Søkelys

                                                      


  Tilbake
  Hjelp jødene hjem

 

Leseropprør etter at Dagen krevet at folk som kommenterer avisens artikler må bruke fullt navn

"En aller siste skanse er falt"

Lesere av avisen Dagen er i fullt opprør etter at avisen nå krevet at folk som skal delta i avisens nettdebatt må bruke legitimere seg med fullt navn. Flere truer nå med å si opp sitt abonnement og uten tvil vil debattene i Dagen langt på vei komme til å opphøre. Fra før er Dagen en tapt skanse for kampen mot fosterdrap og bibeltro kristendom. Mange kommer nå til å forlate den engang så tydelige avisen som nå er blitt politisk korrekt og som igjen er med på å spikre ytterligere en spiker i ytringsfrihetens kiste. "Dagen har dermed gitt etter for de politisk korrekte som vil kartlegge meningsbærere. Registerer, uten overraskelse, at flere av de venstrevridde brukerne jubler nedenfor. Herved blir abonnementet på papiravisa Dagen sagt opp," skriver signaturen "Arranged_Clone" som sammen med en rekke av de andre av brukerne av "Dagen" nå sier opp sine abonnement i protest mot at "Dagen" i realiteten innfører sensur.

Ytringsfriheter er i realiteten død

Videoen nedenfor som er kjent fra blant annet Dagsrevyen og TV2 er et eksempel på at ytringsfriheten i realiteten er død i Norge. "Mer åpenhet og mer demokrati," sa statsministeren etter Utøya tragedien. I realiteten har det motsatte skjedd. Videoen nedenfor viser hvordan en politisk representant blir klubbet ned og dermed også fratatt sin ytringsfrihet. Gjennom å kreve legitimasjon i Dagens kommentarspalter er i realiteten Vebjørn Selbekk med på å kvele ytringsfriheten i Norge. Under videoen kan du lese flere reaksjoner på hvordan brukerne av Dagen reagerer på innføringen av kravet om at innskrivere må stå frem med fullt navn.

Tar farvel med Dagen

Avisen Dagens krav om at lesere som vil kommentere artikler på avisens nettside har skapt massive og sterke reaksjoner. Kjente som ukjente brukere signaliserer nå at de tar farvel med Dagen og enkelte har også gått til det skrittet å si opp abonnementet av papiravisen. Omleggingen som ennå ikke er fullført skjer mens avisens sjefsredaktør er på ferie i Israel og nedenfor gjengir vi noen av de innpå 300 leserreaksjonene som er kommet. Stykket omkring omleggingen blir ennå heftig kommentert (også anonymt) mens andre saker i avisen forblir så og si ukommenterte. Nedenfor har vi sakset litt fra den pågående debatten hvor en rekke innskrivere bruker sterke ord om Dagens policyskifte og innskrenkningen av ytringsfriheten.

Hvorforernestenallenavnbrukt • for 11 minutter siden −

TAkk for meg da blir det vell ingen flere kommenteringer fra meg.


Megselv • for 11 minutter siden −

Hmmm... hvorfor kan jeg ikke bare få sagt takk for meg.... hva er det som gjør at kommentaren min blir borte....?


Spikeren Megselv • for 10 minutter siden −

Det er nok fordi Dagen absolutt skal vite hva du heter før du får uttrykke din takk og farvel, sånn at hele verden kan registrere og kartlegge deg, for senere å plassere deg i bås. Så lenge internet har eksistert, har jeg faktisk vært veldig forsiktig med å profilere og uttrykke meg under mitt fulle navn, nettopp fordi internet er et globalt system, der hvem som helst kan kartlegge deg og sette deg i bås. Internet er en veldig viktig brikke i endetidsscenarioet som skal gjøre det mulig for de herskende myndigheter å begrense din mulighet for å kjøpe og selge. Men før dette er mulig, må de tvinge alle til lydig å stå frem med fullt navn. Dette godtar jeg ikke, og jeg kommer aldri til å underkaste meg noe slikt system. Derfor: Vær forsiktig, folkens. Ikke la dere lure. Dette er bare ett skritt videre i å tvinge "Dyrests merke" ned over hodene på folk.


sverre_aa OomBlou • for 11 minutter siden −

Dagen HAR pressestøtte og vil nok gjøre sitt og gjør sitt for å holde seg inne med makthaverne.


Hvorforernestenallenavnbrukt Stein Gudvangen • for 14 minutter siden −

Annomnymiteten er mest for og beskytte familie


sverre_aa • for 40 minutter siden −

Undertegnede har sagt opp Dagens papirutgave med umiddelbar virkning.

Jeg håper virkelig at andre som står opp i mot både Dagens korsfestelse, på Langfredag, av ytringsfriheten samt deres krav om Dagens merke, gjør det samme.

Dagens bokstaver, ord og meninger, er ikke verd noe av det det er skrevet på og vi bør bruke pengene våre på andre ting enn Dagen og dets ansatte.


Megselv • for 9 minutter siden −

Ja ja - det var synd! Ønsker dere alle alt godt, og takk for nå (det var kort tid jeg var debattant her, men)!


sverre_aa Stein Gudvangen • for 39 minutter siden −

Dagens nye avgud, er kampen mot ytringsfrihet og innyndelse hos de politisk korrekte. At du og dine vil erkjenne dette, forventes ikke. Det er dog synlig for enhver med øyne, øre og vurderingsevne.

Og min "venn".. du lovpriser. La det ikke eksistere tvil om den vederstyggeligheten. Du er en motstander av ytringsfrihet på samme vis som landets regime og andre regimetro aviser. Du og Dagen har i alle høyeste og tristeste grad tatt steget over til den lunkne siden.

Korsfestelsesanalogien er til de grader treffende. Og...OM det hadde vært blasfemisk, så trumfer ytringsfriheten dette. Dine og Dagens evt. sårede følelser i så måte, betyr lite - nei, ingenting - og skal ikke bety noe for noens ytringer på generelt og prinsippielt grunnlag med mindre den enkelte på selvstendig grunnlag ser verdi i å ta slike hensyn.

Dagen legger opp til forfølgelse av meningsytrere i dette landet. Ikke alle som ytrer seg på Dagen er kristne eller bryr seg nødvendigvis om den kristne troen. Derimot er det mange som ytrer politisk kontroversielle meninger - som vil kunne - med Dagens nye syn på betingelse for ytringsfrihet - medføre forfølgelse og fare. Det er ikke ditt eller Dagens lodd å oute mennesker som ikke holder seg innenfor de trygge politisk korrekte og ufarlige rammer som du og dine og Ottosen gjør. Som skrevet tidligere: Judaskyssene og forfølgelsen du tilbyr meg, kan du holde for deg selv.


mr.a • for 19 timer siden −

Ja... Selbekk vet jo litt om hvordan yttryngsfriheten i Norge kan oppleves. Jeg hadde nok heller stengt kommentarfeltet frem for å kreve legitimasjon. Med tanke på hvor mye han selv har beklaget seg over prisen for yttringsfrihet så hadde jeg nok ikke turt å sett folk i øynene på en stund etter dette.


margrethe skogø mr.a • for 19 timer siden −

Det tragiske i et Kristent forum, er at apostater av islam nå er utelukket å kommentere her uten å sette sitt liv i ennå større fare om de skulle ville ytre seg....Jeg kjenner til en slik, som det hender kommenterer litt her inne på gebrokkent Norsk, blir vel slutt på det nå....


sverre_aa margrethe skogø • for 18 timer siden −

Man er fristet til å hevde at Selbekk som en gang var en modig kritiker av islam... har vendt om til dhimmiestatus (antar at jeg bare legger sten til byrden for egen eksistens på forumet her... men man skal ikke la seg true til taushet).


KuffarVonShirk • for 21 timer siden −

Har tenkt litt....jeg kommer ikke til å kommentere her med fullt navn fremover, jeg vil bruke min KuffarVonShirk profil, men tydeligvis ikke her på dagenlenger.

En æra av ytringsfrihet og et interessant debattfelt nærmest unikt i Norge har i dag blitt historie.

Når Eplejuice, Juleblot (som jeg ikke er enig med stort sett, men setter pris på at han engasjerer seg og skaper debatt) Helen, Spikeren, Moshe og mange fler interessante debattanter ikke lenger har rett til å ytre seg er jeg ikke interessert.

GOD PÅSKE til alle her inne....

PS Dagen, dere trenger ikke å ta bryet med å blokkere meg, jeg forlater dere frivillig med dette innlegget!


 

Flora • for 17 timer siden −

Jeg er forholdsvis ny i kommentarfeltet på Dagen. Takk for meg. Det varr morsomt så lenge det varte. Jeg vil følge me for å se om redaksjonen endrer syn. Inntil da ønsker jeg gjenblivende debattanter et godt ordskifte.


 

Lesbos • for 5 timer siden −

Jaja, da er det bare å gi seg her på Dagen.


Spikeren Guest • for en dag siden −

Kunne ikke vært mer enig med deg, eplejuice! Noe av det fine her på dagen.no har vært at vi, som av forskjellige årsaker ikke ønsker å stå frem med fullt navn, faktisk har hatt muligheter til dette. Men nå er det slutt. Nå er det visst hva man heter som er det viktigste, og ikke hva man sier/skriver. I det samfunnet som nå vokser frem, har jeg absolutt INGEN interesse av å stå frem med fullt navn. Det kan faktisk være direkte farlig i dagens Norge. Særlig hvis man kanskje har politisk ukorrekte standpunkter. "Dyret" i Åpenbaringsboken begynner å tre frem også på dagen.no. Man skal ikke kunne verken kjøpe eller selge, eller være fri til å uttale seg, uten at man underkaster seg "systemet". Derfor er hele dette konseptet både tankevekkende og trist. Jeg trodde faktisk Dagen ville værne oss mot dette, men det viste seg altså å være feil. Dette var en skuffende og trist avgjørelse av Dagen. På lik linje med deg, vil jeg takke for meg, og ønske både deg og alle andre som jeg har vært så heldig å få bli kjent med gjennom dette forumet. Og det gjelder ALLE, enten vi har vært enige eller ikke i debattene. Jeg kommer til å savne dere, alle sammen. Ønsker dere alle Guds fred og all lykke i fremtiden. Takk for meg på dagen.no.


Guest • for en dag siden −

Da takker jeg herved for meg på Dagen. I en virkelighet hvor man kan trues på livet, - miste jobb, - bli utsatt for offentllig sjikane fordi man skriver sannheten om volds- og trusselideologien som har preget historien i 1400 år, og som bare siden 11/9-2001 har forårsaket over 20.000 dødelige episoder (se Jihad Watch) er det ikke aktuelt å gjøre seg til skyteskive for usiviliserte Ummah klaner, som ikke vil ha skrupler med å skape enker og farløse i sin iver etter å tjene Allah på salafisters vis. (salafi betyr ren - salafister søker bokstavelig etterfølgelse) Jeg ville trodd at Dagen kjente til hvorfor kroppsdeler sitter løst i denne sammeheng, og at det heller ikke er uvanlig å halshugge i Allahs navn jmf. imamen fra Ammerud. Her kunne nevnes mange eksempler. Det er derfor meget skuffende at Dagen velger denne linjen, og det skulle ikke forundre meg om EU står bak. Hva er den egentlige begrunnelsen for endringen ?


Arranged__Clone • for en dag siden −

Dagen har dermed gitt etter for de politisk korrekte som vil kartlegge meningsbærere. Registerer, uten overraskelse, at flere av de venstrevridde brukerne jubler nedenfor.

Herved blir abonnementet på papiravisa Dagen sagt opp.


kjellivest sverre_aa • for 2 timer siden −

Har fått inntrykk av at "Dagen" er et katolsk/Ulf Ekman talerør


sverre_aa Stein Gudvangen • for 21 timer siden −

Ikke skap deg. Du vet hva som nå gjelder og gjør deg dummere enn du er. Vi som ikke tar på oss Dagens merke skriver nå på nåde inntil dere kicker oss ut en etter en.

Ytringsfrihet? Du vanærer begrepet hver eneste gang du bruker din ansatte rett til å skrive hva du vil her inne.


juleblot • for en dag siden −

Da takker jeg for meg, det er et flott forum med rom for mange meninger.

Men fullt navn vil jeg ikke ut med til andre lesere, det finnes jo eksempler hvor folk som har ytret meninger om sminke og mote har blitt banket opp på byen på grunn av dette......politikk og religion er nok ikke mindre eksplosive temaer.


Takk til alle deltakere, meningsfeller som meningsmotstandere.


eh72 Svend Ole Kvilesjø (Admin) • for 18 timer siden −

Den avgjørelsen var en tabbe. Skriver ikke mye her, men har fulgt ofte med i meningsutvekslingen her blant anonyme skribenter. Nå mister man mange gode skribenter med veldig mye bra. Mange kan eller vil ikke stå frem med fullt navn, da dette kan få direkte konsekvenser for vedkommende, der bl.a arbeidsgivere googler. Ved denne beslutningen erkjenner jeg at dagen er sunket ned på det politisk korrekte som f.eks NRK og andre røde aviser. Gidder ikke lenger støtte opp om dagen, da de er blitt som alle andre. Papir abonnementet blir nok sagt opp i nær fremtid.

Er enig. Har ikke skrevet mye her, men har fulgt debatten ofte under artiklene, der flerparten har vært anonyme. Høy kvalitet på meningsutvekslingen. Dagen er blitt som alle andre politisk korrekte svada avisene. Dagen var siste skansen som nå falt. Kommer også til å si opp mitt papir abonnement i nær fremtid, da jeg ikke ønsker å støtte denne politisk korrekte avisen lenger.


Med andre ord av Selbekk.

Vårt Land analogien i et annet innlegg nedenfor, er til de grader treffende.

Man går fra kristen til "kristen" og forsvarer ugjerningene sine med den største og freidigste selvfølgelighet.

Jeg har sagt opp mitt abonnement av avisa Dagen (Lex Selbekk) i aften.

Jeg oppfordrer alle andre abonnenter til å gjøre det samme inntil redaksjonsledelsen innser sine feil. Denne oppfordringen skrives samtidig som jeg vet at denne sammen med det faktum at kun 60 % av navnet mitt er oppgitt, nok kvalifiserer til en 100 % utestengelse.


Eli Marie Lian • for 21 timer siden −

Jeg leser så og si alle artikler dagen legger ut, twittrer mange av dem også, men det som har vært interessant har vært å følge med på er kommentarfeltet her.Nå ser jeg at mange trekker seg, og da de som har vært interessant å følge med på, enten de er Kristne eller ateister.

Synd at dagen tok denne avgjørelsen, dere kunne heller gjort som aftenposten / dagbladet eller de andre MSM, slette det dere ikke godtar slik som ufine innlegg fremfor å innskrenke ytringsfriheten.

Jeg har alltid tidligere sett på Dagen som et ytringsfrihetens fyrtårn, så dette var trist å se!


Man er fristet til å hevde at Selbekk som en gang var en modig kritiker av islam... har vendt om til dhimmiestatus (antar at jeg bare legger sten til byrden for egen eksistens på forumet her... men man skal ikke la seg true til taushet).


 

Hmmm... hvorfor kan jeg ikke bare få sagt takk for meg.... hva er det som gjør at kommentaren min blir borte....?


 

Guest Stein Gudvangen • for 21 timer siden −

Politi og rettsvesen vil komme inn først etter at skaden ev. er skjedd. Da er det for sent. Dere beklager jo ikke engang at

mange ser ut til å forlate forumet. Påstanden om 100% intakte demokratiske rettigheter er langt mer tåpelig enn jeg hva jeg antok var mulig i et land, hvor ikke en gang sivile rettigheter er intakt, hvor kvinner/eldre ikke tør bevege seg utendørs alene osv. Har dagen reist dette spørsmålet? Nei, men signert på journalistenes sjekkliste har dere sikkert gjort. Takk for storsinnet som utøves på en langfredag. Helt ærlig, kommer dette fra et sentralt hold mht. pressestøtte, eller er det alene Dagens avgjørelse?


Bedre dekning for min kommentar, enn din, vil det ikke yngle av. Du fremviser den rette forakt for ytringsfriheten ved at du vil kartlegge meningsbærere hvis meninger du ikke liker.

Budskapet er det interessante. Alltid. Bare.

Det er trist å se skarpe debattanter kaste seg på kne og tilbe den Ba'alske ytringsfriheten som nå legges opp til


 

Du hadde Dagen kjær. Du trodde at Dagen var en venn. Og de nærmest tvang deg til å blåse identiteten din. Slik er det med ulver i fåreklær.

Hvem hadde trodd at Dagen skulle begynne denne type forfølgelse? Dagen? Arthur Bergs avis? Johannes Lavik?

Dog enda tøffere av deg om du tar Kuffar-navnet tilbake og bruker ditt døpenavn i de sammenhenger der dette hører hjemme.


 

Dagen har tapt. Dagen er fortapt.

Men du behøver ikke gi etter. Ta tilbake ditt gamle nicknavn og debattér med frimodighet der du slipper til.

Vi lever i et politisk korrekt samfunn der dissidentens meninger ikke er velkomne. Der vi kan miste jobb. Der vi kan utsettes for fare pga meningene våre.

Derfor er det avgjørende at vi holder fast på prinsippet om at det budskapet, og budskapet alene, som er det interessante når debattene går.

KuffarVonShirk.. det er ikke for sent å snu. Du trenger ikke bli med på fallet ned i flammene sammen med Selbekk, Gullberg og andre som skjærer over strupen på ytringsfriheten.


Spikeren • for en dag siden −

Hvis dette blir en realitet, da takker jeg ganske enkelt for meg på Dagen.no. Jeg trodde det var det man SA som var det viktigste i en debatt, ikke hva men heter. Jeg har ingen interesse av å stå frem med fullt navn i en offentlig debatt. Det er fullt mulig for dagen.no å finne ut hvem som står bak de forskjellige nick'ene uansett, om det skulle være noe.

Takker for en fin tid her i debattforumet, og ønsker alle med- og motdebattanter alt godt. Dette var et STORT nederlag for Dagen etter min mening. Veldig trist. Takk for meg.


"Dagen korsfester ytringsfriheten"

Langfredag 2013 er dagen da Dagen korsfestet ytringsfriheten.


Kunne ikke vært sagt bedre! Dagen døde idag.


Er ugjerningen nu fullbragt, Selbekk?


En redaktør skal forøvrig verne ytringsfriheten - ikke bedrive subjektive jakt på meningsbærere som "ikke holder seg på matta". Brukeren som ble utestengt, ble utestengt i kveld etter at de totalitære tendensene til Selbekk med redaksjon, ble påtalt som seg hør og burde.

Brysomme sjeler blir effektivt skyflet vekk med disse metodene dere har gått til sengs med.

Belegget er forøvrig belagt mange ganger i aften.

Dere lager et kriterium for å ha ytringsfrihet.

Dere er ytringsfrihetens motstandere og lager deres tilslutning til et system som er egnet til å registrere meningsbærere.

Dere har herved, med d(D)agens skriftlige erklæring flyttet grensene slik at dere står på samme side som de mest foraktelige krefter i det norske samfunnet.

Det finnes ingen softere måte å beskrive dette og dere på.


Brukere er allerede utestengt s.a. vi kan erklære Dagens PK-inspirerte sensurmetode som åpnet. Nå er vi - som ikke underkaster oss og tar på oss Dagens merke - fritt vilt


Hans A Hansen • for 7 timer siden −

Her bommer Dagen på flere områder. Jeg har svært lenge vært en aktiv debattant her, men det er helt uaktuelt for meg

å ytre meg under fullt navn.

Jeg har tidligere opplevd at meningene mine blir brukt mot meg, på flere områder og arenaer, og dessuten har jeg en rolle i

samfunnet som ikke er forenelig med klare ytringer i en kristenkonservativ avis.

Erfaringene fra andre aviser som har gjort lignende grep, har stort sett vært at debatten mer eller mindre har dødd ut. Dessuten er det

jo fullt mulig å opprette en konto med hvilket som helst navn. Dette var ikke særlig gjennomtenkt, Dagen:-(


Løgnere har ordentlige mennesker ikke sansen for.

Dere i Dagen fastholder løgnen om at dere praktiserer ytringsfrihet trass i det dere er blitt gjort oppmerksomme om på denne tråden.

Skam være dere i deres bevisste synd i all evighet.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sist oppdatert 20.01.13