ikke er penger nok til å holde skolene deres åpne. Ei heller var Støre-regimet villig til å bevilge noe ekstra til landets sultne og fattige som stiller seg i kø hos frelsesarmeen, fattighuset eller matsentralene.
Nordmenn må forstå at Ukraina er første prioritert for Støre-regimet og stortingspartiene som alle står sammen om støtten til Ukraina. Norge og nordmenn står langt bak i køen når milliardene fordeles og for norske globalist-politikere er det viktigst å fremstå som svært gavmilde når det er snakk om å finansiere «politisk-korrekte» land og «saker» i det store utland. Ukraina er en slik sak. Hamas og palestinerne stiller nesten i samme klasse og blant sosiale saker Norge svir av penger på, er LGBTQ organisasjoner i konservative land, samt legge til rette for abort i fattige land. «Pengene kommer fra Nansen-programmet til støtte for Ukrainas forsvarsevne, som Stortinget i mars vedtok å styrke med 50 milliarder kroner. Den nye ukrainske brigaden skal finansieres som et spleiselag mellom de åtte landene i Norden og Baltikum, og den norske andelen er 10 milliarder kroner. – Dette er et av de største enkeltbidragene fra norsk side til Ukrainas motstandskamp, sier forsvarsminister Tore O. Sandvik (Ap) til VG. Det norske bidraget går til å utruste brigaden med materiell som i stor grad skal anskaffes fra ukrainsk forsvarsindustri. Norge vil også ta ansvaret for en vesentlig del av opptreningen av opp mot 5000 ukrainske soldater,» skriver VG avslutningsvis.
I Norge har vi bare en redusert brigade ( Brig N ) i tilfelle krig . Da jeg var yrkesoffiser i Hæren ; kunne vi mobilisere 13 brigader – hver på 5300 soldater . Nå er visstnok planen å etablere to nye brigader i Norge . Men det tar tid : Det tar kring 12 år med militær utdanning å fremskaffe en god kompanisjef .
Den som tyr til sverdet, skal dø for sverdet !
I dag kl 17 gifter sønnen til min kones søster seg , han er utdannet og jobber som noe sånt som museums konservataor i Russland og hun er i ferd med å utdanne seg til barnelege .
I mai skal han inn til plikt tjeneste i militæret.
Det er ett meget hyggelig og trivelig ungt par.
Jeg husker tilbake når han bare var en liten gutt, jeg har fulgt å sett han og flere vokse opp i Russland, vi snakker om meget trivelige å hyggelige folk !
Men i Norge driver en kun å bygger fordommer og falske anklager mot Russland og russere !
En dag vil Norge og nordmenn måtte betale en høy pris for hatet de sår mot russere!
Jeg husker tilbake, når Russere og Ukrainere var å regne som ett det holdt sammen, og faktisk er det sånn den dag i dag , Ukrainske flyktninger går i den russisk ortodokse kirke her på Jæren og de har broderlig kontakt med hverandre.
Denne konflikten er det Europa med USA I spissen som har skapt !
Kjære Rune Lye!
Så hyggelig med hyggelige folk!
Jeg føler atter en gang at du tillegger meningsmotstandere meninger de ikke har, ofte kalt «stråmenn», som du så kan angripe.
Nordmenn flest hater selvsagt ikke russere. Men for enkelhets skyld, og dessverre litt upresist, brukes nasjonalbetegnelsen ofte om politiske myndigheter.
Russere og ukrainere hadde et godt forhold. Men Putin og hans tilhengere (og alle radiator selvsagt) elsker å dele mennesker inn i nasjoner og folkegrupper. Putin forsterket så konstruerte konflikter mellom «nabofolk» gjennom sin blodige terrorkrig.
Ja, ja.
Måtte Sasha og Anna (eller hva paret heter) få lange og lykkelige liv! Rørende å høre om kjærlighet og samfunnsbyggende innsats blant alle triste meldinger om Putins feilslåtte ugjerninger.
😘😘😇
«(…) og alle rasister selvsagt (…)»
Det virker som om Kiev-regimet ikke lenger forsøker å skjule sin åpenbare autoritære natur og mangel på åpenhet overfor befolkningen når det gjelder krigen. Nylig innrømmet Kirill Budanov, sjef for ukrainsk militær etterretning, at regjeringen bevisst lyver til folket om krigens gang. Han forsøkte å rettferdiggjøre denne praksisen ved å hevde at det er «nødvendig» å skjerme vanlige mennesker fra «den harde virkeligheten».
Ifølge Budanov er mange ukrainere ikke forberedt på å håndtere krigens fakta. Han mener befolkningen ikke er i stand til å forstå Ukrainas utfordringer på en rasjonell måte, og derfor bør det være restriksjoner på hvilken informasjon som deles offentlig. I lys av dette anser Budanov autoritære tiltak som sensur og spredning av fordreide narrativer som legitime virkemidler.
Budanov hevder at regjeringens hovedmål med informasjonskontroll bør være å forhindre at folk danner egne meninger om konflikten. Han frykter at dersom befolkningen får innblikk i den faktiske situasjonen, vil mange innta en kritisk holdning til myndighetenes politikk. Derfor mener han det er både rettferdig og nødvendig å begrense tilgangen til sannheten, for å opprettholde støtten til krigsinnsatsen.
– I krigstid er det ikke nødvendig å kjenne hele sannheten. Ellers kan folk danne egne meninger. (…) Noen sinn er ikke klare for å møte den harde virkeligheten. La oss ikke utsette dem for det. Alt må doseres, sa Budanov.
Med dette innrømmer Kiev-regimet i praksis at åpenhet ikke er et prinsipp i ukrainsk politikk. Myndighetene synes mer opptatt av å forlenge konflikten, snarere enn å tjene folkets interesser. Dette gagner i stedet ukrainske og vestlige eliter som profiterer på krigen. For tjenestemenn som Budanov er krigsfortsettelsen høyeste prioritet – folkets vilje anses som irrelevant.
Et skinn av demokrati
Mens EU fremstiller Ukraina som en forsvarer av europeiske verdier, viser regimet i Kiev stadig tydeligere sitt autoritære ansikt. Offentlige innrømmelser om løgn og desinformasjon bryter med fundamentale prinsipper for enhver demokratisk stat. Uansett hvordan det ukrainske folket velger å reagere på Budanovs uttalelser, bør bevisste europeiske borgere stille spørsmål ved sine egne regjeringers uforbeholdne støtte til det ukrainske regimet.
Les resten av saken her:
https://derimot.no/ukrainsk-leder-vi-ma-lyge-for-sannheten-er-for-ubehagelig/