Tø 

 Søkelys

                                                      


  Tilbake
  Hjelp jødene hjem

 

Hva vi kan lære av Zachery Tims tragedie

Av J Lee Grady

Gud har noe tankevekkende å si til oss gjennom denne populære predikantens død.

Zachery Tims 'historie hadde en fin begynnelse. Som ung mann møtte han Jesus og ble frelst fra et liv i kriminalitet og narkotika. Han og hans kone, Riva, flyttet fra Baltimore til Orlando, Florida i 1996 å skape en kirke som tok sikte på å gjenopprette familier og trekke ungdom ut av problemer. Nye Destiny Kristne Senter vokste raskt, hovedsakelig på grunn av Tims 'lidenskapelig forkynnelse. Han ble snart en kjendis på religiøse tv kanaler.

Men ting endret seg i 2009 da det ble avslørt at Tims hadde en ettårig affære med en stripper han møtte i Frankrike.

Han innrømmet sin utroskap og fikk et par ukers rådgivning, men ingen skikkelig rehabilitering. Det endte med at han og hans kone skilte lag. Den reklametavler som en gang inneholdt bilder av det lykkelige paret ble erstattet av et bilde hvor pastor Tims alene reklamerte for sin kirke med følgende parole: ". A Family Church Meeting Family Needs"

"Vi vet ikke ennå nøyaktig hvorfor Tims døde i rommet sitt på 37nde etasje på W Hotel i Manhattan. Politiet er fortsatt etterforsker. Men jeg tror denne tragedien kunne vært unngått hvis Tims og folk i hans indre krets hadde fulgt glemt prinsippet om bibelsk disiplin."

Denne historien endte ikke godt. Den 12. august, ble Tims funnet døde i en alder av 42 på et hotell rom i New York City. Hans fire barn har mistet sin far, og hans kirke har mistet sin elskede leder. Men mens Tims 'familie og venner er sorg over deres tap (og jeg er ikke å bagatellisere denne smerten fordi smerten er reell), - er jeg også i sorg over at Kristi legeme har nok en pinlig religiøse skandale å forklare. Vi kan ikke glatte over dette

Det er så mange aspekter ved denne historien som vi bør beklage å stille spørsmål til. Hvordan kunne en predikant bli involvert med en stripper? Hvorfor tok ikke Tims selv en lengre "time out" fra prekestolen? En slik pause burde minst vare et år etter at hans synd ble avslørt Hvordan kunne de religiøse tv kanalene fortsette å sende Tims i beste sendetid på tross av at affæren var offentlig kjent?

Hvordan kunne hans kirke fortsette å tiltrekke store skarer når folket viste at pastorens adferd ikke stemte med den moralske standarden bibelen sier kreves av menighetsledere?

Det er spesielt problematisk at de som stod Tims nærmest , menighetens eldste, rådgivere og mentorer ikke "holdt igjen" før han ble sluppet løs igjen på prekestolen. Hvorfor hadde de slik hast med å restaurerer han tilbake til prekestolen slik at hans behov for personlig helbredelse og gjenopprettelse ble fullstendig ignorert? De var åpenbart så ivrige etter å få lagt det ubehagelige bak, slik at de ikke tok seg tid til de genuine fruktene av ekte anger, som tar tid å utvikle i et menneske som har levd et liv i fornektelse, forførelse og hemmelig synd

Nå er mannen død. Vi vet ikke enda hvorfor eller hvordan Tims døde på rommet sitt i 37nde etasje på W Hotel i Manhattan. Politiet etterforsker fortsatt saken.

Men jeg tror denne tragedien kunne vært unngått hvis Tims og folk i hans indre krets hadde fulgt og ikke hoppet over prinsippet om bibelsk disiplin.

Enkelte kritikere har kalt meg en fordømmende sten-kaster fordi jeg tror lederne bør ta minst et års pause etter slike moralske svikt. I vår ettergivende kultur har vi mistet viljen til å konfrontere. Guds bud har blitt til forslag. Ansvarlighet er sett på som en uting. Moral har blitt omdefinert. Og vi har droppet hellighet fra vårt vokabular.

Som et resultat av vår åndelige likegyldighet, menigheter ikke bare tolererer, men endog feire ledere som er uomvendte etter deres moralske nederlag.

Så lenge utro predikanter klør oss i ørene og beroliger dårlig samvittigheter med tomme ord om velstand, vil store folkemengder fylle opp kollektskåla.

Dette falske religiøse spillet er en hån av alt som er anstendig og gudfryktig.

Jeg vil ikke vinne noen popularitet konkurranser med å si dette. Men jeg tror Herren taler et tankevekkende budskap til oss gjennom Zachery Tims tragiske død. Gud vil ikke bli spottet. Det er som i Jesajas dager, da Herren sa til sitt folk: "Jeg har fått nok!" ( Er 01:11. , NASB).

Herren er lei av vår religiøse spill. Han kommer til å stenge showet. Dommen begynner i Guds hus. Brannen i hans hellighet kommer til å bli sluppet løs på den amerikanske kristenhet. Tjenester eller "minestries" som er bygd på selvopptatthet, stolthet, popularitet, lureri, falskhet og kompromiss kommer til å forvitre.

Ledere som spankulere på scenen, later til å være store Guds menn mens de skjuler umoral, er på kollisjonskurs med den samme Gud som slo Ananias og Saffira til døde i Apostlenes gjerninger. Vi som feire Guds godhet må også vite Hans hellige strenghet. Vi som elsker å forkynne om nåde Hans må også forstå at "det er en skremmende ting å falle i hendene på den levende Gud" ( Heb. 10:31 ). Vi som synger om himmelen må også advare folk om helvete.

Gud sa til sitt villfarne folk i Jesaja 1,24-26: "Derfor sier Herren Herren, hærskarenes Gud, Israels Veldige: Ve! Jeg vil stille min harme på mine motstandere og ta hevn over mine fiender. Og jeg vil igjen ta meg av deg. Jeg vil smelte ut ditt slagg som med lutsalt og skille ut alt ditt bly. Så vil jeg igjen gi deg slike dommere som i den første tid, og rådgivere som i begynnelsen. Deretter skal du kalles rettferdighetens stad, en trofast by."

Som vi sørger over den avdøde Zachery Tims, la oss be om at Herrens fryktelige dommer vil føre sitt folk tilbake til sann ydmykhet og trofasthet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Sist oppdatert: 04.06.10