Søkelys

                                                      


  Tilbake
   

 

Dyp økonomisk krise for omstridt religiøs TV kanal

Frykter svarte skjermer

Tv grunder Jan Hanvold sliter

"Visjon Norge (VN) er nå inne i en svært krevende økonomisk situasjon. Det er en avgjørende tid for om kanalen i det hele tatt vil kunne fortsette i sin nåværende form, må innskrenke eller i verste fall gå av lufta. Samtidig attakkeres kanalen fra flere kanter. Hva bør vi som er glad i VN og alle som jobber der nå gjøre?" spør Leif Lohne i et innlegg. Paralellt med at kanalen nå sliter tungt økonomisk jobber sterke krefter med å få lukket den omstridte "søppelkanalen" for godt. Rett før helgen gikk Arendalsmannen Arne Lindtveit i et innlegg ut med oppfordringen om å boikotte tv kanalen og det er også opprettet en side på facebook: "Vi som er mot Visjon Norge" som er startet av "en gruppe for de av oss som føler Visjon Norge lurer\svindler penger fra eldre og svake/syke mennesker for å finansiere egen bussniss.."

Har vært i økonomisk krise tidligere

Den kontroversielle tv kanalen som primært sender typisk amerikanisert herlighetsteologi er igjen i økonomisk krise. Støttespillerne til den omstridte kanalen tar nå i bruk selveste storslegga for å forsøke å få ram på dem som er kritiske til Jan Hanvolds virksomhet. I sitt innlegg spør Leif Lohne med litt andre ord om ikke det er Satan som står bak angrepene: "At kritikken mot Jan Hanvold(JH) spesielt og VN generelt synes å tilta nå når man er midt oppe i en økonomisk krise og et avgjørende øyeblikk for kanalens fremtidige skjebne er kanskje intet tilfeldig sammentreff. Slik vi kan se det ut i fra det åndelige perspektivet vil det være helt naturlig at man møter motstand i en slik situasjon. Det avgjørende spørsmålet blir om Gud står bak og bruker kristne mennesker for å knekke JH og VN, eller om det er helt motsatte krefter som nå spiller inn for å forsøke å stoppe videreføringen av visjonen JH fikk for over 10 år siden om å starte en ny kristen TV kanal. At kanalen har overlevd alle disse årene - mot alle odds - er jo et under i seg selv vil mange hevde."

Tvilsom leder

Jan Hanvolds personlige økonomiske vinning av å drive den kontroversielle tv kanalen har vært forholdsvis stor og en vesentlig del av de innsamlede midler går til å lønne tv apostelen som i 2012 tjente 700 000 på sin virksomhet pluss pluss. Kritikerne av kanalen mener at Jan Hanvolds virksomhet er et tvilsomt misbruk både av Guds ord og Guds navn. "Visjon Norge er at det er en gjennomgående dårlig TV kanal. "I tillegg til det ledes det av en kar som, etter min mening, misbruker -Guds ord og Guds navn- grovt. Derfor oppfordrer jeg til å slå av kanalen for godt," skriver Arne Lindtveit i sitt innlegg

Ble spådd kanaler i alle land i Europa

Jan Hanvolds som kanskje er en av Norges mest prominente "lykkeforkynnere" hvor løfter om helse, fremgang og økonomisk suksess deles ut i hytt og pine ble spådd en rosenrød fremtid av den falske profeten og karismatiske klovnen Rodney Howard Browne. I følge Browne's spådom ville Hanvold innen mars 2011 ha kanaler i nærmest alle land i Europa, og hvordan denne feilspådde "profetien" har blitt oppfylt kan vi konstantere nå. Rodney Howard Browne som er en typisk falsk profet med en typisk lykkereligiøs "salvelse" blir etterfulgt av fenomener som "hellig latter" og skjelving og falsk som faller i bakken. Se videoen av den falske profetien fra You Tube her

Som gribber

De fleste av de religiøse tv kanalene som har tilbud til Europa og Skandinavia bruker primært fjernsynet som ei kollekt bøsse. Både Visjon Norge, God TV, Gospel Channel og Kanal 10 bruker store deler av sendetiden på å mase etter penger. Visjon Norge er i å måte ikke verre enn noen av de andre. Spesielt God TV med sin forkjærlighet for Todd Bentley utmerker seg som en særdeles pengegrådig kanal og bruker timevis med sendetid til tigging. Visjon Norge høstet i 2011 mye pepper for å ha forsøkt å lure en 80 år gammel mann til å gi dem 2 millioner kroner. Mannen hadde allerede sponset dem med 95 000 før han døde, og de etterlatte ble sjokkert da de fant en"Visjon Norge giro" som var pålydende 2 000 000 kroner.

Følg debattene  Hvorfor jeg støtter Visjon Norge og "Slå av Visjon Norge"

 

 

 

 

Sist oppdatert 22.09.13